תוכנית גרנדיוזית

zed246

New member
תוכנית גרנדיוזית

אולי זה לא רק (הדגשה על רק) התחום שלך דקל, אבל נראה לי שכאן תהיה הבמה הנוחה ביותר. כמו קופסת הפלאים הראושנה ואז השנייה, כמו תנועות הנעות המדהימות בהם צפו עשרות ומאות אנשים לראשונה עוד בשחר המאה ה20, כמו המיליונים אשר היו מרותקים למסכיהם כאשר הצעד הגדול להם נעשה, אני מדבר על משהו שישנה הכל. כמובן שאולי אני קצת מגזים אבל ככה אני. אני נמצא בדרך כלל בשני פורומים עיקריים - אקטואליה (נכון אני נעדר משם זמן מה) וטריוויה והיגיון. שני הפורומים האלו הם לדעתי הפורומים היחידים אשר מעניינים אותי. בטוח שלא מעניין אותי פורום מאגיה לבנה או תיכוניסטים שלא נדבר על יומנה של שלומצי. לא שיש לי משהו נגד הפורומים הנ``ל אבל אוי הם לא מעניינים ולאחר מבט קצר הבנתי בהחלט איך הם כן מעניינים וכן נחוצים למען הקהילה אשר בונה אותם. אך מה לעשת הם לא מדברים אלי. הפורומים היחידם שמדברים אלי הם טריוויה והיגיון ואקטואליה. אז למה לכל הרוחות אני צריך לדעת מהי הודעת היום הנבחר של פורום מאגיה לבנה (``האשליה הגדולה``). לחצתי על הלינק ולמרות העומק המרשים לאחר הפסקא השנייה כבר הקשתי על כפתור ה`חזור`. אז חשבתי על רעיוני זה - בחירה אישית. דוגמא נהדרת לכך היא IOL. רעיון הוא להפוך את האתר (או רק את הפורומים) למותאם אישית לפי קטגורויות אשר נקבעו מראש ע``י הגולש אשר מעוניין בכך. חסרון: פחות עמודים נצפים מכיוון שאי לינקים לדברים אשר לא עיניינו עד כה את הגולש ופתאום ישנו איזשהו תוכן מרתק. פתרון: פינה קטנה של `מה חדש`, או `מה מעניין`. בפינה זו יהיה ראת ההודעות הנבחרות של היום, שירותים חדשים שמציע תפוז ואולי אף פירסומים חדשים לחדרי צ`אט חדשים וכן הלאה... חסרון: ניוון העמוד הלא מותאם אישית (מה שקרה למשל ב IOL). העמוד אשר בא כברירת מחדל לכל גולש אשר לא קבע לעצמו עמוד מותאם אישית יתנוון ויתרוקן מחומר או יסבול מחמת אי חידוש. פתרון: חידוש התוכן באופן סדיר וקבוע כשם שהיה עד כה. ייתרון: נוחיות. ייתרון: נגישות. ייתרון: התקרבות אישית לגולשים ע``י מתן מידע על תוכן חדש לפי הגדרות שנתן הגולש לפני כן. ייתרון: בניית קהילות אדוקות יותר ע``י מתן אפשרות לקהילה להתעדכן יורת בהודעות. כל יום ייבחרו כמה הודעות ע``י מנהל הפורום אשר ישלחו למעין פינה אשר תפרטן (כמו הודעות היום הנבחרות). לסיכום אעיר שמדובר בדבר טוב לדעתי אך לאו דווקא לדעת הגולשים באתר. יש לשאולם...

@poet

New member
הצגת את רעיונתך בצורה

יוצאת מהכל הרעיונות של תפוז בדרך כלל באים מגולשים כמוך תודה לך אני אדאג להעביר על זה דיון שיהיה לך אחלה יום טוב ובאמת , נהנתי לקרוא את דבריך poet

t@gel

New member
תגובה

אז ככה... שלום לך ידידי... אכן מצאת לך את הבמה הכי מתאימה לפנייתך זו, שכן זהו פורום משוב לתלונות, בקשות והצעות הנוגעות לכל פעילויות אתר ``תפוז``. דקל אופיר הינו מנהל הפורומים ויש בידו לסייע לנו בכל שאלה. אני בדיעה אחת איתך ידידי, כי המדיה המופלאה הזו, האינטרנט, היא דבר מדהים בגדולתו המעניק לנו הזדמנות לבטא את יכולתינו ולא רק להתבונן בתמונות ותוכניות הנקבעות לנו על ידי מנהלי ``קופסת הפלא``... על אחת כמה וכמה ש``תפוז`` נותן לנו כיום גישה לניצול יעיל של הרשת למטרת טובות הכלל (היינו, פורומים של תמיכה הנפתחים כיום ומסייעים לאחרים). לכל גולש יש את הפורומים המועדפים עליו...אתה אוהב אקטואליה ומשחקי מחשבה...אחרים אוהבים ``קשקשת על הרשת``, ``תמיכה-סיוע והקשבה``, ``חוויות`` וכדומה...לכל פורום יש את טווח הגילאים או תחום העיסוק שלו... בקשר לרעיונות שלך... אני גולשת וותיקה ביואל, עד שהתאהבתי ב``תפוז``, ואמת, יש לך רעיונות נחמדים, למרות שלא הייתי רוצה שנהפוך לאתר כמו יואל...לא הבנתי את כל הרעיון שלך לפרטיו...אבל, מה שכן הבנתי זה שלדעתך פינת ``הודעות יום נבחרות`` מיותרת. ביואל אין פינה כזו, מה שיש זה ``טאג ליין`` שזוהי הודעה מתחלפת פעם בחודשיים המועלית לראש העמוד של הפורום. ההודעה נבחרת על ידי מנהל הפורום ולדעתי...המנהלים שם לא קרובים לגולשים כמו שאצלנו כאן. גולשי תפוז נכנסים באופן קבוע לקרוא את פינת ``הודעות יום נבחרות``, כאשר ההודעות אכן נבחרות על ידי דקל, אך לא רק! גולש או מנהל פורום שאהב באופן מיוחד הודעה מסויימת יכול ואף פונה לדקל ומסב את תשומת לבו ודקל לא מהסס לקבל את דעתינו. כל היופי ב``תפוז`` הוא שאנחנו כאן משפחה אחת חמה, מלוכדת ואוהבת אשר לא מהססת לקבל לשורותיה עוד ועוד מצטרפים חדשים. מנהלי הפורומים הם חלק מהפורום. תפקידם לא מצטמצם רק במחיקת הודעות בהיסטריה, כפי שקורה ביואל, אלא הם משתתפים בפורום באופן שוטף, מתוודעים לגולשים אישית ועושים מעל ומעבר על מנת לתת לגולשים הרגשה של ליכוד חברתי. אתה יכול לראות זאת בשתי רמות נפוצות...גולשי הפורום הם גם גולשי הצאט הקבועים...כולם מכירים את כולם...וגם המפגשים הנערכים באופן קבוע ובתדירות גבוהה. לסיכום... אני בטוחה שדקל ייקח את דברייך לתשומת לבו המירבית ויעלה אותם בפני הגורמים הנכונים. כל פניה לכאן נענית מיידית ולא דוחקים כאן הצעות לצד. אוכל רק להצטרף לדקל בדבריו כי התפוז היפיפה שלנו צומח ופורח בזכות גולשים רציניים ועיניניים כמוך אשר מביעים את דעתם ומוכנים לסייע. תודה לך בידידות t@gel, מנהלת פורום הפרעות אכילה-תמיכה

למעלה