תוכניות חשמל

תוכניות חשמל

יש לי כמה שאלות לגבי תוכניות חשמל: 1. באיזה צינור משתמשים להעברת קו חשמל בביטון(בתיקרה), והאם ניתן להישתמש בו גם להעביר קו חשמל דרך הריצפה (מתחת לרצפות). 2. מסומן לי בתוכנית חשמל שצריך להיות בקיר מסויים שקע אבל לא כתוב את הגובה שהשקע צריך להיות, האם יש גובה סטנדרטי מתחילת הריצפת הביטון כלומר ליפני הרצפות? 3. באיזה גובה נהוג להיות מפסקי חשמל? 4. למה בתוכניות חשמל לא כתוב את המיקום המדויק של השקעים והמפסקים, ואולי יש והם נמצאים אצל האדריכל מה נהוג כיום? הערות: הבניין בבניה אני רוצה להשחיל צינורות בתיקרה ביציקה. ואני רוצה להשתמש בשקעים ומפסקים של חברת גבייס.

מאגר

New member
צנרת ביציקה ועל הריצפה

ביציקות בטון נהוג להשתמש בצינור 16 מ"מ שחור. בריצפה משתשים כנ"ל אבל אם הבית עדיין בבניה ניתן את כל הצנרת להשחיל ביציקות וזה רצוי על פני הנחת הצנרת על הריצפה מכמה סיבות ראשית יש צורך לבטן אותה לריצפה שנית זה מרים את גובה הריצוף. גובה השקעים והמפסקים צריך להיקבע ע"י האדריכל ואם הוא לא סימן נהוג לעשות את המפסקים בגובה 140 מגובהה 00 של הריצוף הסופי ואת השקעים בגובה 70 מ- 00 . לגבי גייביס כדאי מאוד שתיבדוק את האישורים שלהם להתקנה בארץ מאחר והפ נאסרו ע"י בג"צ לשימוש בארץ בתאריך 15 לינואר 2003 ואני טרם קיבלתי הודעת שינוי בעינין. ראה הוזהרתה בדוק את הנושא ובקש אישורים כתובים אחרת אתה עשוי לעמוד במצב לא נוח מול חח"י.

רז חשמל

New member
גבהים ועוד....

היום מקובל למקם מפסקים בגובה 110 , שקעים בחדרים 80, שקעים בסלון ומסדרונות 50-60. אם תקבל תוכנית חשמל מדויקת לפני הכנת תיקרה תוכל להניח את כל הצנרת התיקרה.אם זה בית פרטי עדיף לשבת עם בעלי הבית לפני ההכנות התיקרה - זה יחסוך לך הרבה עבודה בהמשך. בעניין "גביס" הנושא מאוד לא ברור ונמצא כרגע בדיונים במכון התקנים. המלצתי לך, גש למנהל מחלקת בודקים בחברת חשמל באזור שלך ותשאל אותו מה הן ההנחיות היום וע"פ זה תפעל.

doram44

New member
גבהים.

מיקום גבהים של שקעים ומפסקים הוא פרמטר שיש גם לו טראנדים ואופנות. ברור שישנם צרכים פונקציונלים= גובה המשתמשים והנוחות שלהם, סכנה לילדים קטנים מידי ,אנשים נכים,וכדו. כמו גם מפסקים ושקעים שתלויים בפרטי ריהוט ובניה= גובה הנישה או השולחן מיקום דלת לפתיחת ארון וכך הלאה .. באגף האופנה נתון כיום לחשוב על שקעים נמוכים בגובה של אפילו 0.30מ' מריצפהוכך הלאה ןמפסקים????? רצוי למחשב את הבית מה פתאום מפסקים??? ואם כן מה דעתך על 1.30-60 מ'...

תודה לכולם אבל......

