תולה את הנעליים... ):

underdog30

New member
תולה את הנעליים... ):

צר לי אני מרים ידיים. אני מפסיק לתקן מחשבים.. ואני מפסיק את התואר הראשון שלי באוניברסיטה הפתוחה במדעי המחשב. יצא לי האויר.. אני גם עייף מכל העבודות המזדמנות.. אני עייף מכל הבועה הזו של הייטק אולי כדאי לעבור לכלכלה הישנה וללואו טק.. אנא עידדוכם !!!

mrona

New member
לאאאא

קודם כל תחליף שם! את לא underdog! שלא תעיז להפסיק ללמוד או לקוות או להאמין. קשה נורא, אני וכל מי שכאן מרגישים בדיוק אותו הדבר, ואני מבטיחה לך, מה שאתה חווה לא מעיד בשום צורה עליך כאיש מקצוע או כאדם! אם נורא נורא בלת נסבל, קח הפסקה, מרווח נשימה, אבל גם הדבר הכי גרוע בעולם לא יכול להמשך לעד, והתקופה הזאת תסתיים, עם כל יום שעובר אנחנו מתקרבים לסיומו של הסיוט! אתה עוד תראה, כל זה ישתלם בסוף! :)

underdog30

New member
מחליף את השם ל אורג'ה !. orja

יש לי שכנה ניגרית בבניין ובניגרית אורג'ה פירושו - האדם שלא הולך לבד.. אדם שיש לו כבוד ותמיכה והוא לא צריך לדאוג.. משתלם שכנים אפריקאים לא?.. נכון זה לא קל ללמוד לתואר ראשון ולא לקבל עבודה בתחום.. הצדק עם כל מי שענה לי..עדכונים בהמשך. היום אני עושה טלמרקטינג!!

sarash12

New member
נסה לראות את החצי המלא../images/Emo24.gif

עם כל המצב המזופת, עדיין המשכורות בהיי טק הן הכי גבוהות, וכן גם מספר הצעות העבודה!!! לעניות דעתי, תואר ראשון במדעי המחשב הוא התואר המשתלם ביותר, כיום כמעט שאין תחום שבו תואר ראשון מספיק!!! נצל את הזמן שיש לך ללימודים, לא תצטער!!!

אתה רוצה להיות פועל ייצור ? שומר ?

מה זה לואו-טק היום ? במקרה הטוב פקיד בנק , במצב היום רוב הסיכויים סתם פועל-עבד ליד קו יצור. שלא תעז להפסיק ללמוד !!!

MAX D

New member
למה?

אם אתה כבר לומד- תסיים, במקביל תעבוד בלאו טק, אבל אל תוותר על ההי-טק...

pixiER

New member
אני מצטרפת...

הרי רובנו פה מובטלי היי טק, ועכשיו באמת לא תקופה טובה, אבל תמיד, ולא משנה מה יהיה, יצטרכו אנשי מחשבים. אין מה לעשות, העולם התקדם, והוא כבר לא יחזור לאחור. גם בשביל לעבוד בלואוטק צריך היום לפחות תואר ראשון, לא חשוב במה. אז אם אתה אוהב את התחום של המחשבים, למה שלא תעשה כבר בו את התואר שלך??? אם לא ראית עיתון היום, אז אני אוסיף ואספר לך שהלימודים הם הבריחה הכי טובה מהמצב בשוק היום. המון אנשים שלא מצאו עבודה המשיכו לתארים שניים ושלישים, כך שבעצם בעוד כמה שנים, כשישתפר פה קצת, יהיו המון אנשים מוכשרים עם תארים מאד גבוהים, ובלי תואר, לא יהיה לך שום סיכוי... בקיצור, לא לעזוב את הלימודים
ועבודות מזדמנות??? זה לא כזה נורא, כל הסטודנטים עברו את זה...

GS2003

New member
צודק ! (אפשר ת'נעליים..?)

מה אתה צריך את כל התואר הזה על הראש ?? אה ? חשבת מה יקרה אם יהיה לך תואר ראשון במחשבים ? מה אז ? אתה יודע מה קרה כבר לאנשים תמימים עם תואר במחשבים ?? אה ? אתה יודע שחלקם הועסקו בכל מיני מקומות ?? את זה סיפרו לכם באוניברסיטה ? ואני לא מדבר על מקומות טובים כמו מורים למלאכה או מאבטחים בקניון, לא, אני מדבר על כל מיני דברים נוראיים כמו אלביט, רפאל או אינטל. אתה יודע מה זה עשה לחיים של האנשים האלו ? הם צריכים עכשיו להתמודד עם משכורת פיצוצית, תנאי עבודה מעולים, מכונית של החברה (מי אמר רכב שטח?!), ביטוח חיים ושאר צרות. זה החיים שאתה רוצה ? לגור בבית פרטי עם שתי מכוניות, כלב, 2.2 ילדים וחשבון בנק עם יותר מספרים מלוחית הרישוי של הרכב שלך ? ומה יקרה אם חס ושלום תקבל קידום ? יש כאלה שזה קרה להם אתה יודע... אז אדוני, אני במקומך לא הייתי חושב אפילו ללכת להייטק. חרא של דבר. מה אתה צריך מקצוע טוב, מעניין עם פוטנציאל כלכלי מטורף. עדיף להיות שרת בבית ספר יסודי. הרבה יותר צחוקים. הכל בצחוק כמובן. נקווה שהכחולה לא תמחוק. (וצורך העניין, אני יודע כמובן שלא כל בוגר תואר ראשון במחשבים מקבל עבודה. ממש לא. ולא רציתי לבאס את הבחור, אבל כנראה תצטרך אח"כ גם תואר שני, אם אתה רוצה עבודה טובה) לילה טוב

