אופקים
א. כמו כל תכנית מצטיינים בגלל חובת הבחירה אתה יכול לבחור את העומס. למשל לקחתי קורסים במדעי המדינה שאכן היו בעלי עומס רב, אבל קורס גם בשירותי אנוש או בסוציולוגיה ששם העומס הוא די פחוּת. הכל שאלה של מה אתה רוצה לקחת ובמה להתמקד. אכן היא תורמת הרבה יותר ממסלול מובנה, כי גם הקורסים שיש לבחירה בתוך התכנית הם קורסים קטנים עם מרצים די טובים(לרב, צריך לדעת במי לבחור). השנה באמת הבחירה היתה קצת מעפנה לעומת שנים קודמות אבל גם די נחמדה. ב. מאפשרת עבודה, אני הכרתי כאלו מהשנה שלי ומתחתי שלמדו משפטים ומצטיינים. מכיוון שלומדים משפטים 4 שנים או משהו(או שאפשר למרוח ל4 שנים,לא בטוח) אז גם דברים של המצטיינים אפשר למרוח ל4 שנים(לא קורסים של חובת בחירה אבל,כי הם חשובים בשביל המלגה שמקבלים משנה לשנה-עוד משהו ששווה בתכנית הזו-בתנאי שעומדים בקריטריונים) ואז העומס קל יותר. כמובן שהעבודה תהיה במשרה חלקית,עד 15 שעות ככה לדעתי בשבוע ולא יותר. ג. יעיל? מה זה יעיל? יש עומס,אין ספק. ד. לא,זה לא מעט מדי. מכיוון שיש לך כ18 נקודות של חובת בחירה ששם זה גם מעין בחירה. ב36 נקודות אתה יכול עד 20 נקודות מחוג מסוים(למשל פילוסופיה) וזה די מאפשר מגוון פעולה. גם פרויקט הגמר בסוף הוא בחוג לבחירתך. אם "התכנית מונעת ממך להתמקד בתחום" ואתה מעונין להתמקד אז תיקח משפטים+ההתמקדות מכיוון שהתכנית נועדה להרחיב אופקים כשמה כן היא. ה. אפשר לקחת אותו לכל כיוון.אני למדתי ספרות ואופקים,שזה די מדעי הרוח, ובאפקים לקחתי די הרבה קורסים בסוציולוגיה ובמדעי המדינה. קח בחשבון שאין כל כך הרבה מדעי הטבע בחיפה. בהצלחה