ראשית מדובר בתוספת בנייה ולא צריך אישור חברת חשמל. 1. למה יש בעיה עם גבייס אני דווקה מאוד אוהב את החברה? 2. האם חייב לבטן את הצינורות שעוברים בריצפה? 3. אני חושב כי לא כדי להשים את הצינורות שעוברים בריצפה ביציקה מכיוון שהשכן מתחתי יקדח הוא יכול לפגוע בצינורות שלי. 4. האם ניתן להשיג את המיקום המדוייק של השקעים והמפסקים כי זה לא מופיע בתוכנית או שזה לשיקול דעתי וכן נהוג? 5. המידות המופיעות פה הם מהריצפת הביטון או מהריצוף עצמו? 6. תודה לכולם על התשובות המהירות.

רשר

Well-known member
מנהל
גייביס וכל החברות התואמות מול הבודק

של ח"ח? היצרנים באירופה מאפשרים: 1 לעשות חיבורים בקופסאות לא עמוקות. 2 להביא לקופסא אחת יותר ממעגל אחד. 3 תחת אותו הפנל מתחים זרים כמו טלפון, TV , תקשורת נתונים, וכ"ו,, כל זה בניגוד לתקנות החשמל, הבודק המסכן צריך לעמוד מול החשמלאי והדייר, ולתרץ כל פעם מחדש את הסיפור. היבואנים מנסים כבר שנים לשנות את התקנות כדי שהדברים יאושרו וכל פעם מתעורר הויכוח מחדש. תיק"ו רן

מאגר

New member
לא נכון מה שאמרתה

אנו חוזרים לאותו ויכוחמה מותר ומה אסורץ אז כך גם תוספת בניה חייבת אישור חח"י על פי חוק. צנרת המונחת על הריצפה חייבת להיות מבוטנת לריצפה על פי חוק השכן שלך לא יכול לקדוח בריצפה 20 ס"מ זה שטויות את המיקום המדויק לשקעים קח צינור מים שקוף למלא אותו במים השאר 10 ס"מ עד 20 ס"מ ריק ממים קח עוד בחור וסמן לפי זה את הגבהים כך שבכל הבית יהיה אותו גובה לגבי גייויס גם אם הבית לא צריך לעבור ביקורת חח"י למרו שזהלא נכון ותקרה בספר החוקים אם חס וחילילה יקרה שם משהו חברת הביטוח תתנער מכל אחריות לא כל שכן אם התוספת לא עברה בדיקה של חח"י או של בודק מוסמך בעל רשיון בודק ויערוך פרוטוקול רשמי .

BOLDER

New member
תשובה קצרה

1. אפשר להשתמש בגביס אך החוק קובע כי קופסא להתקנת אביזר סופי תהיה עגולה וקוטרה 55 מ"מ לכן אי אפשר לעבוד עם קופסאות גביס מלבניות. 2.חוק החשמל התקנת מובילים ומוליכים קובע כי יש לבטן במתקן ביתי את המובילים אם הם בהתקנה נסתרת. הדרישה הינה לכיסוי מינימאלי של 5 מ"מ ולכן אם אתה עושה ריצוף טראצו(בלאטות) אינך חייב לכסות את הצנרת בביטון אלא רק להצמידה ע"י קשירה לריצפה. 3.לא נכון אם אתה מניח את הצנרת וקושר אותה לרשת העליונה הוא לא יגיע אליה. 4.תכנית שקעים ומפסקים הינה בד"כ תכנית אדריכלית בקנה מידה נתון ע"י האדריכל . קח סרגל ומדוד מהדלת אל האביזר ואם התכנית נתונה בקנה מידה של 1:50 הרי שכל ס"מ בתכנית הנו 50 ס"מ על הקיר... 5.המידות הינם: עפ"י חוק החשמל שקע לא יפחת מ30 ס"מ מגובה הרצפה כלומר 40 ס"מ מהביטון לפני ריצוף במידה ועליך לעשות בית תקע נמוך מ-30 ס"מ עליך לעשותו מוגן מים כל השאר נתון להחלטת בעלי הבית . נהוג לעשות שקעים בחדרים בגובה 80 מהביטון או 70 מהריצוף (ס"מ) ואילו מפסקים בגובה 1.2 מ' מהביטון או1.1 מהריצוף 6. בהצלחה.... קובי

למעלה