תוכניות בית דו משפחתי מלבני

תוכניות בית דו משפחתי מלבני

שלום לכולם, אשמח לשמוע את דעתכם בנוגע לתוכנית.
בונים באזור הצפון ששם מחויב על פי חוק פיקוד העורף קיר הדף לממ"ד, את המטבח החלטנו להגדיל ל 6 מטר שהגבוהים לא יהיו כמו שבתוכנית,הגז והכיור לא יהיו על האי, אלא על השיש.
החלטנו גם על קמין שימוקם בין הסלון לפינת האוכל.

אשמח לשמוע עצות, רעיונות וכדומה.
כרגע התחלנו עם קומת קרקע, החדרי שינה יהיו בקומה למעלה.

גלמיש1

New member
חסרה אינפורמציה עליכם ועל הסביבה

מה הצרכים שלכם (למה אמור לשמש החדר המסומן כ'שרות' ?) איפה יש נוף ואיפה שכנים, וכו.
בינתיים - על פניו התכנון נראה טוב. הותרתם שטח חוץ גדול יחסית מול הסלון.
חללי הפנים טובים בדרך כלל.
המטבח - הייתי מאריכה אותו קצת, כי יש לכם מעט שטח שיש כרגע.
פינת האוכל תופסת שטח גדול מאד, לדעתי אפשר לצמצם שם בשמחה.
הייתי מושכת את המדרגות קדימה, כלומר מוסיפה עוד 2 מדרגות בהתחלה. ככה המעבר מתחתן יוצא די נמוך.
נקודת התורפה של התכנית היא בשני חדרי השינה. הם גם קטנים (יהיה אפשרי להגדיל ע"ח הקטנת פ.האוכל) וגם פונים ישירות אל ים הבטון והמכוניות בחניות ו/או בטון הפילר ובלוני הגאז! זה מבעס את כל החדר. שלא לדבר על רעש ופרטיות וכו.
גם אם כיום אתם מתכננים שם חדר עבודה - העתיד לא תמיד ידוע, ויש מצב שילד מתבגר ירצו לגור שם, או סתם מישהו ישבור רגל... שלא לדבר על הזדקנות וכו.
כלומר - הייתי מתיחסת לפחות לאחד החדרים הללו כחדר שינה פוטנציאלי עתידי, לפחות לייחד, אם לא לזוג. ודואגת שיהיה נעים ונוח ועם פרטיות, וקצת ירוק בעיניים.

לגבי החוץ - אני לא אוהבת את חצר החזית המבוטנת כולה. צריך לנסות להכניס שם יותר שטח גינון כדי שהכניסה לחצא תהיה נעימה ומזמינה - ולא כניסה דרך חניון.

תודה על ההתייחסות המהירה

אנחנו זוג בשנות השלושים+ 2 קטנים.
החדר שמסומן כשירות מיועד כרגע לשמש כמחסן ככל הנראה.
את המטבח אכן מאריכים על מנת שישאר לנו שיש עבודה ותיהיה דלת יציאה אל ה"פטיו" ששם בעצם אני רוצה למקם את פינת הישיבה , על מנת שהגינה תהיה פנויה למשחקים,בריה,מקפצה וכו..
איך את ממליצה לצמצם את השטח בפינת האוכל?
לגבי המדרגות אני אבקש מהאדריכל לשרטט תוכנית לפי מה שכתבת, נשמע הגיוני.
חדר ממד משמש כחדר משחקים.
בקומה העליונה יהיו חדרי השינה- תכנון ל 3 חדרי שינה ילדים ויחידת הורים , אולי גם חלל כפול מעל הפינת אוכל.
כמובן שירותים מקלחת וחדר כביסה עם יציאה למרפסת בתקווה שהכל יכנס ולא אצטרך לצמצם בחדר ילדים אחד ואז אכן להגדיל את החדר למטה שיוכל לשמש בעתיד כחדר ראוי.
לגבי השטח עצמו אנחנו נמצאים בקו הראשון כלומר מלפנינו יהיה פארק ולא שכנים. שכנים יש מצדדינו וגם כמובן מאחורינו.

גלמיש1

New member
מה זה אצלך מלפנים ומה זה מאחור... דיבור על תכנית בצפון דרום!

לגבי הגדלת החדרים - כשאתה בונה בית אתה עושה את זה לטווח רחוק, אז אל תסתכל על העתיד הקצר. אתה לא מתאר לעצמך כמה מהר העתיד קורה, ודברים קורים, והמשפחה והצרכים שלה משתנים. אם כבר יש מרחב חדרים בק"ק ויש חדר רחצה - תדאג שזה יהיה מותאם לשימוש עתידי כיחידה לבן מתבגר או לכם ההורים.
ראה סקיצה מצורפת , החלל 'נמתח' דרומה (ימינה) ככה שפ. האוכל הצטמצמה (ועדיין מרווחת מאד). המטבח זז קומפלט, ועוד הוארך קצת דרומה כדי להכיל את המקרר שמוסתר כעת מהסלון. זה מאפשר גם חלון קטן מהמטבח למבואה החיצונית.
החלונות מהחדר לחניה בוטלו (אפשר להשאיר כמובן אם דוקא רוצים) וחלון הממד זכה לגינונת מול הפרצוף בזכות הזזת בלוני הגאז למקום אחר (המלבן האדום) כאן בקצה השביל אבל יש עוד אפשרויות.
את החלל שמתחת למדרגות אפשר לנצל לטובת מחסן/מזווה.
כלומר - שינויים מינוריים שמאפשרים הרחבת החדר (שרות) לכדי התאמה ליחידת הורים עתידית. הארכת החדרים מאפשרת גם הצרת הממד לטובת החדר הנ"ל.
אין זו תכנית כמובן אלא סקיצה מהירה - כדי להדגים את הרעיון הכללי.

