תולעים בטוסיק

הלל25

New member
תולעים בטוסיק

ילדתי את בתי השניה לפני שבועיים היום גילתי שיש לי תולעים בטוסיק לציין כי גם לפני שנה כשילדתי את בתי הבכורה התגלו אצלי תולעים אני כואבת, היסטרית וחוששת אנא עזרה דחופה: 1. האם אני עלולה להדביק את בתי בת השנתיים( היא לא במסגרת היא כל היום איתי) והאם אני עלןלה להדביק את בתי התינוקת? אם כן איך מונעים הדבקה? 2.למה זה קורה לי? לציין שזה קורה רק אחרי הלידות לפניכן לא סבלתי מכך לעולם... זה קשור לתפרים?! 3. האם מותר לי להמשיך להניק אם אני לוקחת תרופות סבתא כמו שום? הרופא שלי המליץ להפסיק להניק. 4.איך למנוע הדבקות בעתיד מה אני צריכה לדעת... תודה תודה תודה אני כבר משתגעת מלחץ וכאב

SHIRY SPINNING

New member
אוי מסכנה....

זה לא נעים... לרוע המזל זה יכול להדביק אם לא שומרים על היגניה.. תקפידי על ניקיון ושטיפת ידיים עם סבון למשך 30 שניות ... מה הרופא אמר לגבי התולעים? אני יודעת כי נותנים אנטיביוטיקה ... יש מטפל שקוראים לו ד"ר ראול רודריגז המתמחה במיוחד בעיניני טוסיק
(פשוט תרשמי בגוגל) אני מקווה שזה בסדר להמליץ על גבי הפורום... אני מאמינה שהוא יפתור לך את הבעיה צ'יק צק.. אני אשמח להתעדכן לאחר הטיפול שיתנו לך... בברכת בריאות שירי

0 אור 0

New member
תולעים

1. אין שום סכנה של הדבקה - פשוט תקפידי על הגיינה הכי בסיסית - שטיפת ידיים עם סבון לאחר כל נגיעה באיזור (גם שלך וגם של הילדה), בנוסף, שטיפה של האיזור במים ןבסבון עדין לאחר כל יציאה , ובמים פושרים או חליטה מרגיעה לאחר שימוש אחר בשירותים או מדי פעם תסייע להרגעה וניקוי האיזור ומומלצת ממילא ארי לידה. אם אין לך בידה, אפשר להתקין ברז מפצל בצינור של הניאגרה ולהוציא ממנו צינור, או אפילו להכין קנקן מים עם קערה ליד השירותים ולשטוף . להקפדה יתירה ומניעה של הדבקה חוזרת ובמשפחה - חשוב שכל המשפחה תקפיד על הכללים הללו, החלפת מצעים תדירה וכביסה של מצעים ולבנים בחום גבוה, חיטוי האסלה באמצעות מגבוני חיטוי או ספריי. 2. לא יודעת להסביר - אולי בגלל ההגיינה בבית החולים, ואולי פשוט חולשת הגוף לאחר הלידה מאפשרת הידבקות. על כל פנים, האיזור מאד רגיש עכשיו ולכן חשובות השטיפות המרובות למניעת זיהום מהתולעים שמסובבות. 3. בהחלט מותר להניק - צריך לשים לב שהריח של השום בחלב לא מפריע ליונקת, לשיפור - ניתן לערב את השום במעט קצח טחון ושמן זית . תרופת סבתא נוספת ופחות "ריחנית" היא גרעיני דלעת, וכן חליטת לענה, או תימוס (בת קורנית). יש גם הממליצים על אכילת מלפפון (זרעי מלפפון), גזר טרי, זרעי פפאיה טחונים או חליטה של קליפת רימון. עוד המלצה חשובה הינה לקיחת פרוביוטיקה - כאשר הפלורה של המעיים חזקה, נמנעת התפתחות התולעים. לגבי תרופות קונבנציונליות/מערביות לתולעים יכול להיות שיש בעיה עם הנקה. חשוב לבדוק לפני שלוקחים. 4. מניעה לעתיד היא בדרך של הקפדה על ההגיינה שמתוארת בסעיף 1וכן הקפדה על שטיפת פירות וירקות ואי אכילת בשר לא מבושל - אם מצליחים לשבור את מחזור החיים של התולעים, ולמנוע הדבקות חוזרת, אזי תיפטרי מהן. וכמובן את יכולה לחזק את המניעה על ידי הפרוביוטיקה והמאכלים המומלצים שאינם חורגים מתפריט רגיל

