תוכנת מידע לניתוח דוחות כספיים

elad631

New member
תוכנת מידע לניתוח דוחות כספיים

אהלן,

בחצי שנה האחרונה היית מנוי (חלק בחינם וחלק מיממנתי מכספי האישי) למספר תוכנות מידע - בלומברג, רויטרס, FACTSET וקפיטל-אי-קיו. אני מחפש תוכנה שתיתן לי מענה מאוד פשוט, במחיר סביר:
כיום יש לי גרסה מצומצמת של רויטרס אך היא לא עונה לי על הדרישה.אני זקוק למידע רב על הדוחות הכספיים של החברות, כאשר התוכנה יודעת לחשב המון נתונים כספיים (מכפילים ועוד....) באקסל, וגרף לניתוח טכני -משהו מאוד פשוט.

ברור מאליו שהתשובה לכך היא בלומברג, אבל למען האמת אני לא מעוניין להוציא כל כך הרבה כסף (2000$ לחודש) על שירות ספציפי שאני רוצה. כמו שאמרתי מקודם, כרגע יש לי גרסה של Eikon מבית רויטרס וזה ממש לא מתקרב אם לבלומברג או למה שאני מחפש. כל השאר שציינתי למעלה הם יקרים לי באותה מידה ואני לא מוכן, שוב, לשלם כל כך הרבה על תוכנה שהדרישה שלי ממנה היא נישתית מאוד.

אם מישהו מכיר תוכנה טובה העונה לדרישות שלי אשמח אם יעדכן אותי, הטווח שלי הוא עד 500$ למערכת. ואם מישהו מכיר עוד מערכות מידע שלא ציינתי כאן אשמח אם יעדכן. אולי אוכל לשוחח עימם על המחיר.

שבת שלום ואחלה סופ"ש.

mnakash

New member
מה חסר לך באתרים הפופולריים כמו

Msn money
Morningstar
מה בדיוק הנישה שאתה צריך שיש בבלומברג ואין ברשת? קראתי שניסית הכל אבל תכלס לא הבנתי איך הוצאת אלפא מהתוכנות האלה או לחילופין למה הן שימושיות לך.

elad631

New member
האתרים שציינת....

לא עונים לי על הדרישה מהסיבה הבאה (לפי כן אציין שההסתכלות שלי בבואי לבצע פעולה, נשענת בעיקרה על הדוחות הכספיים וחלק זניח על טכני):

אני רוצה לייצר דף אקסל עם הרבה נתונים (לא חייב שיהיו בזמן אמת) על מספר חברות ענפיות. נניח מעניין אותי מה קורה בעולם הרכב בארה"ב, אז אני שואב המון נתונים לאקסל שהכנתי מראש, מזין לתאים את החברות שבסקטור -
ומקבל את הערכים שאני דורש.

אני לא מחפש רק ביטא או אלפא. מה שמעניין אותי הרבה היותר נרחב, החל ממכפילים למינהים ועד רמת הדירוגים של חברות הדירוג ומה שערי ה - CDS הממוצעים בענף.
אני צריך לעבוד על נפח גדול ביום של ניתוח חברות, ולהתחיל לחפש באתרים כמו יאהו פיננס וכו'... זה פשוט לא ריאל מבחינתי!
אם אתה, או משיהו בפורום, מכיר תוכנות מידע מהסוג שעובד טוב עם אקסל אשמח אם תשתף

שבוע טוב!

mnakash

New member
יחסים פיננסיים יש גם ברשת בחינם

ואם יש לך יחסים שאתה מחשב בעצמך וכך סורק הזדמנויות השקעה אני בטוח שאפשר למצוא או לבנות סקרינר שיקצר לך את הדרך בסינון החברות ואז תוכל לעשות את שאר הבדיקות ספציפית לחברות המעטות שעברו את הספים הבסיסיים.
היחסים שאתה מדבר עליהם הם סודיים? בסוף עוד נגלה שיש את כולן בסקרינרים פשוטים או לכל היותר בסקרינרים או שירותים זולים.

elad631

New member
אין כאן משהו סודי או פיתוח עצמי :)

הסיבה שאני מוכן להוציא סכום כספי, היא כדי להקל לי על החיים. אני אגיד בערך מה בניתי כדי שתוכל להתחבר:
אני מעוניין לבדוק מהי רמת הסיכון, נניח, בענף. כדי לעזות זאת אני לוקח המון נתונים של החברות הנמצאות בענף - רווחים, רווח תפעולי, הוצאות הנהלה וכלליות וכו', ככה אני עובד על 3 הדוחות הכספיים של החברה (CFO,CFF,CFI).
כמו כן, אני בודק הרבה מאוד יחסים פיננסים מקובלים (שוב אני לא ממציא או מחדש משהו) כדי לקבל תמונה. ויש עוד כמה טאבים של אלפא , ביטא, חישובי דירוג של מודיס פיטצ'...

סה"כ אני עומד על 11 טאבים לפי נושאים כאלה ואחרים. מכיוון שאני בודק על ענף המון נתונים, כפי שאתה רואה, אני לא מתכוון לעשות כך על כל חברה - זה המון עבודה סיזיפית ולא יעילה.
בניתי כבר משהו באקסל דרך בלומברג (אוטומטי) ואני מתכנן להשליך את זה על רויטרס. אם יש לך איזה משהו דומה לזה תן אני אבדוק אם זה מתאים לי, אין לי מה להפסיד :)

תודה על העזרה !

mnakash

New member
לא בטוח שזה יענה לך על כל הצרכים אבל

מנוי של aaii והסקרינר שלהם יעלה לך כמה מאות בודדים של דולרים בשנה. אני מאמין שזה יכול להיות לך שימושי. לא חושב שתוכל לקבל את כל הנתונים שמעניינים אותך אבל זה הדבר הזול הכי קרוב שאני מכיר למה שאתה רוצה.
http://www.aaii.com/store/sipro
שיהיה בהצלחה.

graves

New member
אין שם CDS או דברים דומים אבל

זה באמת הכי טוב שתמצא.

התוכנה שנקראת XLQ מאפשרת לחבר את AAII לאקסל.

וזה יוצא משהו כמו 350$ בשנה (ביחד) במקום 500$ בחודש, אז אולי זה יכול לעזור...

elad631

New member
בהתייחס לשורה ראשונה שלך, שכחתי לומר

אני לא מחפש לפי לולאות כמו באקסל של IF.
"תן לי חברה שההון גדול מ...", "חברה עם ביטא מתחת ל...." ועוד.

למעלה