תואר זה לא הכל בחיים

לי אין שום תואר אקדמאי. למען האמת במשפחה שלי תמיד התיחסו לעובדה, שסיימתי 12 שנות לימוד כנס בפני עצמו. לפעמים אני חושב על לימודים לתואר. גם ניסיתי ללמוד באוניברסיטה הפתוחה, אבל מהר מאד נשברתי. אני יודע, שחוסר בתואר סוגר לפני דלתות. אני יודע, שבעתיד אני לא אוכל להתמודד במקומות מסויימים על תפקידים, שדרישת סף שלהם היא תואר. אישית לא ברור לי למה. צריך לדעתי לבדוק את רמת הידע המקצועי, נכונות לעבודה והתאמה לתפקיד. יצא לי לפגוש יותר מדי אנשים עם תואר ו/או הסמכות מכאן עד להודעה חדשה, אבל מה לעשות, אנשי מחשבים טובים הם לא היו, וכנראה גם לא יהיו. אגב, בכל מקום שעבדתי בו, אנשים נורא התפלאו, כאשר הסתבר להם, שאין לי שום תואר או הסמכה פורמאלית אחרת. אף פעם לא הבנתי מה גרם להם לחשוב, שיש לי תואר, כי מעולם לא התיימרתי להיות בעל תואר.

mrona

New member
זה שונה

קודם כל, אני מכירה הרבה מאוד אנשים שמאוד הצליחו בחיים שלהם בלי השכלה פורמלית (בעיקר בתחומי העסקים), אז נכון שתואר הוא לא ערובה לכלום. אבל זה כן מדד ראשוני טוב. ברוב המיקרים מי שלמד, יודע יותר או לפחות באופן מטודולוגי יותר את העבודה. אבל המקרה של שניכם הוא שונה, הוא כבר לומד, לו יש את הבחירה - להמשיך או לא. לך זה לא התאים, אבל זה מאוד אינדיבידואלי. בכל מקרה, לדעתי מי שיכול - עדיף ללמוד.

אילן די

New member
כי אתה טוב מאד במה שאתה עושה

שמתי לב, במיוחד בפורום בסיסי נתונים שאתה פשוט גורו ב- SQL Server. אם אחד כמוך לא מוצא עבודה בארץ, ברור לי למה כולם מובטלים.

אני מאד מקווה,שאני טוב במה שאני עוש

אבל אני מאד רחוק מלהיות גורו. כבר ציינתי מספר פעמים בפורום, יש תחומים רבים בSQL Server שאין לי בהם מושג, או שיש לי רק ידע בסיסי ללא נסיון (לדוגמא olap, replication, clustering). בכל מקרה אני הגעתי מזמן למסקנה, שידע מקצועי לא מהווה גורם חשוב בראיונות עבודה. אני יודע שזה נשמע מופרך מהיסוד, אבל לפחות לפי הנסיון שלי, מראינים בודדים טרחו לבדוק את רמת הידע שלי. ברוב מוחלט של ראיונות התענינו הרבה יותר בקורות החיים של אבי ובתחביבים שלי, מאשר בידע המקצועי שלי. הרבה פעמים רואיינתי ע"י תוכניתן, שלא מכיר בכלל SQL Server, ולכן גם הוא לא יכול להתרשם (לשלילה או לחיוב) מהידע המקצועי שלי. בסופו של דבר ברוב מוחלט של המקומות מקבלים את ההחלטה בעיקר על סמך ה"כימיה" בין המראיין והמרואיין. אני חושב שרק ב20 אחוז מהמקומות, שרואיינתי בהם, עשו בדיקה מקצועית רצינית. דרך אגב, אני מצליח להבין את המראיינים. ב2 המקומות האחרונים, שעזבתי, רצו שאני אשתתף בראיון המקצועי של המועמדים להחליף אותי. ב2 המקרים הצלחתי לצאת מזה. חלק מהמועמדים היו חברים שלי והרגשתי מאד לא נח להתחיל לבחון אותם בקטע מקצועי (וגם זה לא היה הוגן כלפי המועמדים, שאני לא מכיר).

למעלה