תוכנת צריבה מ-terminal

bardy

New member
תוכנת צריבה מ-terminal

שלום
יש לי שרת קבצים קטן עם Ubuntu, שאני מתחבר אליו בטרמינל (אין לו Window manager). אני מחפש עבורו תוכנת צריבה נוחה, משהו כמו K3B או Brasero (עם ממשק לבחירת קבצים לצריבה וכדומה) שאפשר יהיה להשתמש בה דרך ה-Terminal. אוכל להתחבר אליה גם באמצעות דפדפן אם יש פתרון כזה.
המטרה שלי היא שהשרת ייצור ISO לצריבה מקבצים שהוא מארח, ולאחר מכן אעביר את ה-ISO למחשב אחר ברשת כדי לצרוב לדיסק פיזי.

מישהו מכיר כזה פיתרון? כל החיפושים שלי מצאו רק כלי Command line ללא כל ממשק (שליטה באמצעות פרמטרים בלבד) או כלים לסביבת X11 שאין במחשב הזה.

תודה מראש

bardy

New member
בנתיים מצאתי פתרון אחר

מצאתי דרך לתחמן את K3B, שבעיקרון מסרב להוסיף קבצים מהרשת לצריבה, במחשב הראשי שלי כך שיחשוב שהכונן של השרת מקומי ולא רשת. אז זה לוקח קצת יותר זמן (קצת הרבה, האמת), אבל יש לי ממשק מלא ונוח לעבוד איתו.
&nbsp
תודה על העזרה

bardy

New member
זה אכן הפתרון שמצאתי

עשיתי mount לכונן הרשת ואז K3B חשב שזו תיקייה מקומית ולא התלונן.
מה שחיפשתי במקור זו תוכנת צריבה נוחה שתעבוד ישירות בשרת הקבצים ומהמסוף (terminal), כדי שהתהליך לא ייקח כל כך הרבה זמן. אבל לא נורא, אפשר לחיות גם עם הפתרון הנוכחי.
&nbsp

bardy

New member
כי הוא אוסף את הקבצים ל-image מכונן רשת

זה לוקח הרבה יותר זמן מאשר לאסוף אותם מכונן מקומי.
ואת ה-Mount אני לא יכול להגדיר כרגע ב-fstab כי הכתובות של המחשבים ברשת שלי משתנות כל הזמן (כאב ראש אחר, ייפתר כשיהיה לי זמן להתעסק עם זה). אבל זה הרע במיעוטו, אני פשוט עושה mount ידני לכונן הרשת ואז מכין את ה-ISO עם K3B.
&nbsp

במקרה כזה - יקח זמן זהה גם עם כלי ידני.

הפתרון המהיר ביותר לכתובות הדינמיות - להגדיל את זמן התפוגה בנתב. (לכמה שבועות).

bardy

New member
זה לא העניין

חיפשתי כלי שיפעל בשרת עצמו מהטרמינל או מדפדפן (אם יש כזה) ועדיין יספק ממשק נוח להכנת ה-ISO, בדומה ל-K3B, Nero או כל תוכנת צריבה סטנדרטית אחרת. זה הפתרון המהיר ביותר משום שאז זה יעבוד מהשרת עצמו ואיסוף הקבצים ייעשה מכונן מקומי מבחינת הכלי ולא מהרשת.
אבל זה כבר פחות קריטי. עכשיו אני יכול לעבוד עם K3B ממחשב אחר. הכל נוח, ורק לוקח הרבה זמן בגלל התעבורה דרך הרשת. לא נורא. לפחות לא צריך להעתיק ידנית את הקבצים מהשרת למחשב המקומי ולמחוק אחרי הצריבה, זה היה כאב הראש האמיתי.
ולגבי הרשת, תודה. אני יודע מה לעשות, צריך רק את הזמן להתעסק עם זה.
העניין נפתר

tuxmaster

New member
בכיף

למעלה