תוכניות חיסכון

carissima

New member
תוכניות חיסכון

שלום לכולכם! אני רוצה לפתוח כמה תוכניות חיסכון לשני ילדים שלי. מי יכול ליעץ לי מה יותר טוב- בנק או חברות ביטוח או יש עוד דרכים? תודה.

אני ממליץ על התוכנית חיסכון של

חברת ביטוח ישיר 03-5555555. יש להם תוכנית חיסכון עם ביטוח, כאשר 93% מהתשלום החודשי הולך לחיסכון, הביטוח נועד לכך שבמידה והמשלם נפטר או נכנס לאובדן כושר עבודה, חברת הביטוח משלמת בעצמה את הסכום החודשי עד לגמר התוכנית. ניתן למשוך את הכסף לאחר 5 שנים ללא קנסות. ניתן להעלות או להוריד את התשלום החודשי, וגם ניתן להקפיא את התוכנית. ב 4.5 השנים האחרונות של התוכנית, הביטוח בחינם, זאת אומרת 100% מהתשלום הולך לחיסכון. עשיתי את התוכנית הזאת, כי לא שמעתי על תוכנית חיסכון עם ביטוח יותר טובה. אם מישהו יודע על תוכנית יותר טובה מזו, או יודע מה חסרונותיה, נא להודיע לי בכדי שאשנה (התשלום הראשון שלי מדצמבר הקרוב). ניתן לפתוח את התוכנית גם כקופת גמל ולקבל החזרי מס בהתאם למשכורת ולהפרשות שלה, אך החיסרון שלא כדאי למשוך את הכסף לפני 15 שנה. פרט לתוכנית, מי שנמצא במס שולי גבוהה יכול (אם לא עשה זאת עדיין) לפתוח קופת גמל על שם הילד, להפקיד שם כסף ולקבל החזרי מס (במידה וזכאי לכך). יתרונות: החזרי המס מגדילים את התשואה. קופות הגמל עשו בממוצע תשואה ריאלית של 3%. חיסרון:משיכה לפני 15 שנה, גורמת לתשלום מס של 35%. תוכניות חיסכון בבנקים. יתרונות: הריבית קבועה ומובטחת מראש. מסלולי הצמדה מגוונים. במידה וצריך ניתן לקבל הלוואה כנגד החיסכון. חיסרון: תחנות יציאה מועטות, משיכה שמתבצעת לא בתחנה, גורמת לקנס גבוהה. זה מה שעולה לי בראש כרגע. שוב, אם מישהו מכיר תוכנית ביטוח יותר טובה אנא הודיעו לי. תודה.

carissima

New member
תודה רבה

והנה מצאתי עוד http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-68428,00.html

מאמן1

New member
100% חיסכון!!! בביטוח

זה המקסימום המותר היום לאחר הרפורמה. זהו ביטוח הוני. מצד שני 100% חיסכון אומר שאין ביטוח. שים לב - ואני מתכוון שים לב גדול - 4 שנים אחרונות חינם??? נשמע לך הטבה? לי זה נשמע שהצליחו לבצע עליך את תרגיל "היד מהירה מהעין" שכל קוסם מתחיל מכיר. אתה שומע את המילה "חינם" והראש מפסיק לעבוד. בכמה כסף מדובר? 100 ש"ח או בקושי 100 ש"ח? הרי ב4 השנים האחרונות הפרמיה היא אפסית וסכום הביטוח גם הוא.

אני לא בטוח שהבנתי אותך.

אם הבנתי ממך נכון, אתה מתכוון שלא יכול להיות שב 4 השנים האחרונות הביטוח הוא בחינם. אני מסכים איתך שזה ניראה תמוה, ועוד בארצנו זה הכי חשוד. אבל ראיתי את הפוליסה, הם רושמים שהביטוח עד 2011 והתשלומים לביטוח עד ל 2007. גם את הביטוח חיים למשכנתא עשיתי בביטוח ישיר, ושם 3 השנים האחרונות הם בפרמיה של 0 ש"ח. אני מניח שהם עשו סטטיסטיקה ומצאו שרוב האנשים לא ממשיכים לחסוך עד סוף התוכנית ויוצאים לפני, לכן הם לוקחים סיכון מחושב. לדוגמא התוכנית שעד עכשיו הייתי בה, אני אפסיק אותה. גם בביטוח חיים למשכנתא, הרבה מחסלים משכנתא לפני הסיום המקורי. בכל אופן אני לא מכיר תוכנית שנותנת לך חיסכון עם ביטוח תשלומים במקרה מוות ואובדן כושר עבודה, עם 93% שמופנה לחיסכון. אני משלם 200 ש"ח שמתוכם 14 ש"ח מופנה לכיסוי הביטוחי. אם הינך מכיר משהו יותר טוב, או מכיר מוקשים נוספים, אני מוכן לשמוע. תודה

למעלה