תוכנת דמו מוגבלת בזמן

noam01234

New member
תוכנת דמו מוגבלת בזמן

אני מקווה שהשאלה רלוונטית לפורום הזה אז ככה.. יש לי תוכנה שהיא דמו שעובדת בדוס והיא מוגבלת בזמן, תאריף התפוגה שלה עבר, אך אם משנים את התאריך אחורה במחשב לתאריך בו התוכנה עבדה התוכנה תעבוד. השאלות שלי הן: 1. האם מותר לי מבחינה חוקית לשנות את התאריך במחשב כדי להפעיל את התוכנה. 2. במידה והתשובה על שאלה 1 היא חיובית אז האם מותר לי ליצור קובץ אצווה שמשנה את התאריך אחורה, מפעיל את התוכנה ובסיומה מסנכרן חזרה את התאריך. תודה מראש לעונים
 
תוכנות שתופיות דמו מוגבלות זמן

אני בהחלט מכיר את המצב שאתה מתאר. העניין הוא שהשימוש בתוכנות כאלה הוא על פי רשיון. תנאי השימוש כתובים ברשיון. מבחינה חוקית, שימוש בתוכנה בניגוד לתנאי הרשיון היא הפרת זכויות יוצרים. כתיבת תוכנה שעושה את הפעולות שתארת, עשויה להיחשב בארה"ב לעבירה. חשוב אם אתה חושב להפיץ בחו"ל. אצלנו אין חוק שאוסר זאת במפורש, אולם השימוש בתוכנה כזאת, כאמור יהיה בבחינת הפרת זכויות יוצרים ע"י המשתמש. אציין כי זאת דעתי, ואינני מכיר פסקי דין שדנים בארץ בסוגיה הזאת. אציין גם שיצירת תוכנה כזאת היא בעצם יצירת כלי cracking כל הנושא הזה לא הוכרע, תאגידי התוכנה מעדיפים להלכם במפיצי תוכנות פרוצות ובהפלת האתרים מאשר לרדוף באופן אישי את הקראקרים, אך זה לא אומר שזה לא יכול לקרות בעתיד.
 

noam01234

New member
תודה רבה

עכשיו שאני חושב על זה אז אתה צודק, אני אמנם עוקף את מנגנון הבקרה/ההגנה של התוכנה (אמנם מבלי לשנות את התוכנה עצמה) אך אני לא יכול לעקוף את תנאי הרישיון. במקרה שלי אני אמשיך להשתמש בתוכנה (לשנות את התאריך) עד שנת התקציב הנוכחית תסתיים ואח"כ אבקש לרכוש אותה, אני יודע שזה לא חוקי אבל אף אחד לא יבוא לבדוק אותי,השימוש הוא לזמן קצר ואני משתמש בתוכנה לעיתים רחוקות, באופן כללי אצלנו יש שמירה קפדנית על החוק (קונים אצלנו רשיונות אפילו ל Winzip)
 
המשפט אינו מספק הגנה מספקת

לזכויות היוצרים, לכן קיימת מגמה של יצירת כלים להגנה מחשבית על התוכנות או היצירות הדיגיטליות וכמובן גם מגמה הפוכה. המקרה שתארת מוכר לי, אכן מדובר בהגנה חלשה עד כדי מצחיקה שקל מאד להתגבר אליה, היא רק במעט יותר מציקה מאותן הגנות שקופצת ומבקשות בנימוס מהמשתמש להירשם. כפי שבוודאי ידוע לך יש תוכנות שיתופיות שקל לעקוף את ההגנה שלהן ולרוב יצרני התוכנות האלה גם לא נלחמים בשימוש הלא מורשה, להבדיל מהענקיות כדוגמת מיקרוסופט, סימנטק ויתר חברי BSA. יחד עם זאת, כאמור בארה"ב כבר קיימת חקיקה האוסרת פיתוח "כלי פריצה" של תוכנות. אצלנו הדבר עדין לא בא לידי ביטוי בחוק המחשבים.
 
למעלה