תוכנית שאין בה ולא כלום

yoavshafir1

New member
תוכנית שאין בה ולא כלום

חיים הכט היקר, התוכנית שלך היא איננה תוכנית שבאמת תשנה משהו במציאות הישראלית, היא שעשועון לכל המשפחה ותו לא. בישראל שנת 2010, מי שמנסה להעיר לאב המכה את בנו בחנות הלבשה או מי שמנסה להעיר למוכר בחנות על שאינו נותן שירות לערבים, עלול לקבל דקירה בצלעות ולסיים את היום באשפוז ארוך בבית החולים. הוסף לכך את אוזלת ידה של המשטרה בתפיסת עבריינים ואת העונשים המגוחכים המוטלים על עבריינים על ידי בתי המשפט - והבנת את העקרון : עדיף להיות פחדן חי מאשר גיבור מת. יואב שפיר, אשקלון.

אז מה כן אפשר לעשות, לדעתך?

אני חושבת שאם אתה מתנגד לדיעה מסוימת,מן הראוי שתציע רעיון אחר איך לפתור סיטואציות כאלה. מה המדינה יכולה לעשות? מה התושבים בישראל יכולים לעשות כתושבים למען זה? נשמח לשמוע דעתך
.

yoavshafir

New member
כיצד לפתור סיטואציות? תשובה לפרפרית.

קשה לומר. התוכנית באה להראות כיצד יש לנהוג במצבים מסויימים. התוכנית מכוונת לכך שבכל מקרה המוצג על המרקע, האזרח הסביר אמור להתערב, לכן גם רואים את חיים הכט קם בבעתה מכסאו הנוח ואץ רץ לו אל אותו אדם שלא התערב בנעשה, על מנת לברר איך עלה בדעתו להמשיך בשיגרת יומו כאילו כלום לא קרה. אז חיים, הרשה לי להגיד לך משהו: האמן לי , האזרחים המופיעים בתוכנית, הם לא האנשים אליהם אתה צריך לבוא בטענה. אפילו משטרת ישראל בכבודה, כאשר מתקבל ארוע במוקד 100 על קטטה בין אנשים עם נשק קר, לא תמצא בנקל שוטר פנוי. אחד נמצא בפקק תנועה כבד, השני מטפל בנקר (פנצ'ר) ברכבו, השלישי לא מוצא את מקום הארוע והרביעי בתחנת המשטרה מטפל באירוע מתמשך. מה הפלא, כאשר השוטר הישראלי הממוצע חושב רק על סיום המשמרת, וכיצד יסיים אותה ללא ארועים חריגים, ויודע כי די בתלונה של אזרח בגין אלימות שוטר, שהייתה או לא הייתה, כדי לעכב קידום במשטרה. אז לאזרחים אתה בא בטענות? אילו רק בתי המשפט היו נותנים את עונשי המקסימום לאבות המכים את בנם, להורה המשאיר את ילדו ברכב, לבעל עסק שאינו נותן שירות לערבים או להומוסקסואליים, אז, רבותיי, היו מתמעטים מעשים כאלה ברחובותינו. אגב, עם או בלי קשר לאמור לעיל, מכיוון שבתגובתי הקודמת לנושא הזכרתי את עניין בתי המשפט המקלים בעונשים אני מציג בפניכם את השיטה המקובלת בארצות הברית, שיטה שהביאה לירידה חדה ביותר בעקומת הפשיעה.בסדרה של רפורמות בחוק, במשפט ובעבודת המשטרה בארצות הברית התהפכה המטוטלת עד כדי קיצוניות. כיום, בחלק ממדינות ארצות הברית נהוגה שיטת ה- "3 Strikes", לפיה נשלחים אנשים למאסר עולם לאחר עבירה שלישית שהורשעו בה, גם אם היתה קלת ערך. המגמה הזו התחזקה עוד יותר לאחר הפיגועים במגדלי התאומים בניו יורק ובפנטגון בוושינגטון ב- 11 בספטמבר 2001, כיוון שאז התווסף צידוק נוסף, חזק יותר, לפגוע בזכויות הפרט – הצורך להבטיח ביטחון אישי וקבוצתי, בפני איומים על הביטחון הלאומי של ארצות הברית. נשמע לא רע, נכון?

