תוכנת מקסוול רנדר משווקת בארץ

polytown

New member
תוכנת מקסוול רנדר משווקת בארץ

שלום לכולם... למי שעוד לא מכיר ולכל מי שרצה לנסות ולא היה יכול עד עכשיו גירסת ההדגמה של התוכנה זמינה לכל המעוניינים. (מדובר בגירסת הבטא בנתיים)

Maxshuk

New member
אחחח חיכיתי לזה הרבה זמן

מה שהכי אהבתי זה התאורה כאורך גל ספקטרלי ולא סתם חארטה כמו בשאר המנועים...דורש שינוי מוחלט בחשביה לעומת מה שהורגלנו בתלת. הבעיות העיקריות הם זמן הרינדור העצבני והמחיר (בינתיים וי ריי נותן תוצאות טובות בהחלט, מהיר פי כמה, חומרים ממש נוחים ועולה בערך 150 דולר יותר זול)

polytown

New member
קצת על מקסוול רנדר היום

אני אמנם מפוליטאון אבל בכל זאת... עוסק בתחום הרבה זמן, והנה דעתי: מקסוול רנדר עדיין בשלבי הפיתוח וטרם הבשילה, ובכל זאת את רוב התמונות שתראו ביצעו עם גירסת האלפא והן מתחרות בכל מנוע רינדור אחר שיש היום ואף מתעלות עליהם במובנים מסויימים. זמן הרינדור אכן עלול להיות ארוך יחסית לאחרים... אבל אם נפסיק להתייחס רק לזמן שעובר מהרגע שלחצנו רנדר ונכניס למשוואה גם את הזמן שלוקח להכין את המודל לרינדור... אז העיניינים משתנים לדעתי. בוי-ריי למשל יש הרבה עבודת ניסוי וטעייה והמון פונקציות לכוון. במקסוול רנדר יש מעט דברים לשחק איתם וההכנה לרינדור מהירה הרבה יותר. חשוב לציין שמקסוול רנדר מתייחסת לעומק שדה, טישטוש תנועה ושבירת קרני אור דרך חומרים למשל כחלק אינטגרלי מהתהליך הרינדור. אם תשוו זאת בצורה זו לרינדורים במנועים אחרים אזי גם הם מתחילים לקרטע כשמוסיפים את כל האפקטים האלה מקסוול רנדר תומכת ביותר פלטפורמות כיום - MAX, MAYA, Cinema4d, Lightwave, SketchUP, Archicad, FormZ, Rhino, Soildworks והיד עוד נטויה. מלבד אלו מקסוול רנדר הינה תוכנה עצמאית שיודעת לייבא פורמטים פופולריים ולכן נגישה לכולם. החשוב מכל לדעתי הוא השינוי בתפיסה... הכל יותר אינטואיטיבי במקסוול רנדר, כיוון שהיא עובדת כמו שדברים עובדים בעולם האמיתי. בנוגע למחיר... מי שיזדרז היום ישיג אותה בכ - 300$ פחות מוי-ריי למשל. אבל זה לא להרבה זמן.

Maxshuk

New member
אנימציה

אני עובד עם וי ריי כבר שנה וחצי, ולא זכור לי שהשקעתי בהכנות לרנדר יותר מדקה (שחצי מהזמן היה מציאת HDR טוב במחשב) :]. הבעיה העיקרית שיש בוי ריי שהייתי מעוניין לדעת איך מקסוול מטפלת בנושא זהו האספקט של האנימציה. בגלל שרוב הרנדורים נעשים בirradiance map מופצצים קרני אור בצורה רנדומאלית ובאנימציה נראה והאור "שוחה". כדי לסדר זאת צריך לבזבז הרבה זמן. רציתי לדעת איך אפשר לטפל בבעיה זו במקסוול (והאם אפשר לקבוע שהפוטונים העפים ישוגרו בצורה קבועה.

polytown

New member
הקונספט של פוטונים לא קיים במקסוול

אין פה משחק של לכוון כך שיהיו מספיק "פוטונים" בשביל תמונה טובה אבל לא יותר מדי כדי שלא יקח הרבה זמן. האור במקסוול מעובד כגל ספקטרלי וכעקרון כל האנרגיה נשמרת - מקסוול דואגת לכל התהליך לבד מאחורי הקלעים. לאחר שכל שלבי האופטימיזציה יבואו לידי ביטוי בגרסה 1.0 אני מניח שנוכל לראות אנימציות רבות יותר שבוצעו במקסוולץ לעת עתה ניתן לבקר באתר של KEYTOON - הם ביצעו כמה מעניינים ויפים במיוחד. http://www.keytoon.com

Maxshuk

New member
לא הבנת

הבעיה היא לא ה"פוטונים" (מזה לא קיים, אור ספקטרלי זה חבילות של פוטונים). הבעיה היא שההפצצה היא לא קבועה ורואים שחייה או עמעום אורות (בכל מנוע זה קיים, רציתי לדעת אם פיתחו דרך חדשה להתמודד עם זה או כמו בכל המנועים, לבזבז את הזמן \: )

