תוכנית מגירה-שירים שהתפספסו...

Rצינית

New member
תוכנית מגירה-שירים שהתפספסו...

שמעתי כי רוצים להוציא תוכנית פיספוסים שתקרא "תוכנית פצצה"<אם לא טעיתי בשם,אבל הרעיון הוא אותו רעיון>בינתיים לא יצאה התוכנית לדרך אולי בהליך...או שלא.לא יודעת,אל תתפסו אותי במילה. בכל אופן,נשאל אתכם/ן אילו שירים לדעתכם היו שירים טובים בביצוע/לחן/ עיבוד/.אבל משום מה לא נתפסו.או יותר נכון לא השמעו אותם מספיק בכדי שלא התפספסו ובכל אופן לדעתכם הייתם מכניים אותם כשיר מפוספס. נתחיל. הפיספוס שלי הוא מתוך:אלבום-כל ישראל חברים. שיר-אין הקב"ה אוהב... ביצוע-יהודה צ'יק ואביש בראדט. לדעתי,שיר מפוספס.לא מוכר, בקושי מושמע וחבל...הכי אהבתי בו את העיבוד שבסוף,הוא עשה ת'שיר.

שלום25

New member
עוד שיר שפוספס...

זה "אין אני לי מי לי" של שלמה שמחה, שיר שהוא פשוט להיט ענקי שתקופה קצרה מאוד כיכב, ונעלם למעמקי הארכיונים, הגיע הזמן לחדש אותו פלום עיבוד חדיש, זה יהיה טוב לכולנו.

אמר רבי בנימין-ר` ירמיה דמן

כולם צפו שהשיר יהיה להיט אבל בקושי שמעו ושומעים אותו. לדעתי שתי הדיסקים הראשונים של יידל הם פיספוס גדול כי הם היו מה זה משובחים והם בקושי התפרסמו למעט אי אילו להיטים. וגם האסק בקושי התפרסם בארץ למרות שאין להם מתחרה בעיבודים. עוד שיר שפוספס הוא הנה מה טוב של מנדי וולד שיר שהיה יכול להיות ללהיט. יש כמובן את אמת של פריד מתוך אנחנו מוכנים שפריד בעצמו היה בטוח שהוא יהיה להיט גדול ולא היה כך, ואת השיר תניא מאותו דיסק אף אחד לא חשב שהוא יהיה להיט אבל היוצרות התהפכו. ויש לדעתי את הדיסק אוהבי השם של מ.ב.ד שהוא מבין הפיספוסים הגדולים של המוזיקה החסידית. יש עוד המון פיספוסים ומה שאמרתי עכשיו זה תלוי בעת הזאת, אבל יכול להיות שעוד שעה הייתי מעיר על פיספוסים אחרים .

Rצינית

New member
ציינת מנדי וולד...

לדעתי,בגדול הוא סוג של זמר מפוספס עם קול ענק במוזיקה החסידית.אבל אין לו קול בציבור ואין מעריץ לו-במובן של השמעת משיריו הטובים והפחות טובים.

מה את מתכוונת שאת אומרת...

אין לו קול בציבור ואין מעריץ לו במובן של השמעת שיריו.

Rצינית

New member
כוונתי היא שלא משמעים את קולו

בציבור.שזה אומר הציבור לא מספיק מודע לעובדה שיש לו קול ענק לזמר שנחשב זמר רגיל בעוד שקולו יותר טוב מכל זמר. הוא זמר מפוספס.הוא יכל להתפס בציבור כאחד מהענקים אבל לא נשמע מספיק ולא מוכר...

Rצינית

New member
עוד שיר טוב שעולה לי כעת-פיספוס...

ישראל ווליגר.בשיר "יהיה רצון".

למעלה