תוכניחת Provincial skilled worker

almo81

New member
תוכניחת Provincial skilled worker

שלום לפני כ-2 שנים, הגשתי מועמדות לתוכנית הפדרלית - SKILLED WORKER. עם למעלה מ-80 נקודות לא צפיתי בעיות מיוחדות. לא מזמן העורך דין שמטפל בתיק שלי חזר אלי עם רעיון, לעבור לאחת התוכניות הפרוביציאליות : הוא הציג לי הצעת עבודה מתוך הפרובינציה (שכר נמוך, מאד, אבל גם לא היה ראיון) אם הבהרה שברגע שאני בקנדה, אין מניעה שאעבור פרובינציה לאחר תקופה קצרה מאד (אולי מיד). ישנה עלות כספית, שאותה אני משלם רק לאחר שדרכון שלי חתום. לפי העו"ד התהליך יסתיים תוך פחות משנה - לעומת כ-3 בתוכנית הפדרלית. השאלה שלי היא כזו: 1. אם אני מקבל את ההצעה - האם אני "קשור" לפרובינציה באיזשהי דרך, או שאני יכול לעבור באמת מתי שארצה (במקצוע שלי, יש עבורה בקנדה רק בטורונו ואוטווה (יש קשר עם מספר חברות רלוונטיות - אבל אין לי הצעת עבודה....). 2. האם אין כאן עבירה על החוק: מטרידה האפשרות שה-PR שלי יבוטל פתאום. תודה

ULHH

New member
אני רחוק מלהיות מומחה אבל

זה נראה כאילו אתה שוקל להחליף תכנית שבה נשארה לך כשנה (שלוש שנים פחות השנתיים שכבר עברו) ומצבך בה טוב (80 נקודות) בתכנית אחרת שגם בה הזמן הוא שנה אבל היא יותר מוגבלת. למה לך ומה האינטרס של עורך הדין להציע לך אותה אחרי שנתיים ??

almo81

New member
האינטרס הוא זמן

אם אשאר בתוכנית הפדרלית אצטרך לחכות לפחות עד 2009 עד שהתיק שלי יטופל. (למיטב ידיעתי, זמן ההמתנה בשגרירות תל אביב הוא 4-5 שנים: ראיתי את זה כתוב איפה שהוא באתר CIC ). בתוכנית הפרוביציאלית, כבר בשנה הבאה הכל נגמר.

amirshuval

New member
אם כבר חיכית שנתיים

אין טעם לעבור עכשיו.זה תלוי מאוד בפרובינציה,אבל יש סיכוי שתדרש למשוך את הבקשה הפדראלית,ובכל אופן העובדה שהגשת את הבקשה הפדראלית היא חלק מהרקורד שלך מול CIC.חלק מהפרובינציות מחייבות עידכון לגבי שינוי כתובת ואם תעבור מהר מידי לאונטריו תהיה בבעיה.בנוסף לזה,אתה צריך באמת להיות מעונין להשתקע בפרובינציה,ובמקרה שלך זה כנראה אומר מסכת של שקרים,אולי אפילו בראיון פנים אל פנים עם נציג של הפרובינציה.

almo81

New member
הוסבר לי שלא אצטרך למשוך את הבקשה הפדרלית

ולכן, אני לא רואה סיכון, למרות שאמיר צודק: כל הסיפור נראה קצת "חשוד".

almo81

New member
מעבר לזאת, אני מניח שקיים חוק

חופש תנועה בקנדה, כמו ברב המדינות - אי אפשר חוקית לחייב אדם לגור במקום מסויים.

amirshuval

New member
כמובן

שלתושבי קבע יש זכות לגור בכל מקום בקנדה.אבל לרשויות גם יש זכות לחקור מצבים בהם תושב קבע זכה במעמדו כי הוא הצהיר על כך שהוא מתכוון להשתקע בפרובינציה X,ואחרי חודשיים חתך לאונטריו.לפי דעתי כל תזוזה מהפרובינציה בשנה הראשונה עלולה ליצור בעיות,בטח שלא הייתי ממליץ לחתוך לפני 6 חודשים.בכל מקרה צריך להכין סיפור הסבר על כך שהכוונה להשתקע היתה אמיתית,אבל המציאות קבעה אילוצים.יכול מאוד להיות שאם כבר יכנסו לעניין ידרשו הוכחות שבאמת היה ניסיון אמיתי להשתקע והמהגר נכשל.

shipy1234

New member
80 נקודות? מעניין אותי איך הצלחת להגיע לזה

בלי הצעת עבודה או לימודים בקנדה.

amirshuval

New member
לא אם תעזוב אחרי

שבועיים.במידה והתזימון למעבר סביר,הצעת עבודה היא עניין בעל משמעות.אבל שוב,מבחינת הקנדים הם הכניסו אותך לקנדה כתושב שמיועד להגיע למקום X.אם זה לא מתאים לך,מבחינתם,אז תתמודד עם המסלול הפדראלי.תחשוב על זה ככה:אסור לך שבן אדם סביר שישקלל את הנתונים הגלויים יסיק שלא היתה לך כוונה אמיתית מלכתחילה להתגורר בפרובינציה שקיבלה אותך.

למעלה