תוכנית תעסוקה בהייטק, מגלובס

mrona

New member
תוכנית תעסוקה בהייטק, מגלובס

תוכנית תעסוקה בהיי-טק: המדינה תפטור ממס והכסף יוחזר אם וכאשר הפרויקט יגיע לרווחיות מציע מנכ"ל מוטורולה, אלישע ינאי; לדבריו, חברות יגייסו מאות מובטלים אם תיושם התוכנית הדס מנור 16/09/03 17:30 מנכ"ל מוטורולה, אלישע ינאי, אשר הופיע אתמול (ב') בישיבת הממשלה בעת הדיון בתקציב, אומר כי שר האוצר, בנימין נתניהו, הבטיח לסגת מכל הקיצוץ בתקציב המו"פ. לדברי ינאי, אמר לשרים כי "המשק נמצא בספירלה של צניחה כלפי מטה. ההיי-טק הוא מנוע צמיחה, שהיקפו 10 מיליארד דולר מתוך ייצוא תעשייתי כולל (ללא יהלומים) של 24 מיליארד דולר. אם נכפיל את ייצוא ההיי-טק, יהיו לישראל עוד 5 מיליארד דולר, כי הכסף נשאר בארץ". ינאי העלה בפני השרים הצעה לגיוס מאות מובטלי היי-טק בחברות האלקטרוניקה וההיי-טק, בהשתתפות המדינה באמצעות פטור ממס. מודעה ע"פ הצעתו, יוחזר הכסף לקופת המדינה בדומה להחזרי התמלוגים לקופת המדען הראשי, אם וכאשר כל פרויקט יצליח ויגיע לרווחיות. לדברי ינאי, ההצעה מתבססת על ההיצע הרחב של אנשי היי-טק בישראל. "עד 1996 היו מדי שנה 1,000 בוגרים במקצועות ההיי-טק. מ-2000 ניכרת עלייה חדה, והיום 8,000 איש מתחילים בלימודים מדי שנה, ו-4,000 מסיימים כל שנה". ינאי הוסיף, כי "הגדלנו פי 8 את מספר הלומדים את מקצועות ההיי-טק בישראל, בשנים בהן ארה"ב לא הגדילה כלל את המספרים, אבל לא נתנו להם פתרון תעסוקתי". "אמרתי לשרי הממשלה שזה יהיה חוסר אחריות לאומית שלא להשתמש בבוגרים האלה, באמצעות תוכנית שתפעל בדומה לתוכנית המו"פ של המדען הראשי", אמר. ינאי המשיך, "הצעתי, להכניס את מס הכנסה לתוכנית המשתתפת, תוך בניית מערכת בקרה הדוקה. הכוונה היא להעסיק את מובטלי ההיי-טק תוך פטור ממס, לפי חוקי המדען הראשי - דהיינו החברות יחזירו את הכסף כמו לפי חוקי המדען, כתמלוגים, בעת הצלחת פיתוח או רעיון". לדברי ינאי, גם הפיקוח על המימוש יכול להיעשות בקלות. "מס הכנסה יודע כמה מס שילמתי בשנה לפני, לכן ניתן לחשב את שיעור המס שאני צריך להוסיף בעקבות גיוס עובדים חדשים. כך לא ניתן יהיה לפטר עובדים ולגייס אחרים, בשביל להרוויח את המס", אמר. ינאי הוסיף, כי "בעבר כבר קיימתי דיון בנושא עם נציבת מס הכנסה, טלי ירון-אלדר, אבל הבעיה שלנו ברמה הלאומית היא שאנחנו עוסקים בבעיות השוטפות, זה מעסיק את השרים 200% מהזמן, ולא נותר להם זמן לבצע את ההכרח, שהוא יציאה מהמערבולת הזאת". ינאי אומר עוד, כי "הממשלה קיבלה את הרעיון באהדה רבה מאוד. תוצאות מימוש הרעיון יביא לגיוס אלפי מובטלים". "אנחנו במוטורולה נוכל להוסיף 500 עובדים בעקבות יישום הרעיון. דיברתי עם חברות היי-טק רבות, בהן אלביט, שתוכל להוסיף כך עוד מאות עובדים. גם חברות רבות אחרות יוסיפו מאות עובדים, להיקפים משמעותיים ביותר", סיכם.

pixiER

New member
ומה שיקרה בפועל...

ואני לא פסימית, סתם תחושה כזו... הסיכוי שהתוכנית תאושר - קלושה... ואם תאושר, אם יגיסו עוד עובדים - זה יהיה בתנאי שכר נמוכים מאד, כי הפרויקט לא ממש ריווחי... ואני יכולה להוסיף עוד כמה כאלו, ולדכא עוד יוזמה כלכלית בורכה (בעיקר לכיס של מנכ"ל מוטורולה...
), אבל אני לא אעשה זאת...

n1r2a3

New member
יש תקוה מתוכנית כזו

בתחילת שנות התשעים עשו משהו דומה עם העליה הרוסית. אמת שהמעסיקים נצלו זאת ועשו רווחים מהתמיכה הממשלתית אך לאנשי ההיי-טק היתה עבודה (אם כי בשכר נמוך) וכשהמשק התאושש הם עברו לעבוד במקומות טובים יותר.

למעלה