תולדות מרבל

comicsgirl

New member
תולדות מרבל

רציתי לדעת האם זה נכון שחברת מרבל הוקמה בידי שני יהודים? ואם כן האם הם עדיין בעליה החוקיים!?

effigy

New member
אני חושב שסופרמן הוא זה שהוקם ע"י

יהודים, משהו עם סיגל...

היהודים שולטים!

אכן, שני יהודים יצרו את הסופר גיבור הראשון, סופרמן. ניצולי שואה שברחו לאמריקה, כמו סופרמן הניצול שברח לכדור הארץ, יצרו סופר גיבור שילחם ברעים. מעין אקט קטרתי כדי לחפות על התיסכול שהיה להם מהשואה. בצד השני היה לנו את מרוול קומיקס שברובה עוצבה על ידי סטאן לי וג´ק קירבי היהודים כשרים ואם זה לא מספיק, הבעלים של מרוול קומיקס כעת הוא הישראלי אבי ערד. טה-דה! --מב

שאלה על אבי ערד...

הוא כמובן לא מנסה אפילו לשים @#%% על תרבות הקומיקס בארץ... הכל בארץ אמריקאי אז למה שגם תברות הקומיקס תהיה קצת ככה חוץ.. מזבנג וארינאה.... טוב היה אם יהו נפתחות כמה חנויות קומיקס טובות והיו מפתחים קומיקס אמריקאי בארץ!!! יש לנו כבר את מקדונלד למה של נלך עד הסוף כבר!!! ונפתח את התרבות הקומיקס בארץ!!! נפתח סידרה של סברה !!!(למי שלא מכיר חבל!!) ונעשה קומיקס של מרוול בעברית ישירה וכשרהה!!! כי אם יהודים המציאו את סופרמן! למה אי אפשר לעשות חוברת של סברה... סברה נלחמת בפלשתינים!!!!!!

chatenoire

New member
<מצמוץ>

אחרי שהחלמתי מהפרעות-הראיה הזמניות שגרם ריבוי סימני הקריאה והגלישה הלא ברורה של שורות, הנה תגובה קצרה: למה שלאבי ערד יהיה אכפת מה קורה בארץ? הוא עובד לו בחו"ל, מנהל את מארוול (או מה שהוא לא עושה שם), מתעסק בקומיקס, מה רע? אולי הוא לא בנאדם עם נטיות פטריוטיות/ציוניות חזקות במיוחד, והוא לא חש ששליחות חייו היא להביא את תרבות הקומיקס לארץ. ומה זאת אומרת אין תרבות קומיקס...חוץ מזבנג וארינאה? זו התחלה! ככה מתחילים, לא בפתיחת חברת-ענק ורשת חנויות קומיקס ברחבי הארץ. ובמקום לדבר ולהתלונן ולשכפל סימני קריאה, אפשר לפעול קצת. אני לא מבקשת ממך לפתוח סטודיו או להשיג ראיון על תרבות קומיקס בתכנית אירוח בפריים-טיים; יצא לך לספר לאנשים מבית-ספר על היופי שבקומיקס? הבאת פעם עותק של ארינאה לכיתה והראת לחברים? כאן זה מתחיל, וכך זה מתפתח - לא במהפכות וצעדי-ענק.

אביב צר לי לומר לך...אבל..אין מספיק

חובבי קומיקס....ברמה"ש... אני מכיר....6 זה הכל... וארינאה יפה מאוד.....טוב ומה אני יעשה אני מת על סימני קריאההההההה!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!! זה התמכרות!!!!!!!! !!!!!!!!

ailag

New member
אם אין, יוצרים.

אז תגרום לאנשים שאינם חובבי קומיקס להתמכר. אם תביא את החוברת לבי"ס בטוח יותר משישה אנשים ירצו לקרוא אותה (ויכול להיות שגם שווי החוברת ירד פלאים.. אחרי שהדפים יקומטו פעם אחת יותר מדי) וסימני קריאה זה מציק. באמת. זה נראה כמו צעקה כשהם מעטים, וכמו סתם התלהבות כשהם רבים. נו אופנס כמובן, אבל זה די לא עובר את חוקי הnetiquette.

comicsgirl

New member
מסכימה במיליון אחוז!

