תוכניתנו לשיקום נחלי ישראל

תוכניתנו לשיקום נחלי ישראל

בוקר טוב, היום “יום המים הבינלאומי” לכבוד יום זה אנו מפרסמים את תוכניתנו לשיקום נחלי ישראל המזוהמים. תודה, דרור

7 מנדטים למפלגת הירוקים בבן-גוריון

חדשות טובות מדרום הארץ, במדגם שנערך בין אלפי הסטודנטים של אונ’ בן-גוריון קיבלה מפלגת הירוקים 7 מנדטים יותר מהליכוד ויותר מהאיחוד הלאומי. תודה, דרור

תוכנית נפלאה עם כמה "בעיות קטנות"

הראשונה - כמה זה עולה? באין הערכה תקציבית זה סתם מריחת מילים. השניה - כיצד יוצרים מחויבות אצל הרשות הפלסטינית לנושא איכות הסביבה בכלל ואי זיהום מקורות המים והנחלים בפרט.

התכנית מוכרת לי מאיפשהו...

זו הרחבה של התכנית של רשות נחל הירקון, אותה שמעתי לפני מספר ימים מאקולוג הרשות, לכל נחלי הארץ. רשות נחל הירקון עושה לא רק מה שמתואר בתכנית של מפלגת הירוקים אלא גם סילוק מינים פולשים ותכנית להשבת מינים מקומיים- ביניהם לבנון הירקון (בתור Flagship species) והצדפות Unio ו-Corbicula.

יש תשובות

שלום יוסף וברוך הבא, התוכנית היא כמובן תוכנית רעיונית, שנכתבה על-ידי ועל-ידי הדס שכנאי. מדובר בתוכנית שנכתבה לאור הניסיון רב השנים שיש לנו בנושאי מים וביוב, על סמך קריאה של עשרות מסמכים ומאמרים והשתתפות בכנסים. אני חייב להגיד, שהתוכנית היא יצירה מקורית שלנו ואינה מעותקת או מושאלת או כל משהו אחר, כפי שרמז גולש אחר כאן. כמובן שכאשר ננהל את המשרד לאיכות הסביבה, התוכנית הזו תתפוס תאוצה וישלמו כל הפרטים החסרים. לגבי הפלסטינים, אמנת ברצלונה שכל מדינות אירופה חתומות וגם ישראל, כללת גם את אגני ההיקוות של הנחלים שזורמים לים התיכון. אני מעריך שאם הרשות תרצה לקבל כסף אירופי הם יתנו זאת באי זיהום הים. דבר נוסף במסגרת הסכמי מים חלק מן מי הקולחים שיתפסו בשפכי הנחלים יעובר לרשות לשימוש בחקלאות. לדעתי, הפלסטינים בהחלט יהיה מה להרווח כאן... תודה, דרור

חצי תשובה היא לא תשובה

שאלתי על המימון ולא נעניתי. במיוחד חשוב הנושא למימון החלק הפלסטיני. איך גורמים לכסף להיות מושקע בנושא טיהור השפכים ולא ריפוד כיסי מקורבים.

נו טוף.

הפעם אין לי ספק שאתה דובר אמת- הרי אם היית מעתיק את התכנית של רשות נחל הירקון, היית מעתיק בוודאי עוד כמה סעיפים שהם כבר מיישמים וחסרים בתכנית שלך. השאלה עכשיו היא רק למה לא ביררתם מה עושים ברשות נחל הירקון לפני ניסוח התכנית?

למעלה