תוכנית טלויזיה-רינו צרור

פגישות בבית לורן ברמת גן

אם את גרה בצפון, את יכולה לשאול בבית מילמן, ובאיזור הדרום גם יש מרכז שכזה, רק שאני לא זוכרת את שמו.

תוכנית טלויזיה-רינו צרור

רציתי לידע אתכם. שתי משפחות מהפורום יצרו איתנו קשר על מנת להשתתף בתוכנית וכל הכבוד להם. אני יודעת על אחת המשפחות שלא יכולים לשלוח את בנם לתוכנית שילוב ולעזור לו, מפאת ההוצאות הכספיות ועל כן הילד ישאר בגן תקשורת שלא מתאים לו. ובצר להם, מחוסר ברירה ואחרי שהבינו שללא חשיפה ומלחמת צדק לקבלת המינימום שמגיע לנו, אם לא ייעשה מעשה, לא יקרה דבר, ואז התקשרו אלי והסכימו להתראיין. אנחנו עדין מחפשים כאלה שמעונינים לעזור לעצמם ולנו, לקבל את מה שמגיע לנו!!! בהצלחה לכולנו... עמליה

אוריכאן

New member
אני לא הורה אבל...

שלום אני לא הורה, אלה טרפיסט שעובד בתחום כבר קרוב ל3 שנים יש לי הרבה מה להגיד ולשטף.

אוריכאן

New member
המשך...

סליחה שכחתי לציין אני עובד בשיטת לובאס (ABA) ויש הרבה חוסר צדק בתחום... נניח... אף אחד לא לוקח את הילד בחשבוןאת הילד השני במשפחה ,הנורמאלי, אני חושב שמשפחות גם צריכות לקבל הדרכה בנושא הזה.

לאוריכאן.

התוכנית של רינו צרור הינה תוכנית על חוק השילוב וכמובן על השילוב עצמו. יש הרבה עוולות וחוסר צדק בגלל מדיניות הממשלה ולא רק בנוגע לחוק השילוב. אבל התוכנית הזו היא תוכנית על חוק השילוב בלבד ועל מסגרת השילוב. ראה שירשור קודם. אם יש לך מה להגיד ולתרום לנושא, צור איתי קשר . בכל מקרה אנחנו מחפשים משפחות שמוכנות להתראיין שיש להם ילד הנמצא בשילוב יחידני. ואני רוצה להגיד שוב שאני יודעת כמה זה קשה להחשף, ואני מבינה את אלה שלא מוכנים אבל זה בדמינו. כל הכבוד לאלה שאוזרים אומץ ומוכנים להחשף !!! יש תקווה!!! עמליה

אוריכאן

New member
כן זה נכון

כן אני פוגש משפחות ואני רואה כמה קשה להם להחשף (אפילו לדיירים בבניין). זה כמעט כמו יציאה מהארון.

אאהה

מי כמוני יודעת כמה העניין הזה חשוב. אגב, אתה מכיר גופים/אנשים שעוסקים בהדרכה בתחום החיים כמשפחה - בדגש על הטיפול בילדים הנוספים? היות שאני כבר פיספסתי את השלב הזה, הייתי מעוניינת לסייע בהתנדבות בגוף כזה (ואני חושבת שיש לי מה לתרום מנסיוני, על מנת שההורים יבינו מה עובר על הילדים ה"בריאים" שלהם).

אוריכאן

New member
לצערי לא...

לא אני לא מכיר שום גוף כזה. מעבר לזה אני לא מכיר הרבה משפחות שלוקחות את העניין הזה יותר מדי ברצינות. יש תיסכול אדיר אצל הילדים הבריאים: "אני הולך לבית ספר, מדבר, משחק שח-מט, מביא ציונים טובים, ילד טוב, והוא רק מתאים שתי תמונות וכל הבית שואג משימחה."

כן - אלו"ט

בבית לורן יש לנו ההורים הרצאות אשר מדברות אך ורק על האח/ים הבריאים, וגם קבוצות תמיכה לאחים כאשר בפירוש האח עומד במרכז הענין ולא האח החריג שלו. בקשר אלייך פני בובה, אשמח ליצור איתך קשר אישי כדי ללמוד מעט יותר מהנסיון שלך. הבכור שלי, בן 11, הולך זו שנה שניה לקבוצת תמיכה לאחים בני גילו וזה עוזר בצורה משמעותית!!! הקבוצות מחולקות לפי גילאים וקיימת לילדים מכיתה ג' ומעלה, מתוך גישה פסיכולוגית שלילדים צעירים יותר זה לא מתאים.

זה הרבה יותר מזה

התסכול נובע פחות ממה שתארת ויותר מהעובדה שההורים עסוקים עם הילד המיוחד, כך שהבעיות של הילד הרגיל נראות שוליות ופחות דחופות, והיחס בהתאם. ההורים גם לא יודעים תמיד איך להתמודד עם התגובות של הסביבה, שבילדים פוגעות יותר כי הן באות מילדים אחרים, וילדים כידוע, זה עם אכזר.

אוריכאן

New member
פה קבור הכלב

אבל מה לעשות. ילד אחד מבקש יותר תשומת לב וכך מקבל את מה שרוצה, וילד שני מוותר, לרוב מתוסכל, ועושה עוד יותר, למשוך תשומת לב, מה שגורם לפעמים לבעיות התנהגות. בעיה באמת בעיה... אבל לדעתי וסליחה שאני חורג קצת מהתחום של הילדים המיוחדים, אני חושב שאנחנו לא יודעם לעבוד נכון עם ילדים נקודה. בלי קשר להיותם כאלה או אחרים.

למעלה