דבר אחד נוסף

(ממש יפה סידרת את העצות) למרוח מעט שמן על פי הטבעת, כל פעם אחרי שמנקים(אצלך ואצל ביתך. זה המקום בו התולעים מטילות ביציהן(לכן כואב ומגרד. השמן ימנע הדבקות הביצים, וניתן יהיה לשטוף ולהפטר מהן בקלות. ומזל טוב

SHIRY SPINNING

New member
ע"פ הידע הקיים ברשותי

תולעי מעיים כן עלולות לדבק.. אשמח לאינפורמציה נוספת שיש ברשותך.. לא יכול להיות שכל מה שלמדתי על תולעי מעיים היה מוטעה...??

0 אור 0

New member
בודאי שהן מידבקות אבל

תולעי מעיים מידבקות מאד, כי הביצים שנדבקות לידיים, ובפרט לציפורניים מגיעות משם לפה ולאף ומתחילות מחזור חיים חדש, הביצים גם מצליחות להשאר בחיים על משטחים כמו קרש האסלה, ועל מצעים או תחתונים, לכן המניעה הטובה ביותר הינה הקפדה גבוהה מאד על הגיינה, ובפרט שטיפה טובה של הידיים לאחר כל מגע באיזור. אם את מוסיפה לכך את האמצעים שמרחיקים ו/או הורגים את התולעים, אזי מתגברים על הבעיה.

הלל25

New member
תודה ועוד שאלה קטנה

תודה ממש הרגעת אותי, יש לי עוד שאלה קטנה מה זה פרוביוטקההאם היא נמצאת במאכלים ובאילו מאכלים? (סליחה על הברות..)

0 אור 0

New member
פרוביוטיקה

זה החידקים הטובים שיש במעיים ומסייעים לעיכול, במשך החיים, לעתים הפלורה נפגעת עקב שימוש בתרופות, תזונה לא נכונה ועוד , ואז כאשר היא לא במצב תקין, העיכול נפגע וכתוצאה מזה מופיעות מחלות שונות. לכן מומלץ מאד לאחר לקיחת אנטיביוטיקה ו/או מדי פעם לחיזוק לקחת חידקים פרוביוטייים ולשקם את הפלורה במעיים. בתיאוריה , יוגורט מכיל חידקים פרוביוטיים וגם כרוב כבוש במלח ביתי - אבל במצב שצריך מינון טיפולי, כדאי לקחת תוסף. בוחרים את התוסף לפי כמות החידקים, מספר החידקים ובמוצרים חדשים יש גם תכונות מעניינות נוספות כמו למשל קפסוליזציה שמאפשרת ליותר חידקים לשרוד את הקיבה או צירופים עם חומרים נוספים שמחזקים את מערכת העיכול.

הלל25

New member
עוד שאלה קטנה...

תודה אני אשלח את בן זוגי לחנות טבע. עוד שאלה קטנה אני ממש סובלת היום פתחתי במלחמה על התולעים אני עושה כל מה שייעצתן מתי זה יעבור? ??

0 אור 0

New member
אין שום הבטחות

לדעתי אמור לעבור לגמרי תוך חודש (זה מאד משתנה), אבל השטיפות והשמן ושאר הדברים אמורים להקל מיידית, כך שלא תסבלי בינתיים

הלל25

New member
תולעים לבנות דקות

באורך סנטימטר או שניים הן יוצאות בעיקר בלילה אבל זה גם שורף ומציק במשך היום

TheGreatNut

New member
או קי...

נראה לי שפחות או יותר המליצו לך כבר מה לעשות. >>בנוסף<< כדאי למרוח ווזלין על פי הטבעת כשהולכים לישון (אני לא יודע עם שמן יספיק כמו שהמליצו לך) כי אז התולעים שבוקעות מהביצים לא יכולות לחזור פנימה (הן מוטלות מחוץ לפי הטבעת). אני מדבר על כמות מכובדת של ווזלין. כמו כפית שטוחה. בבוקר הולכים לשטוף טוב טוב עם סבון. בנוסף שמעתי שלאכול שן שום טחונה, חתוכה או שלמה עם חריץ, על >>קיבה ריקה<< גם יכול לעזור (למשל על הבוקר). ואכן לשמור מאוד על הגיינה. החלמה מהירה.

