תוכנית דוקומנטרית בערוץ 10 על ניתוחי קיצור קיבה

ערוץ 10 a

New member
תוכנית דוקומנטרית בערוץ 10 על ניתוחי קיצור קיבה

בימים אלו ערוץ 10 עובד על תוכנית דוקומנטרית מרתקת שתשודר בפריים טיים ערוץ 10, ועוסקת בדילמה הקשה של אנשים עם עודפי משקל באם לעבור ניתוח קיצור קיבה ובמניעים לכאן ולכאן.

אם אתם כאלו המתחבטים בשאלה אם לעבור את הניתוח, אם הדילמה הזו מדירה שינה מעיניכם, אם עברתם ניתוח קיצור קיבה ויש לכם מה לשתף ולומר, אשמח שתגיבו פה בשרשור או שתשלחו לי הודעה פרטים בפורום או במייל [email protected]

לאורה101

New member
התלבטות קשה

במשך שנים רבות התנגדתי בנחרצות נגד ניתוחים בריאטרים. בעלי ,שיחיה, עבר ניתוח טבעת לפני כעשר שנים. לפני הניתוח שלו חששתי מאד ואמרתי לו שהשינוי חייב לבוא מהראש שלו ולא בצורה פיזית וחיצונית.
תמיד סבלתי מעודף משקל ומספר פעמים ירדתי משמעותית עם דיאטות שונות ובסיוע דיאטנית וקבוצות תמיכה.
לפני קצת יותר משנה הייתי עם בעלי אצל הכירורג שלו וסתם התעניינתי בניתוח שרוול, הוא מייד הוציא לי הפניות לבדיקות. בחוסר רצון התחלתי בסידרת הבדיקות.
לאחר זמן רב מסיום כל הבדיקות עדיין לא בחרתי מנתח/ת והזמן עבר לו. אחרי כחצי שנה,אם לא יותר, פניתי לרופאה וקיבלתי ממנה עוד רשימת רופאים ובדיקות שיש לראות ולבצע. גם תוך כדי התהליך לא הייתי ממש משוכנעת שאני באמת הולכת על זה. בינתיים כל הזמן דנתי על זה עם המטפלת שלי.
&nbsp
לאחרי עוד מספר חודשים כשהגיעה הפגישה המיוחלת עם המנתחת, היה זמן המתנה רב בין קביעת התאריך עד לפגישה עצמה, כבר הייתי סגורה עם עצמי שזה מה שאאני רוצה לעשות.
השינוי התבשל אצלי במשך הזמן והגעתי למסקנה שלבדי ייקח לי המון המון זמן (בערך כמו שלקח לי להעלות) לרדת את המשקל העודף הרב שלי ושהניתוח הוא פשוט כמו מקל הליכה שנועד לתת לי תמיכה וסיוע להורדת המשקל שאני ורק אני יכולה לעשות מתוך הראש שלי.
כעת אני לפני הניתוח ממש ואשמח לעדכן מה קורה איתי אח"כ.
&nbsp
בהצלחה עם הפרויקט החשוב הזה.

למעלה