תוכניתנים חיל תקשוב

Shahar38Do

New member
תוכניתנים חיל תקשוב

שלום לכולם,
אני בתהליכי מיון לקורס תוכניתנים של חיל התקשוב, אבל אני קצת מתלבט לגביו...
אשמח לשמוע דעות על הקורס, במיוחד על האנשים, על השירות בסדיר, על השירות בקבע,
והאם הוא באמת פותח אופציות לאזרחות כמו שמספרים על יוצאי היחידות הטכנלוגיות המובחרות של צהל.
האם המסלול של תוכניתנן עדיף על המסלול הקצר יותר - מגן סייבר?
תודה

דרך אגב, עוד שאלה קצרה - כרגע הפרופיל שלי הוא 97 אבל התגלו אצלי אלרגיות. (אבק, עצי זית, דשא)
מישהו יודע לאיזה פרופיל יורידו לי אם אדווח עליהן? האם יש אפשרות גם לדווח, לקבל את התרופות שלי מצהל, וגם לשמור על פרופיל 97?

bluegreyeyes

New member
עזרה

אני לא תכניתן, אבל משיחותי עם תכניתנים בהווה ובעתיד הבנתי שזה קורס שנחשב באזרחות בעיקר כשמה שאנשים מחפשים היום בשוק העבודה זה יותר נסיון מאשר השכלה אקדמאית. למרות זאת, שמעתי שכן מאשרים לתוכניתנים זמן פנוי במהלך הקבע (אם איני טועה) ללימודים אקדמאיים כך שאפשר לצאת בסוף המסלול (+- שנה) עם נסיון מקצועי ותואר, מה שלרוב האנשים שלקחו את המסלול ה"רגיל" אין. גם העובדה שהתקבלת לתפקיד כזה בצבא עושה רושם לאנשים מסויימים בראיון העבודה ובקורות החיים, אבל עדיף שלא תסתמך רק על זה.

מבחינת מגן סייבר, ממה ששמעתי התפקיד די חדש ועדיין מנסים להבין איך בדיוק אפשר לשפר את ההכשרה שלהם ואת השיבוצים בתפקיד, היות ורוב היחידות שאליהן משובצים מגני סייבר לא יודעות מה לעשות איתם כל כך,לכן היו אנשים שהרגישו מעט פספוס בכך שהם הלכו לתפקיד. בגלל שהתפקיד חדש גם, הוא לא ממש מוכר באזרחות ומעסיקים עוד לא יודעים אם באמת יש שימוש יעיל לאנשים האלו לאחר שכל ההילה הזוהרת והפרסום דועך, בזמן שקורס תכניתנים מוכר מאוד וותיק ולכן נחשב מסלול שמניב תוצאות "מובטחות" יותר ממגן סייבר. זו דעתי ברור.

אם אתה קרבי, ממליץ לך דווקא להוריד את הפרופיל כדי שתוכל להגביר סיכויי קבלה לתפקידים של מקצועות המחשב, אם אתה בן יחיד אז אני חושב שהפרופיל שלך לא ישנה לך הרבה אז אתה יכול לפנות לוועדה רפואית חופשי.

Fanty S

New member
מאוד בקצרה כי הרשת כבר מלאה בזה,

אתה יכול לעשות חיפוש קצר בפורום ובגוגל ולמצוא טונות של מידע.

זה תפקיד מצויין, לרוב האנשים איכותיים (אבל לא כולם...
) ובהחלט יש שוק גדול בחוץ אחרי השחרור גם ללא התואר (למרות שהרבה תוכניתנים כן מוציאים תואר עד סוף השירות). השאלה שאתה צריך לשאול את עצמך היא - האם אתה אוהב לתכנת?
אם התשובה שלך הססנית אז כדאי שתחשוב על זה טוב טוב. מדובר בשירות של 6 שנים, והכרתי הרבה אנשים שסבלו בו.

קח בחשבון שהסיכוי שתגיע ליחידה שעוסקת במשהו שמעניין אותך הוא יחסית נמוך, אבל אם תכנות זו האהבה שלך - מאמינה שתמצא הנאה בכל יחידה אליה תגיע.

אני כן יכולה להגיד משהו אחד חיובי מאוד, ובלב שלם - הקורס זו חוויה אדירה. נהניתי מכל רגע ומכל האנשים, אבל זו רק חצי שנה מתוך 6.

