תוכנית ההתנתקות של שרון!

iknow

New member
תוכנית ההתנתקות של שרון!

מי בעד התוכנית ומי נגדה?? האם אתם חושבים ששרון יבצע את התוכנית?(ובכך למעשה "יבגוד" בסיעתו) מה לדעתכם צריך להיות הפתרון לבעייה הפלשטינאית? (ובבקשה לא לתת תשובות מטומטמות כמו להרוג את כל הערבים)

geostant

New member
זה יהיה הסקר הרשמי הבא שלנו ../images/Emo13.gif

אני אישית בעד תוכנית ההתנתקות, אבל כשאני מדבר על התנתקות הכוונה היא התנתקות גם מתשתיות (מים, חשמל, מסחר, הכל !) האם שרון יבצע אותה ? אין לי מושג פתרון לבעיה הפלסטינאית, זה לא עניין פשוט ומצריך עבודה של הרבה מאוד שנים אני לא רואה פתרון INSTANT, קודם כל חייבים להתחיל בחינוך שלהם כיום הם מערכת החינוך ממומנת לרוב על ידי אירגוני הטרור ומן הסתם הם מחנכים את ילדים לשנוא יהודים, במצב כזה מאוד קשה להגיע למצב של שלום ושקט. מן הסתם גם מהצד שלנו צריך לשנות דברים במערכת החינוך, אבל ממש לא באותה צורה כמו שהם צריכים, אצלנו זה הרבה יותר פשוט ולא קיצוני כמו אצלהם.

iknow

New member
אני חולק על החלק האחרון

אני מכיר הרבה יותר מידי אנשים שחושבים שהערבים הם יצורים מוזרים עם קרניים ובלי שכל(לא רואים אותך כבני אדם כלל) וזה מאוד מרתיח אותי כי הם אומרים "צריך להרוג את כל הערבים" וגם "הנאצים הם חיות" באותה נשימה ממש...(כאילו עד כמה טיפש אפשר להיות
) והם הרבה יותר מידי לצערי!

geostant

New member
תראה

אחרי שראיתי מה ברק הציעה להם והם עדיין לא הסכימו אני לא חושב שיש עוד על מה לדבר עם האנשים הנוכחים. אולי הדור הבא יצליח יותר טוב, מי יודע...

iknow

New member
אני אישית גם לא מבין אותם

אבל אין מה לעשות. משא ומתן זה הפתרון היחיד (מה אתה רוצה להכנס באמ אמא שלהם? ואז מה? לעשות במו ידינו עוד מחבלים? לספוג סנקציות כלכליות בינלאומיות?) אנחנו רוצים שלום משתי סיבות: א)בטחון-מאוד חשוב ב)כלכלה-ברגע שיהיה שלום יהיה בום כלכלי אדיר בארץ ישראל בכל התחומים ואני אישית מאוד רוצה לחיות במדינה חזקה מבחניה כלכלית(ואז גם לא תיהיה לי אישית בעייה כלכלית-כסף זה דבר חשוב) תוכנית ההתנתקות היא תוכנית לא רעה לדעתי מכמה סיבות הסיבה הראשונה היא שהפלשטינאים לא רוצים הפרדה חד צדדית(ולכן בעצם ירצו לקיים משא ומתן תחת האיום של הפרדה חד צדדית) סיבה נוספת היא שכך תיהיה פחות לגיטימציה לפיגועים(עכשיו יש את התירוץ של הכיבוש) וכך ניראה טוב יותר בעיני העולם ואחרי הכל מישהו חייב לעשות משהו, אי אפשר להשאיר את המצב כמו שהוא.

