תוכנת GenoPro

תוכנת GenoPro

שלום לכולם, לפני מספר שבועות הוזכרה כאן תוכנת GenoPro על-ידי ערן ראם (מהרדיו!) מספר הערות והארות בקשר לתוכנה: התוכנה חביבה וידידותית (מאוד) ניתן לצייר בה עצי משפחה, להציג אותם, להדפיס אותם על-פני מספר דפים (לפי בחירת המשתמש) וכו´. כמו-כן ניתן לצרף תמונות של המשתתפים בעץ. בנוסף, התוכנה מייבאת ומיצאת קבצי GEDCOM, שזהו כנראה הפורמט הסטנדרטי דה-פקטו של עצי משפחה (ארנון, מה עם איזה מאמר בנושא?) השימוש בתוכנה די אינטואיבי. הכפתורים השימושים: family wizard: מאפשר לרשום את כל הצאצאים של זוג הורים. auto arrange: מסדר מחדש את העץ בצורה "טובה יותר" בעיות: הסידור האוטומטי לא תמיד עובד טוב. כאשר יש נישואי קרובים (למשל נישואי בני-דודים), אין להשתמש בסידור אוטומטי, כי ההצגה משתבשת. בנוסף, בעבר יצאה גירסה 1.90. גירסה זו הופצה כ-addware, דהיינו, היא כללה פירסומות (די מעיקות), אולם טיפול נאות ב-registry איפשר להפסיק את ההופעה של ההודעות (זהירות ילדים! לא לנסות לבד בבית!) מסתבר כי חברת הפירסומות פשטה את הרגל, ולכן יצאה גירסה חדשה, 1.90c, שזוהי הגירסה שנמצאת היום באתר (www.genopro.com). גירסה זו מופצת כ-מעצבנת-ware. כל פעם ששומרים קובץ גדול יש להמתין דקה, וזה מה זה מעצבן.... שלחתי את שתי הגירסאות לתוכנה לארנון, ואני מציע לשים את הקבצים באיזור הקבצים בפורום. זהו, מספיק להיום. גם ככה יצא ארוך מדי. אבינעם

גודי

New member
לאבינועם

שלום, ראשית תודה על האינפורמציה. אני מנסה לבנות את העץ בתוכנה זו בגרסה האחרונה, ואם כבר פרטת כאן, אשמח אם תוכל לעזור בעוד בעיות שיש לי, האם ניתן בתוכנה לצבוע את העץ? כאשר אני שולחת להדפסה, העץ יוצא קטן וצפוף, אינו מנצל את הדף כיצד מגדירים? שבת שלום, ושוב תודה ג´ודי

GenoPro - חלוקת הדפסה לדפים

שלום ג´ודי, לגבי הדפסה בצבע, אין לי מושג. לגבי גודל ההדפסה, אינני יודע אם זה עונה בדיוק על שאלתך, אבל ניתן להגדיר את האופן בו תתחלק ההדפסה בין הדפים. בתפריט Page Setup יש אפשרות להגדיר את מספר העמודים האופקיים ואת מספר העמודים האנכיים שיתפוס העץ. לי דוקא היתה בעיה הפוכה: עץ שנכנס בקלות לדף אחד, התפרש על-פני שלושה דפים, בגלל הגדרה לא נכונה של החלוקה לדפים. כמו-כן, רצוי לבדוק אם יתר הפרמטרים באותו תפריט נכונים (גודל שוליים וכו´). בנוסף, כדאי להשתמש ב-Print Preview (או CTRL-W) לראות איך תיראה התוצאה הסופית. בהצלחה, אבינעם

כמה הערות

היי, אבינועם! קודם כל, שמחתי על הערותיך המועילות לגבי התוכנה. כמה דברים בקשר לכך: 1. הכנסת קבצים בפורום החלק בפורום שנקרא "קבצים" אינו מקום לאחסון קבצים, אלא מקום המרכז את ההודעות שמכילות בתוכן קבצים. אפשר לצרף להודעה קובץ - תמונה/מסמך/מה שאתה רוצה, בתנאי שהוא אינו עולה על 250 ק"ב. ז"א, אי אפשר - ולא ממש רצוי - לאחסן פה קבצים בגדלים כמו של התוכנות להורדה. את התוכנה הכנסתי לדף הקישורים, משם אפשר להוריד אותה. 2. מאמר בנושא GEDCOM תכננתי לכתוב אותו, מקווה שאעשה את זה בקרוב. יש עוד לפחות שני מאמרים בקנה, מקווה שאצליח "לירות" אותם בקרוב. 3. סידור אוטומטי ב - GenoPro זוהי, אכן, נקודת התורפה היחידה שאני איתרתי בתוכנה. בעץ שלי יש נישואים רבים בתוך המשפחה (כיוון שהוא מאכלס, בעצם, משפחות רבות) - ואי אפשר היה להשתמש באופציה זו כדי ליצור עץ ניתן להבנה. רעיונות לשיפור הנושא יתקבלו כאן בברכה! תוכנת אילנות התגברה על הבעיה, ע"י כך שהיא משכפלת את החלקים שבעץ שנמצאים מתחת לנישואים בתוך המשפחה. ז"א, מדפיסה אותם פעמיים, בשתי המשפחות! זהו לבינתיים, שבת שלום
ארנון

למעלה