כיוונים

היי, שוב תודה על הזמן שאת משקיעה זה בכלל לא מובן מאליו!!
צפון -חניה , כאשר ברחוב מאחורינו יש בתים אך הכניסה שלהם לא מהרחוב שלנו.
דרום- גינה, שמלפנים אין שכנים רק פארק עתידי.

גלמיש1

New member
חחח... אתה לא צריך להסביר לי את הכיוונים
יש חץ צפון!

התיחסתי לדבריך על : מלפנינו ו...מאחורינו... ואין לי מושג אם המלפנינו הזה הוא בדרום או בצפון...

גלמיש1

New member
יש שיפור ניכר. ועדיין כמה נקודות לתקן :

א. האי במטבח לא טוב! קודם כל כיריים באי, ועוד אי שיושבים לאכול בו - זה אבסורד. אלא אתם מהזן שבכלל לא מבשל בבית, ובטח לא מטגן, והמטבח הוא רק לתצוגה.
בקיצור - אין מצב לשבת לאכול כשהשמן מהטיגון משפריץ לך בפנים.
שנית - ישיבה של 5 סועדים בטור זה הכי לא משפחתי ולא נעים. ישיבה שלא מאפשרת לשוחח, להביט זה בזה וכו.

ב. לא נכון לדקק את הקיר מאחורי המקרר. זה פוגע במעטפת הבידוד של הבית. במקום זה הצעתי הבאה...

ג. הייתי מצרה את הסלון בכ 40-50 סמ. . המרחק לטלויזיה די גדול והצרתו תאפשר הרחבת המטבח בקטע הזה, וגם יצירת המשכיות בין האי לבין קיר הסלון - מראה יותר קוהרנטי.
הרחבת קצה המטבח מאפשרת דלת יציאה לחצר ישירות מהמטבח לעבר פ.האוכל החיצונית.
או לחילופין, אם לא רוצים יציאה, אפשר לעשות פה דופן נוספת למטבח. כלומר המטבח מקבל צורת L .

ד. חדר 'שרות' הוא הפוטנציאל העתידי ליחידת הורים. לכן צריך לחשוב עליו ככזה. שיהיה בו פרטיות ! ומקום למיטה זוגית, ומעברים סביבה, וארון קיר גדול וכו. לצורך כך אפשר לצמצם מעט את רוחב הממד. ואם לא חייבים את הדלת - עדיף לוותר עליה. (כמובן שאיני יודעת למה אתם מייעדים כרגע את החדר).

ה. מדרגות - האם יש מרתף? כי מהשרטוט זה לגמרי לא ברור... ואם לא, כדאי לאפשר ניצול של החלל שמתחתן לטובת איכסון.
אני לא רואה סיבה לעמוד הארוך שתוחם אותן. המרחק בין הקיר המשותף לבין דלת הכניסה הוא כ 6 מ. שזה מרחק סביר ללא עמוד. ואם חייבים עמוד, לא צריך כזה גדול.
זאת יש לדעת - כל אלמנט בטון בבית עלול להיות אילוץ בעתיד, במידה ותרצו לעשות שינויים. (שלא לדבר על העלויות המיותרות של יציקות וזיון).

ו. עדיין חלון הממד צופה אל החניות ואל מבנה פחי האשפה ! הזזת בלוני הגאז למקום אחר (למשל באדנית הכניסה, או צמוד לקיר המשותף במו בסקיצה) תאפשר לייצר גינונת קטנה/אדנית לדיח גדול ופורח ו/או מטפסים שיסתירו את הבטון. הרבה יותר בריא לעין.

ז. הטיפול בשטחי החוץ - עדיין חסרה צמחיה שתלווה את החומה עם השכן לאורך הכניסה... וכו.

ראה סקיצה מהירה עם שתי גרסאות לניצול קצה המטבח.

גלמיש1

New member
הסקיצות ....

ואגב - תגיד לשכנים שלך שאם הם רוצים לגור בדירה נסבלת - הם חייבים למחוק מיד את התכנון הזוועתי שלהם. ולמצוא אדריכל.ית אמיתי.ית.

תכנון

היי, אכן עשינו רענון לתוכנית והחלטנו שחדר שינה הורים יהיה למטה (במקום בחדר שירות (, החדר הוגדל והשירותים והמקלחת שהיו בתוכנית כשירותי אורחים יהיו בחדר שלנו, אותו מיקום רק כניסה מתוך החדר. הבעיה שלנו העיקרית היא היכן להציב שירותי אורחים מבלי להאריך את הבית ,האם יהיה "נורא" למקם אותם מתחת למדרגות ללא חלון? אשמח לקבל רעיונות

רשר

Well-known member
מנהל
רק לעניין הגז

או מחוץ למגרש בפילר בגדר (שמוביל לא יכנס לחצר)
או הכי טוב - בלי גז כלל
גז הנו קשר נפשי וכלכלי לחברות השרות
מחיר השימוש בגז יקר בהרבה מכל דרך אחרת לבישול או חימום הבית

אם בכל-זאת תרצה גז ל"מנגל" - יש מיכלים קטנים במחיר סביר,
החלפה/מלוי ניתן לבצע בהרבה חנויות ללא קשרי נישואין עם חברות הגז,

למעלה