restart2

New member
תוכנית מצויינת שמאפשרת שינוי ומיקוד

היי ברכות לפתיחת הפורום. התוכנית של הכט מצויינת. גם אם אנחנו יודעים ומודעים לסוגיות ודרך התגובות, אכן בחיי היום יום רובנו עסוקים לחוצים וסיגלנו התנהגות סובייקטיבית לא לראות לא לשמוע... פוחדים להתערב. התוכנית מאפשרת לבדוק את הגבול בין התערבות למעורבות, התייחסות לחסרי ישע, ובעיקר לשקף מה נכון ומה לאו. כן הפער בין מה שקורה לבין מה שהיה אמור להיות. אלה המופיעים בתוכנית אני בטוחה שאישרו את חשיפתם. השיפוט אם נהגו נכון או לו קשורה למה נעשה בעתיד כשנקלע לסיטואציה דומה? אני יכולה לספר שכשערכתי קניות בסופר ,שמעתי את אחד המנהלים צועק צעקות רמות על העובדות שמסדרות דברי חלב במקום. בסופר נכחו קונים רבים -אף אחד לא העיר לו. אני בחרתי לשקף לו שההתנהגות שלו אלימה כלפי העובדות הקונים וגם כלפי עצמו. כן הארתי (לא טעות ) לעובדות שלו- הוא הסביר לי כי מותר לו כי הן עובדות "שלו".. שלא יסכימו ליחס כזה ממנו. אם נבחר להיות יותר עירניים - נתגייס לשנות עוולות נחיה במקום טוב יותר עם תחושה שונה ממה שעולה בהרבה מהתגובות כן נשיב אמון, שייכות, בטחון. זה תלוי בנו בכול אחד ואחת מאיתנו. בואו נתגייס אישית ולא נחכה למדינה/לחברה/לגופים.. שינוי מתחיל בהחלטה אישית. אמרתי - התוכנית מעלה דילמות מצויינות. בואו נתגייס לשינוי אישי. בהצלחה אירית שעל www.iritshaal.co.il

i c u 2

New member
אחלה תוכנית ../images/Emo70.gif

א. כיף לראות תגובות של אנשים בכל מיני סיטואציות. ב. המצב יכל להיות יותר גרוע, בארה"ב תראה מישהו מת ברחוב ואף אחד לא יעצור אפילו. ג. אולי פעם הבאה שתראה תינוק בוכה באוטו או משו בסגנון אולי תחשוב פעמיים ש: אולי הוא באמת צריך עזרה. והדבר השני {מחשבה של ישראלים} אולי זה מצולם ואז תצא שפיץ על כשתעזור. עזרת? לא הייתה מצלמה? נכון שעכשיו אתה אומר לעצמך "וואלה, בקטנה, אין מצלמה אבל כל הכבוד לי, אני בן אדם טוב". שתהיה שבת שלום. נ.ב. יש מיליון דברים שצריך לשנות החל במשטרה והמשך בבית המשפט וכו'. אילו דברים שעד שנשנה אתם תצא נשמתנו, אפשר לשנות דברים קטנים שיובילו בסופו של דבר לדברים גדולים יותר.

זאת האמונה שלי-שאם נתחיל בקטן נסיים בגדול ../images/Emo13.gif

הסיטואציות שמוצגות וקיימות במציאות לא קלות בכלל, וגם "הפתרון" לא ברור, אפשר להתייחס בגישות שונות, להתנהל בצורות שונות ולדעתי התוכנית כן מכוונת לגישות לפתרון שכן יכול לעזור. אם אנחנו כבני אנוש פה בעולם הזה נעזור אחד לשני, נהיה קשובים אחד לשני-העולם הזה יהיה טוב יותר.

i c u 2

New member
בכל משהו טוב יש בעיה קטנה

באופן נורא עקרוני, כולם רוצים שלום ושיהיה טוב לכולם. אבל בכל מקום, כל מדינה, כל שכונה וכו' יש את האנשים הזבל {ויש את המיץ של הזבל}. בגלל זה את לא יכולה להשאיר את הדלת לא נעולה. ה"חלשים" יותר צרי עין, מסתכלים על העשירים ומקנאים {כנראה שגם בצדק} והעשירים לא בהיכרח מסתכלים על העניים ולא בהיכרח איכפת להם מהם. כל אחד דואג לתחת של עצמו. זה הטבע האנושי וחבל שאי אפשר לשנות אותו.

למעלה