תוכנת בקרה לתאורה

savyonit

New member
תוכנת בקרה לתאורה

שלום בן זוגי הוא תאורן בהצגות והוא מחפש תוכנה איתה הוא יכול לעשות קונטרול במחשב לכל ה"קיואים" בהצגה הבנתי שיש מכשיר כזה מיוחד שבא עם מקלדת מיוחדת אבל אני מחפשת לו משהו יותר בסגנון של להתקין על לפטופ pc ולגמור עניין בלי כל ה"אבוג'רס" שיש בליקנות מכשיר מיוחד בשביל זה אני נורא רוצה לעזור לו דרך כאן כי הוא חסר אמונה בפורומים תעזרו לי בבקשה

מאגר

New member
מה שאת רוצה זו תוכנה שלא ניתן לקבל

כתוכנה פרוצה. היא באה עם הקונסולה של התאורה ואם מחשב מיוחד שמחובר גם למערכת הסאונד בדרך כלל. ואם יש צורך גם למערכת המצלמות שמצלמות את המופע. אם איני טועה היבואן של המערכת הזו הוא כילים אבל אם תתני לי יומים שלושה אברר את זה אצל בני שהוא סאונדמאן באולפני הקלטה וזה חלק ממוחיותו.התוכנה כתובה בSQL או בג'אווה אני פשוט לא זוכר והיא יקרה מאוד. שיהיה בהצלחה דורון ט

doram44

New member
בתאטרון אסור שיהיה קשר בין המערכות!

החשמל שמפעיל את ציוד הסאונד אפילו מחווט רחוק מכבלי ההזנה של הפנסים כי במקרה שהם קרובים אלה לאלה יש רעשים וזימזומים בסאונד!!!! מה שלפעמים מושפע בין המערכות הוא "אורגן" אורות, הוא אופיני להופעות רוק ... או למועדונים וגם זה מקשר רק ברמת פיקוד ואלקטרוניקה לא זרם רגיל. זהו למעשה השיעור א' בתיכנון במות, על ידי אנשי מקצוע .... מערכת הסאונד מתוכננת בעצם על חשמל המבנה ומערכת התאורה מקבלת ארון חשמל מיוחד ורב עוצמה ושקע הזנה תלת פאזי נפרדים לחלוטין . לא יהיה חריג למצוא אפילו במתנ"ס בינוני שקע תאורה על הבמה שהוא 3 כפול 63 אמפר ומעלה. באולמות להשכרה הקבלן והחשמלאים שמריצים את מופע באים עים ארון דימרים מתגלגל נפרד שאותו מחברים לשקע התלת פאזי ומהארון פורשים את צמות הכבלים לרלסים שנתלים על הצוגים ולצמות ההזנה שנמשכות לעמודים הקידמיים כמו גם כבל הפיקוד למחשב וקונסולת ההפעלה.היום יש חיבור ליותר ממחשב תאורה אחד כי קיימת מערכת מקבילה שמזינה ומפעילה את סוללת הפנסים המנייעים ,(ה"וורילייטים" נכנסו לתאטרון בסוף שנות ה80 ובני דמותם נכנסים בימים אלה לארכיטקטורה...) את רעיון המערכת הכפולה מפנימים בתיכנון גינות פרטיות גדולות שטח, על מנת לאפשר לבעלי הבית לערוך מסיבות ואירועים שלצורך ביצוען שוכרים ציוד באופן חד פעמי... זאת בנוסף למערכת התאורה הקבועה שגם היא מתוכננת הבמעגלים ושאותם אפשר לחבר בשליטת מחשב תמונות דינמי. הבעיה היתה שעד לאחרונה ציוד התאטרון החדש נשלט על ידי מחשב שליטה ותפעול שמדבר בשפה של DMX ומערכות ביתיות מדברות בשפה אחרת. כיום ישנן מערכות פיקוד משולבות וחדשות שיכולות להיות סוף סוף מתואמות בינהן. מה שמאפשר את הטראנד החדש של תאורה אדריכלית מתוכננת לתנועה.... (תנועה וצבע הן הטראנד האחרון שמציף את ארופה אחרי שנים של מינימליזם וסטטיות)

doram44

New member
|../images/Emo91.gifכתובת לברר את הדברים האלה

בקומפיולייט(ישראלים שמיצאים בהצלחה כבר שנים רבות מחשבי תיפעול.. . שווה לדבר שם עם ניב שדה
. אפשר גם לנסות לברר בדנאור= איזור תעשיה הוד השרון, אם מי שווה לדבר (כי בעצם זה אותם בעלים...). אפשר גם לברר על מחשבי תאורה לבמה ב- LIGTEON. ממה שאני יודעת ואני כבר קצת מחוץ לענינים..ניב עובד על תוכנה שמזכירה את מה שאת אומרת... גם אמיר ברנר אולי יש מעצבים נוספים,הדגש הוא תמיד מעצבים ותמיד כאלה שעובדים בתאטרון או במחזות זמר בהחלט לא רוקיסטים. אפשר גם לנסות לברר באתר של מגזין LIGTING DIMENTION שם הם תמיד הכי מעודכנים ובטח יש להם פורום לשאלות. יש גם תוכנה של חברת MARTIN הדנית ש"לייטון" מייצגים בארץ אבל הם מוגבלים לציוד שלהם בלבד.. לנסות לדבר עם יחיאל הבוס.

למעלה