Amarok

New member
החוויה שלי הקשורה למקסוול

לפני 4 חודשים בדיוק רכשתי את מקסוול בהנחה שאני הולך לעשות עיסקה מצויינת, ושאני עלול לפספס את המחיר המיוחד כי אוטוטו גירסה 1 עומדת לצאת ומחירה יוכפל. במהלך התקופה המייגעת הזאת הייתי עד לדרמות בלתי פוסקות מצד חברי הפורום באתר של NextLimit ולהבטחות שווא מאכזבות ומעצבנות מצד צוות הפיתוח של מקסוול ובראשם ויקטור - מנהל החברה. תלונות אין סוף על העיקובים לא זכו להתיחסות וכבוד מצידם והדרך למוצר מוגמר נראתה הולכת ומתרחקת. לאחר לחץ בלתי פוסק מצידנו הלקוחות, הוחלט סוף סוף להכריז על גירסת הRC הראשונה שלא החזיקה מעמד סופשבוע אחד ושודרגה 4 פעמים בתקופה קצרה מאוד (כשבוע) לאחר שנתגלו אין סוף באגים, ותוצאות הרינדור היו מתחת לכל ביקורת והדרך נראתה רחוקה אפילו עוד יותר, ההנהלה יצאה בהמלצה לחזור לגירסת הבטה וכי היא מתכוונת להכריז על הRC5 (!) בקרוב - ואנחנו עדיין ממתינים. הדבר שהרגיז אותי מכל הייתה ההכרזה על גירסאות אלה רק לWindows, ההתעלמות ממערכות ההפעלה האחרות הייתה פשוט בוטה. למה זה הרגיז אתם שואלים? כי אני עובד, מה לעשות, על מקינטוש - והם לא דאגו לידע את ציבור המקינטושאים או הלינוקסאים (שתתפלאו לדעת שישנם המון כאלה) ושהם לא "יהנו" מהRC, באותו יום ידוע לשימצה (יום ההכרזה) המון אנשים פשוט רצו לקבל את כספם חזרה - זה היה השיא ! בקיצור - אני ממש התיאשתי מההמתנה ומהבטחות ללא כיסוי בקשר למקסוול, ולחשוב שחששתי לאבד את העיסקה - ממש בדיחה. אני מאמין כי זה יכול להיות מנוע הרינדור הריאליסטי ביותר שקיים - התוצאות של גיסת הבטה מדהימות, אבל לא ציפיתי לעבור דרך כזאת כלקוח ולקבל יחס ממש מתחת לכל ביקורת. אני אישית, הייתי ממליץ לכולם להמתין עד צאת הגירסה הסופית, להתרשם ולהחליט אז אם כדאי להשקיע. הגירסה הבאה אמורה להיות משופרת מאוד מבחינת איכויות הרינדור ואמורה להביא את הבשורה לגבי הגירסה הסופית, כך שאת המחיר מוזל יהיה ניתן לקבל לדעתי גם בעוד 3 חודשים בקצב הזה - ואני ממש לא מגזים.

polytown

New member
קצת על תקשורת

אין ספק, ואני הראשון שיתמוך בכל אחד שיאמר כי NEXT LIMIT חלשים ביחסי ציבור (ואני אפילו מעדן את המצב) אני מרגיש שחל שיפור בכיוון הזה והרעש שהמשתמשים חוללו (ואני גם כמשווק רשמי) עשה הרבה טוב. אני כן יכול לומר מבלי לחרוג מסמכויות שחרור המידע שגרסה RC5 כבר מוכנה ופעילה ונמצאת בשלבי בדיקה רציניים יותר. הרושם הראשוני שלי ממנה די טוב ואם המדד שלי עד היום היה אם להשאר עם ה - BETA לצורכי עבודה, אזי אני כבר מעדיף להתקדם ל - RC5 NEXT LIMIT הביעו בפני כי הם מתכוונים להשיק לפחות ל - 2 הפלטפורמות העיקריות בו זמנית (windows ו- macintosh) אני עצמי רכשתי את התוכנה לפני שנה, ראיתי בה פוטנציאל רב והיא עלתה פחות מ - 400$ אז. אני משתמש בתוכנה הזו יום יום עוד מגרסת האלפא בידיעה ברורה שהיא מוגבלת מאוד ושאין ממש להסתמך עליה. כל אחד שחושב שאפשר לסמוך על תוכנה לא גמורה בשלבי פיתוח עושה טעות חמורה. יחד עם זאת, אני מאוד נהנה מהעבודה איתה. בהרבה מקרים כבר בצעתי עבודות של ממש עם מנוע הרינדור הזה והלקוחות היו מאוד מרוצים. היישום העקרי שבו השתמשתי בתוכנה הוא בבדיקת חללים אדריכליים בשלבי תכנון - אור וצל וחומרים. היתרונות של הפיסיקה האמיתית באו פה לידי ביטוי בצורה הבולטת ביותר. לסיכום אומר - אין מה לחשוש. אמנם NEXT LIMIT חייבים שיפור דחוף בתחום קשרי הלקוחות אבל המוצר שלהם עובד! עדיין בשלבי פיתוח אמנם - אבל מציג איכויות חסרות תקדים.

eldarinn

New member
אין ספק שמדובר ברנדר מעניין

אבל למיטב הבנתי עדיין הפיתוח שלו לא הושלם, עבור SOLIDWORKS למשל ויתר תכנות שזקוקות להדמיה.

למעלה