לא יודעת הרבה על סייבר כי זה קורס ממש חדש, אבל מההכרות שלי עם צה"ל - מחזורים ראשונים תמיד נדפקים חזק בכלל חוסר ארגון. בין אם זה התכנים של הקורס או ההתאקלמות ביחידות אחר כך. אלא אם מישהו יכול לספר לך ממקור ראשון - לא הייתי קופצת על זה.

bluegreyeyes

New member
הוספה על מגן סייבר

מאוד לא ממליץ לקפוץ ישר על התפקיד, הוא חדש ומאוד לא מאורגן ואומרים שהוא דומה בתוכן שלו לנתמ"מ רק עם יותר דגש על אבטחת מידע וגם שאין התפתחות בתפקיד אז עושים אותי דבר מההתחלה ועד סוף השירות (בניגוד לנת"מ שיש שם מסלול קידום)

התפקיד כן יתרום לך לאזרחות ללא ספק, אבל יש סיכוי אפשרי שלא תהיי מרוצה מהתפקיד ומהעבודה היום יומית בו, וזה יכול לייאש במיוחד שחותמים שנה וחצי קבע.

DanielD11

New member
מוסיף למה שכבר ענו לך

הקורס הוא חוויה מאתגרת ואינטנסיבית מאוד (לפחות כך היה לי- היו גם אנשים שהגיעו מלכתחילה כשהם תותחים בתכנות ולא הרגישו קושי מיוחד).
האנשים- ברובם הגדול איכותיים מאוד.. כמו בכל דבר, יש חריגים וכמובן שזה תלוי גם במי אתה ולאילו סוגים של אנשים אתה מתחבר.
השירות הוא שירות בבסיס פתוח (יומיות), בד"כ שעות של 8:30-17:30 בערך באופן רשמי, יש מקומות שדורשים גם יותר מזה אבל לפחות אצלי- די נהנים ביום יום עם החבר'ה ביחידה אז לא מתבאסים משעות שנותנים מעבר לשעות הרשמיות. השירות בקבע דומה בגדול לשירות בחובה, רק שהוא עם הרבה יותר כסף על כל המשתמע מכך

לגבי אזרחות- חד משמעית כן, הקורס מקנה לך "כרטיס כניסה" לעולם ההיי-טק ב- 99% מהמקרים (פה ושם יש סיפורים על תוכניתנים סוררים שהגיעו לעשות דברים שתוכניתן לא אמור לעשות..). רוב התוכניתנים שהכרתי התחילו ממשכורת של 20K בממוצע. אבל(!!)- אל תלך לקורס רק בגלל שאתה רוצה משכורת גבוהה בשחרור. מדובר בהתחייבות ל-6 שנים. בשלב שאתה נמצא בו זה עלול להישמע מאוד מפתה, בפועל אחרי שלוש שנים כל בני הגיל שלך משתחררים ולך יש עוד לפחות 3.5 שנים.. זה לא דבר של מה בכך, ואם אתה מבין לפני או במהלך הקורס שזה בוודאות לא מה שאתה רוצה לעשות בחיים- תפרוש. הקורס מאפשר לחתום ויתור תוך כדי ואז מוותרים לך על תקופת קבע בהתאם לשלב שבו פרשת (אם תפרוש ב-8 שבועות הראשונים מבטלים את הקבע, בשלב יותר מאוחר הקבע שיחייבו אותך לעשות גם אם תפרוש מתארך בהדרגה. מסיפורים ששמעתי לרוב גם אנשים שפרשו בשלב מאוחר לא נשארו בקבע בסוף, כך שגם במהלך הקורס יש אפשרות להתחרט).

לגבי מגן בסייבר- אני מאוד לא ממליץ על התפקיד. היחידות עושות בהם שימוש שונה לחלוטין מזה שמציגים להם במיונים ו/או במהלך הקורס ובפועל התפקיד הרבה פחות מעניין ממה שהוא נראה על פניו, ברוב המקומות. למרות זאת הם מחוייבים לחתום שנה וחצי..

אני אוסיף ואומר- אם אתה אוהב תכנות וחושב שזה כן משהו שתרצה לעסוק בו בחיים שלך- קורס תכנות הוא האופציה האולטימטיבית עבורך לדעתי. הוא הופך את השירות למשמעותי וחווייתי ובסופו אתה מסודר עם עבודה בתחום, גם אם אין לך תואר (וכמו שנאמר מעלי- אפשר להתחיל ללמוד לתואר תוך כדי השירות, החל מהשנה השנייה לשירות החובה, ורוב רובם של התוכניתנים אכן בוחרים לעשות את זה).

אם יש עוד שאלות- מוזמן לשלוח מסר.
שיהיה בהצלחה!

למעלה