והנה ההוכחה שתרבות הקומיקס יכולה להתפשט בלי הרבה מאמץ: לפני כשלושה חודשים הבאתי את החוברת הראשונה של ארינאה לביצפר, כל החברות שלי התלהבו וחיכינו בקוצר רוח לשני. כשכבר יצא השני כולן ביקשו ממני להביא אותו לביצפר כי הן לא יכולות לחכות יותר! במשך החודש האחרון גיליתי יותר ויותר בנות בבית סיפרי הצנוע שאומרות לי שהן התחילו להתעניין בקומיקס, ויודעים למה? בגלל ארינאה! כן, כן. אפילו גיליתי בנות שקראו קומיקסים במחתרת (למה? אין לי מושג!) ועכשיו הן גאות (חחחח)! ככה שכמו שאביב אמרה, "כאן זה מתחיל, וכך זה מתפתח - לא במהפכות וצעדי-ענק.", אני, בכל אופן, מסכימה! יחי מהפכת הקומיקס בישראל!

chatenoire

New member
וואלה?

הרשי לי להביע את התרשמותי ותודתי העמוקות ביותר, הו מיסיונרית-קומיקס-ישראלית! ביום שתארגני יום-קומיקס בבית ספר, תודיעי לי, אני אקח יום חופש ואבוא לשטוף את העיניים בעבודתך הברוכה. עלי והצליחי!

row

New member
צודקת בהחלט

להחדיר את הקומיקס לארץ זה תהליך שלוקח הרבה זמן ומאמץ, אם אנשים לא יעשו מאמץ זה , זה לעולם לא יקרה. באמת צריך להתחיל להפרסם קצת יותר את ארינה והכי טוב זה לעשות את זה מפה לאוזן. כי אני מניח שהתקציב של ארינאה לא מאפשר פרסומות בערוץ 2 (לחברה מקומיקום אני מקווה שאתם לא נעלבים או משהו כזה) האמת שלפתוח סטודיו או להשיג ראיון על תרבות הקומיקס בתכנית אירוח פריים טיים זה דווקא רעיונות לא רעים בכלל

chatenoire

New member
פרסומות

פרסומות בערוץ 2 באמת קצת קשה לארגן כרגע, אבל אנחנו עובדים על פרסומים קטנים פה ושם, בתקווה שעניין הפה-לאוזן באמת יתפוס. אם מישהו מכיר עיתון/ירחון/תכנית כלשהי שהיתה מעוניינת בכתבה על קומיקס (מצב הקומיקס בארץ בכלל או יצירה ישראלית בפרט, אנחנו אוהבים לדבר על הכל), נשמח לשמוע!

comicsgirl

New member
אני שוב...

מזכירה את העיתון ראש1 (הם כבר צריכים לשלם לי על זה! =), ע"פ מה שידוע לי (דיברתי עם העורך...) הם מחפשים קומיקסאי לעיתון שלהם ואני מאמינה שהם לא יתנגדו גם לכתבה על קומיקס, אם אתם מעוניינים תשלחו לי מסר ואני אשלח מכתב לעורך, בתקווה שהוא יענה...

effigy

New member
חוץ מפורבידן פלאנט הבריטית

איזה עוד רשתות קומיקס יש? יש רק חנויות בודדות.. שום דבר שמתקרב למקדונלד.. קומיקס מרוול בעברית יצא... משהו עם פוינט ברח לי השם..

אלעד ר

New member
קונטאקט פוינט

הייתי מנוי שלהם. ככה התחלתי לאהוב גם לקרוא קומיקס ולא רק לצייר.

ג´רי סיגל וג´ו שוסטר

יוצרי סופרמן לא היו ניצולי שואה סופרמן נוצר ב1933 והופץ מסחרית לראשונה ב1938 לפני מלחמה"ע השניה. מצד שני בין המייסדים של מארוול יש יהודים כמו סטנלי לייבר (סטאן לי)ויעקב קורצמן (ג´ק קירבי).

אכן

הם לא היו ניצולי שואה במובן של מספרים על היד וחוויה מגוף ראשון, אבל כל היהודים בזמן השואה היו "ניצולים" עם בני משפחה שניספו. אני לא היסטוריון גדול, אבל נדמה לי שרדיפת היהודים באירופה התחילה כבר אז באותה תקופה. בכל אופן, כל העובדות התבלבלו לי בראש מאז שקראתי את ההרפתקאות המופלאות של קוואלייר וקליי...

למעלה