תוכנת OCR מומלצת לטקסטים באנגלית או בשפות דומות

Eldad S

New member
תוכנת OCR מומלצת לטקסטים באנגלית או בשפות דומות

יש לי דף באנגלית שסרקתי.
אני רוצה לקבל את תוכנו בפורמט טקסט רגיל (שאכניס לקובץ וורד ואעביר לגופן המתאים לי), ובסך הכל אני רוצה לחסוך לעצמי הקלדה (אני אעבור אחר כך על הטקסט ואתקן מה שלא עבר בסדר).

יש לכם המלצה לתוכנה חינמית פשוטה שעושה את העבודה?

כנ"ל גם לסריקה בשפות לטיניות נוספות (אבל אני מניח שהתוכנה לעיל תתאים גם לכך - בתנאי שאנחנו עוברים אחר כך ועושים הגהה).

Assiduous

New member
אתרים גם הולך?

ישנם אתרים רבים חינמיים שמבצעים זאת, לדוגמה האתר הזה (לא התניסתי בו אלא מצאתי אותו בעזרת גוגל. בעבר השתמשתי בכמה אתרים כאלה בשעת הצורך)
http://www.onlineocr.net/

Eldad S

New member
בוודאי, הולך גם הולך.

אם מצאתם אתר שאתם יכולים להמליץ עליו, ואפשר להזין אליו קובץ PDF ולקבל סריקת OCR טובה וברורה שלו, אשמח מאוד.
תודה לך. בדיוק את האתר הזה מצאתי גם אני כשחיפשתי אתר מתאים לצורך העבודה הספציפית, ואכן השתמשתי בו.

Assiduous

New member
נראה לי

שזה יותר תלוי באיכות הנראות של הטקסט לתכנה ופחות בתוכנה עצמה, כמעט כל התכנות / האתרים אותו הדבר. ישנם דפים ששום תכנה לא תצליח לפענח וישנם כאלה שיתנו תוצאה כמעט מושלמת. נראה לי שאתה יודע את זה כבר, אבל כדאי לציין את זה כאן. :)

Eldad S

New member

צודק. בשני הדברים שאמרת.

יש תכנה סבירה שעובדת בסביבת לינוקס

ושמה YAGF. מתקינים Ubuntu, אח"כ את YAGF ואת Cuneiform. כמו כן, קיימים אי אילו אתרים המאפשרים לבצע זיהוי אופטי אונליין (חפש לפי "ocr online").

Eldad S

New member
חן חן.

לא אתקין לינוקס לצורך הסריקה והזיהוי, אבל אנסה לחפש ברשת אתרים מתאימים גם על פי המחרוזת "ocr online", לפי המלצתך.

Eldad S

New member
אכן, מן הסתם.

אבל הבנתי שהתוכנה הזאת, או השימוש באתר, עולה לא מעט כסף.
לא בדקתי עדיין כמה פעמים אפשר להשתמש שימוש חינמי.

Eldad S

New member
זה מה שראיתי אתמול

באתר - אבל לא בדקתי אם ניתן לעקוף את המגבלה הזאת באופן כלשהו (חוקי, כמובן).

למעלה