תוכנית על ריח

פאני א

New member
תוכנית על ריח

סיפרתי קבר בפורום על ילדה שהיא מאוד פגועה. החלתתי ליבנות לה תוכנית שתיתבסס על חוש הריך . אז למי שיש רעיונות שמריכים טוב אני אשמח להריך. פאני

ronen1981

New member
התכונת קבר=כבר.

המילה "קבר" באותה משפט שבו מופיעה המילה ילדה. עושה לי רע בנשמה. האמת יש לך שם עוד לא מעט טעויות אבל זו היחידה שהציקה לי. החלתתי=החלטתי הריך=ריח שמריכים=שמריחים להריך=להריח. (מה לא להיות בהלם לקחתי במשך לפחות כשנה שיעורים פרטיים בלשון ממורה חבל"ז ,כך שאם אני ממש לאט בודק מילה מילה אני מצליח לצמצם עד מאוד את שגיאות הכתיב שלי ושל אחרים,כך למעשה מ50 בלשון הגעתי לציון 90 בבגרות,ולצערי הזמן קצת פגע ביכולת שלי ובהזדמנות אני ינסה למצוא את המחברות שלי ולהחזיר לי את כל הכללים והחוקים,המורה לימדה אותי לשון כאילו היה זה מתמטיקה ולכן זה די נתפס אצלי בזמנו)

כללים שלמדת רונן

רונן שלום האם עבדו איתך דרך שורש המילים בני שסיפרתי עליו מאד העשיר את השפה שלו הוא מצא את המשחק מיוזמתו - משהו במרכיב הזה של השפה מאד מושך אותו שורש המילה ומשם מנסה לבדדוק את כל המילים שמכיר דרך השורש עוד דבר שעזר לו מילים נרדפות כך היה בודק האם הבין על מה אנחנו מדברים והעשיר את שפתו יודע המון מילים מעבר לגילו ובנוסף הוא כותב בלי שום שגיאת כתיב ( הוא בן 11 וכך מגיל 8) מאד אשמח לשמוע כל דבר שרכשת אני מאמינה שממקומך אתה יכול לחוש מה הכלים שעזרו לך תודה מראש - ושוב כיף לראות אותך כאן

ronen1981

New member
אכן ....

לימדו אותי בין היתר עלידי הכרות עם שורשים של פועלים והבניה שלהם לתצורות השונות לפי חוקים ברורים ומדויקים. לגבי הדבר שאמרת בסוף דבריך הבעיתיות שבבקשה שלך היא שאני קשה לי לדעת מתי משהו שלמדו אותי הוא, נקרא לזה "כלי יחודי" ,ומתי זה דבר שגרתי שכל אחד נוהג (או נהג באופן זה.)מה שאני מנסה להגיד אני עלול לעשות דברים שבעיני נראים כברורים מאליהם וכקונבנציונליים בעוד שבעיניך ובעיני אחרים עשויים להתפס ל"טריק" ו"כלי יחודי". ועוד בעיתיות היא אופן הפעולה של הזיכרון האנושי,כלומר לי לפחות אישית יש נטיה לשכוח צרות שנתקלתי בהם בעברי וכיום התגברתי עליהם ולכן לא פעם אני בסיטואציה של סיחה עם אימי שמזכירה לי בעיות שהיו לי בעבר ושכיום אינן אחרי שהתמודדנו איתן.

פאני א

New member
התוכן ולא הצורה

בפורום של חינוך מיוחד היתי מצפה לקצת פחות היתנסות וקצת יותר מיקצויות. אני מאושרת מקרב לב שאצלחה היצליחו לטפל בלקות למידה. אצלי המצב אחר מה שלא מונעה מימני לעשוק בחינוך ולעזור לילדים אחרים. נ.ב אני מאוד מכבה שאתה לא סטודנת לחינוך מיוחד. ועדין לא עזרתה ולא כצת לעזור למישהוא אחר.

ronen1981

New member
אוי ,אני מתנצל מקרב לב.../images/Emo52.gif../images/Emo39.gif

לא היה בכונתי לפגוע בך ולו בקצת ובטח שלא להיתנשא או משהו כזה..... לגבי סוגית הריח, הפעלה בעזרת ריח אני אישית אין לי ידע בנושא ולכן לא יכולתי לעזור. ושוב אני מתנצל על שדברי פגעו בך ולא זו היתה כונתי. מקווה שתמצאי בליבך לסלוח לי ולהבין שלא היתה לי שום כונה לפגוע בך.... אני האחרון שבעולם שאתנשא או "ירד" על מישהו בשל שגיאות כתיב בפרט או ליקוי למידה בכלל.

חוש הריח

פאני יש שעובדים בחדר סנוזלן גם על נושא של חוש הריח - יש בבית שפירא אנשי צוות את יכולה להתייעץ איתם ובנוסף יש אנשים שעובדים בתחום אחת בצפון שדרך איזי שפירא את יכולה לקבל פרטים ויש אחת במודיעין שעובדת בשיטה דומה - חדר חושים

למעלה