תוכניות עתידיות בלב הפארק

nurit245

New member
תוכניות עתידיות בלב הפארק

שלום שוב,
רציתי לשאול האם יש תוכניות עתידיות ידועות לאזור שממערב ללב הפארק (הכוונה לרחוב יאיר ורחוב החרמון)
שמעתי שמועות שונות כמו:
1. חיבור לכביש יציאה מרעננה וחיבור ל 531 / איילון וכו
2. בניית שכונה חדשה

אנחנו מתעניינים בדירה ברחוב החרמון השקט ורציתי לדעת אם האזור עלול להפוך לאתר בנייה או אזור רועש

שוב תודה,
נורית

איליה40

New member
פוטנציאלית הסכנה ישנה

אך בטח שלא בשנים הקרובות. הדיבורים על סלילת דרך מצפון ללב הפארק וקריית שרת נשמעים כבר זמן רב והיא אף מופיעה בתוכניות (דבר אשר לא אומר הרבה בישראל). ישנן אף שמועות על צעדים אופרטיביים כאלה ואחרים, בעיקר בקרית שרת. אך לאחרונה יצא לי לשוחח באופן בלתי-פורמאלי עם אחד מבעלי התפקידים בעירייה וממנו הבנתי שבלב זה עורבא פרח. אין כלום. צריך להחזיק אצבעות שישלימו את 531, ועם עוד קצת מזל – יאריכו עד אלינו את כביש 20.

ולגבי רחוב החרמון – הסכנה הפוטנציאלית המוחשית יותר לדעתי עלולה לצוץ מצידו של המסלול החדש בנתב"ג.

אגב, מי אמר שרחוב החרמון הוא שיא השקט?

nurit245

New member
איליה, אתה יכול לפרט?

היי איליה,
ההכרות שלי עם רעננה היא חלקית מאד ובעצם קשורה לדירות שראיתי בחיפושים.
קיבלתי את הרושם שרחוב החרמון, הנמצא בקצה השכונה הוא מאד שקט. האם המצב לא כך?

לגבי מסלול נתבג. האם אתה יכול לפרט יותר? האם המטרד הוא רק לשכונת לב הפארק או לכל רעננה?

אגב, האם יש תוכניות פוטנציאליות גם לבנות בסמוך לבית העלמין?

תודה שוב ולילה טוב,
נורית

איליה40

New member
כך...

רחוב החרמון נמצא בחלק המכונה "זוגות צעירים". בזמנו (אמצע שנות ה-90) הזכאים בהגרלה רכשו שם דירות בשליש מחיר לעומת החלק הדרומי יותר של השכונה שנבנה ע"י חברת ע.ר.ם. וכן שיכון הצעירים עדיין נחשב בעיני חלק מותיקי השכונה לנחות יותר. יחד עם זאת יש לציין שהבדלי המחירים בין החלקים במהלך השנים הלכו ונמחקו. עוד לפני עשור הם היו משמעותיים למדי, וכיום כבר כמעט ואינם עוד.

לגבי האוכלוסייה – בשני החלקים היא בד"כ סופר-נחמדה. בכלל רעננה זה הכי קרוב לאירופה ממה שניתן למצוא בישראל. אבל זה עדיין לא אומר שלא יעשו מנגלים אפופי העשן בדירות הקרקע, שלא ישמיעו מוסיקה בקולי קולות מחלונות, שלא יצעקו בלילה, וכן הלאה... יעשו וישמיעו ויצעקו... אבל בד"כ הרבה פחות בהשוואה למקומות אחרים בארץ. כך שעצם המושג "שקט" כאן יכול להיות לא רק יחסי אלה גם מוליך שולל. יש כאן המון עניין של מזל. כך למשל דווקא בחלק של ע.ר.מ ישנה דירת קרקע רוויות פעילויות ליליות (כולל הכלב שנובח בלי הפסקה עד 5 בבוקר) ואני מרחם על השכנים תרתי משמע. צריך לא להתעצל ולבלות פיזית כמה לילות (כולל שישי-שבת) אל מול הנכס המיועד בכדי להתרשם במו אוזניכם ממצבו...

לגבי הסכנה מהנתב"ג הדברים רלוונטיים לעיר כולה. כך למשל כאשר ג'מבואים ממריאים מעל הרצלייה (קורה מדי פעם) שומעים אותם היטב בלב הפארק. לכן אם וכאשר יעברו מעל בצרה – זה לא יישאר בשקט גם. אך הדברים אינם סופיים. ניתן להתעדכן לגבי ההתנפחויות כאן:

http://caa.gov.il/index.php?option=com_content&view=article&id=830&Itemid=459

ובאשר לדרך העוקפת מצפון ומהבניה ממערב – הייתי מודאג מזה הרבה פחות. לא בדובר במשהו בטווח המיידי (אם בכלל).

שאלה לאיליה

איליה שלום,
גם אנחנו שקלנו לקנות ברחוב החרמון (סביר שאת אותה דירה שנורית מדברת עליה), ואפילו טרם ראינו את הדירה.
בינתיים רק סרקנו את השטח שאכן נראה מאד ירוק וכפרי.
אבל מה שמטריד אותנו זו הגינה הירוקה עם הספסלים שמאד סמוכה לרחוב החרמון.
מצד אחד זה כמובן יפה ופסטורלי, ומצד שני, בהכירי את בני הנוער באשר הם, יש לי החשש שבלילות יבלו לנו מתחת לבית במדשאה הסמוכה וירעישו.
האם ידוע לך אם יש משם רעש?
כמו כן, האם אין חשש שבית הקברות יתרחב עד שכמעט יישק לשכונה?
שני חששות בגינם אנחנו מסתייגים.
אגב, האם איכות הדירות ירודה במתחם זה?
באילו רחובות יש בנייה איכותית יותר?
תודה רבה מראש,
שלומית
שלומית

למעלה