תוכנות CAD

מיכאל ג

New member
תוכנות CAD

כן, זה לא מי יודע מה קשור לפורום, אבל לא מצאתי שום מקום אחר (ואשמח להפניה כמובן). אילו תוכנות CAD קיימות בשוק חוץ מאוטוקאד וסולידוורקס? הדרישות הן: תוכנה המתאימה לשרטוט מכני-הנדסי, עם יכולות תלת מימד וסוליד, תמיכה בעברית זה בונוס אבל לא קריטי.

eldarinn

New member
יש דוקא כמה וכמה

CIMATRON SOLID THINKING SOLID EDGE INVENTOR אפרופו אל תתבלבל, AUTOCAD היא בבסיסה תכנת שרטוט DRAFT כלומר דו מימדית, ואין לה שום יכולות סוליד. עבודה בה בתלת מימדיות היא פשוט בדיחה וחוסר נוחות בסיסי.

מיכאל ג

New member
תודה על העזרה

אני בודק את הנושא לחברה של אבא שלי. הצרכים שלו הם בעיקר דו מימד אבל הוא רוצה להתחיל לעבור לתלת בעיקר כדי למנוע טעויות שרטוט שנובעות מטעות בהבנת המבנה המרחבי של המוצרים שלו. הצרכים שלו בתלת לא רציניים, הוא עובד בעיקר עם פח מכופף וחיתוך ליזר, ככה שאין צורך בסוליד מורכב במיוחד. ויש גם את העניין של להרגיל אנשים שעובדים עם אוטוקד למשהו אחר (כרגע יש להם אוטוקד לייט אבל זה רק דו ומצב החברה מגביל אותם מבחינת תקציב כרגע). בכל מקרה עבדתי בסוליד באוטוקד עוד מ-1992 ככה שאני דווקא די יודע למה היא מסוגלת, ולא צריך יותר מזה.

אני יכול להמליץ גם על המוצרים של

VectorWorks ואם שמים דגש על ארכיטקטורה VectorWorks Architect. (אם אני לא טועה בגרסה הקודמת זה עוד נקרא מיני קאד אבל אני לא סגור על זה.)

eldarinn

New member
דוקא לסולידוורקס

יש כלים מאד שימושיים בכיפוף לפח שמבצעים פריסה אחר כך בשביל למנוע טעויות.אם אתה רוצה לחסוך כסף לך על SOLIDEDGE, האחות הצעירה שדוקא בתחום הזה לא שונה בהרבה.

למעלה