תוכנית ההשלמות לתואר שני אונ חיפה או האונ העב

shatl40

New member
תוכנית ההשלמות לתואר שני אונ חיפה או האונ העב

אני בעלת בואר ראשון בפסיכולוגיה ותואר שני לימודי הגיל הרך בבית הספר לעוס באונ' העברית.
השנה, נרשמתי לתוכנית ההשלמה לתואר שני בעו"ס בירושליים ובחיפה.
אני קרובה לחיפה, אבל התואר השני שעשיתי בעבר היה בירושלים (בבית- הספר לעבודה סוציאלית, למרות שזה לא תואר עו"ס) ולכן אני מקווה לקבל שם הכרה בקורסים שעשיתי ולהיות פטורה מלעשות אותם שוב.
בגלל המרחק הפיזי מירושלים, אני מתלבטת איפה ללמוד. ההחלטה תלוייה גם במידת הנכונות להכיר לי בקורסים שכבר עשיתי. (סטטיסטיקה, שיטות מחקר, מדיניות רווחה, שירותי רווחה אישיים, ועוד קורסים בסיסיים נוספים שלא הייתי רוצה לעשותם שוב)
קראתי את המידע למועמד בשני האוניברסיטאות.
בירושליים נותנים פטור, עד למיכסה של 14 נקודות זכות.
בחיפה לא ראיתי אינפורמציה. האינפורמציה ניתנת רק אחרי ההרשמה וזה תהליך מאוד יקר.
אני אשמח מאוד אם מישהו שכבר למד שם יוכל לתת לי יותר פרטים לגבי עד כמה הם מוכנים ללכת לקראת הסטודנט ולהכיר לו בקורסים שכבר עשה בעבר.
תודה מראש
שרון

L A H

New member
תשובה

שלום שרון. אני לומדת בתכנית בחיפה. השנה שינו קצת את דרישות הקדם בנושאי פטורים והכרה בלימודים קודמים. למעשה, את צריכה שיכירו לך בשני קורסים על סמך לימודים קודמים והם : מבוא לפסיכולוגיה ומבוא לסוציולוגיה. אם עשית קורסים אלה, את תצטרכי להגיש סילבוס וגיליון ציונים (שמוכיח שיש לך ציון עובר) לראש החוג (דרך המזכירות) והוא יאשר או לא יאשר את הפטור. במידה ולא יאשר, תצטרכי לעשות את הקורסים הללו בכל מסגרת שתבחרי, עד לסיום השנה הראשונה.
בכל מקרה, תוכלי להתייעץ עם אורטל, רכזת תכנית ההשלמות במזכירות בית הספר לעבודה סוציאלית.
שיהיה לך בהצלחה.

למעלה