יעל ND

New member
תולעים

שלום הלל 25, התולעים שאת מתארת זהו הסוג הנפוץ ביותר וגם הסוג שהכי קל להיפתר ממנו. ההדבקה נעשית דרך הפה (אוכל, ידיים) כתוצאה מהיגיינה לקויה בלבד. זיהום של כל הבית במקרים כאלה למעשה בלתי נמנע. זאת אומרת, שיש הידבקות גם אצל שאר בני הבית. תולעים אלה יוצאים עד כמה שזכור לי ביום ה-21 לחייהם סביב חצות הלילה ומטילים ביצים סביב פי הטבעת. זה גורם לגירוד. זאת אומרת, שגם אם לא תטלי שום תרופות ורק תקפידי מאד על הגיינה, תפתרי מהתולעים ע"י המנעות מהדבקה חוזרת. אני מקווה שאני ברורה ואם לא תשאלי - ואני אענה. זהו סוג יחידי של תולעים, שממנו ניתן להתפתר ע"י שמירת היגיינה בלבד. בנוסף להיגיינה אישית, אני ממליצה לך לעבור עם מטלית מורטבת בכוהל או בכלור על ידיות הדלתות, על המתגים וכיו"ב על מנת לנקותם מהביצים אם יש כאן כאלה (מידיים מזוהמות בביצים) ולהכניס לכביסה כלי מיטה, לבנים וצעצועים הניתנים לכביסה. בכך תקטיני את כמות ביצי התולעים האלה שיתכן ונמצאים אצלך בבית. לעולם לא נותנים אנטיביוטיקה לטיפול בשום סוג של תולעים, מאחר ואנטיביוטיקה (מכל סוג) זוהי תרופה לטיפול בחיידקים בלבד. היא אינה יעילה נגד שום דבר אחר, גם נגד תולעים. פרוביוטיק זה דבר טוב מאד ויעיל להרבה דברים, אבל אינו מהווה טיפול לתולעים. לשאלתך לגבי ההנקה - אין שום בעיה להניק וגם טוב מאד שתניקי. לוותר על ההנקה - זהו דבר אחרון שבאחרונים. אין דבר טוב מהנקה שאת יכולה להניק כיום לתינוקת, שתהיה בריאה! ואם תרצי לקרוא עוד קצת על הטפילים, אז בבקשה

עוז46

New member
הייתי רוצה להדגיש נקודה חשובה

יש לגזוז את הציפורנים לכל באי הבית. עד הבשר. נקודת טורפה לכל התהליך. כי קשה לנקות מתחת לציפורנים, ולא מבינים למה נמשך כל כך הרבה זמן. והמון מזל טוב ובוקר מקסים לכולנו

0 אור 0

New member
בתור מגדלת ציפורניים כפייתית

(בשביל העיסויים התפשרתי על קצר אבל חס ושלום לא עד העצם) אני מוחה בתוקף, אפשר לחטא, אפשר לנקות, מקסימום עם מברשת עד הבשר ...

TheGreatNut

New member
היה לי קשה עם הביטוי "עד הבשר"

אבל כשמדברים על ילדים, לדעתי לחטא לא יעזור הרבה. אי אפשר להשאיר ילד ברמת הגיינה שכזו ככה שבאמת תמשך לאורך כל היום. זה פשוט לא מעשי אם הוא בגן או בבית הספר. זה כמובן במידה ואכן מדובר בילדים. במבוגרים זה סיפור אחר.

יוסל6

New member
אין כמו שום

הטיפול פשוט - ניסיתי אותו על ביתי ועל רבים ממטופלי. לוקחים שן אחת של שום, קולפים אותה בזהירות כדי לא "לפצוע" את ריקמת המעטפת הדקה טובלים בשמן זית ומכניסים לפי הטבעת כמו נר. התולעים לא אוהבות שום. הכל יתנקה בקלות ולא צריך את כל העיסוק עם הנקיון ההרמטי וכו". בהצלחה

למעלה