iknow

New member
אני רק מקווה שהיא באמת תקרה

שרון צריך להראות סימנים של הפרדה ואז הפלשטינאים יראו שהוא רציני... ויהיו חייבים להתחיל במשא ומתן

geostant

New member
שלום זה דבר טוב

כלכלה חזקה זה דבר טוב בטחון זה דבר נפלא... השאלה באיזה מחיר באים כל אלה ? חלוקת הארץ ? לא מספיק שאנו חיים במדינה מאוד קטנה שבעוד 20 שנה כבר לא ישארו מי יודע מה הרבה שטחים ריקים אז עוד לחלק את השטחים האלה בין 2 עמים ? כולם בעד שלום, ימנים, שמאלנים, קיצוניים, חרדים, חילונים, ערבים, יהודים... כולם ! אבל כל אחד מסתכל על העניין מהצד שלו ורוצה לקבל את הטוב ביותר עבורו נכון שמתי שהוא שני הצדדים יהיו חייבים להתפשר. אבל שהמדינה תתפשר על שטחים שלה ועל עוד אילו הבטחות רק בשביל לקבל את המילה של הפלסטינאים ? אני לא חושב שזה פייר, שטחים בתמורה למילה שלהם.

iknow

New member
מה הבעייה בחלוקת הארץ?

תראה אם פתאום מישהו יחליט שבל אביב עוברת לפלשטינאים אני אקום ואתנגד אבל מה שרוצים לתת להם זה איפה שהם במילא נמצאים...אז מה זה משנה אם מבחינה רשמית אתה שולט על האזור כאשר מבחינה מעשית הם חיים בו...אז מה אכפת לך להביא להם אותו? הם במילא גרים שם כבר... למה שטחים בתמורה למילה? דבר ראשון גם הסכם שלום עם מצרים או ירדן הוא בסך הכל הסכמה הדדית דבר שני יש לפלשטינאים מה להרווח מהסכם שלום(את החיים שלהם!) ולכן הם כן יסכימו לשלום ולא יפרו אותו אם הוא יהיה(ושיהיה רשמי,שיעביר בעלות טוטלית לרשות על האזור... ככה שהם יצטרכו לדאוג איך לספק מים ואוכל לאזרחים שלהם במקום איפה לפוצץ מחר) מה שקורה עכשיו הוא נסיון להשיג יותר בהסכם זה! אבל כשהוא יהיה אז הם לא יפרו אותו.

ההצעה של ברק לא הייתה כה נדיבה

כמו שמציגים אותה. ברק דרש סיפוח של 10% משטח הגדה לישראל, במסגרת "גושי ההתנחלויות". בשטחים אלו נכון לאז היו 69 התנחלויות, שבהן חיים 85% מהמתנחלים. גושי ההתנחלויות יוצרים גבול לא טבעי וחותכים בגסות את רצועת היישובים הפלשתינאית. עוד תביעה שהציג ברק: אמנם 10% יהיו בריבונות פלשתינאית , אך יהיו "זמנית" בשליטת ישראל, לא כל הגבלת משך ה"זמנית" הזו. לסיכום- המדינה הפלשתינאית המיועדת תהיה עתירה ב"איים" של ריבונות מדומה, עמוסים בגושי התנחלויות, בכבישים עוקפים ובמחסומים. לפי ההצעה- הפלשתינאים גם נדרשים לוותר על עתודות קרקע חיוניות להתפתחותם ולקליטת פליטים. בנוסף לכך, תהיה שליטה ישראלית על המרחב האווירי, על כל התדרים האלקטרומגנטיים (השידורים), ועל כל מעברי הגבול. עוד דבר הוא, שבכל ההצעה ה"נדיבה" הזו, אין כל התייחסות לפינוי התנחלויות. להשתמש במונח "רצף טריטוריאלי" זהו מעשה אשלייתי במידת מה, בשביל לבצע רצף זה יש לעשות עיקוף של עשרות קילומטרים על מנת להגיע מיישוב אחד ליישוב הסמוך לו. כזכור, בינואר 2001, הוצגה בטאבה מפה טובה בהרבה, הפלשתינים קיבלו הצעה זו כבסיס למו"מ, אך ברק השעה שיחות אלה. להצעה של ברק הודבקה תדמית של הצעה נדיבה, אני לא חושבת שכך הדבר

drorBIN

New member
אפרופו סקר

אם ייערך משאל עם, כיצד תצביע בסוגיית פינוי התנחלויות?

למעלה