תולעים בעץ - יש פתרון?

פפושקי

New member
תולעים בעץ - יש פתרון?../images/Emo7.gif

קניתי לפני כשנתיים שידה קטנה (גובה 0.5 מטר) שיובאה מהמזרח הרחוק. במשך תקופה ארוכה הייתי שומעת ממנה רעשים. בן זוגי צחק עליי... אבל לפני כשבוע ראיתי שנהיו בה חורים ולמטה גיליתי אף נסורת. מישהו חכם אמר לי שמדובר בתולעים בעץ והן יכולות להתפשט... יש לזה פתרון? תודה לכל המושיעים

אני מכירה שתי שיטות טיפול

אבל אין לי הרבה ניסיון עם ריהוט עתיק. יש חומר כמו נפט בריח . נדמה לי שיש בחנויות העשה בעצמך. מספיגים את כל השידה ועוטפים בניילום . כך "חונקים" את הרעים!!1 שיטה יותר מקצועית היא עישון. שמים את הרהיט בסביבה רבת עשן וגם כך חונקים את הרעים.מאחר והשידה לא גדולה , זה גם מעשי. הייתי מבררת בחנויות שמתעסקות עם ריהוט עתיק ומיובא מחו"ל , אצל מי הם מעשנים את הרהיטים. בהצלחה

פפושקי

New member
תודה, אבל זה לא ריהוט עתיק...

סיגל קודם כל תודה על התשובה!!! אולי התשובה לא רלבנטית (את בטח תדעי) שכן זה לא ריהוט עתיק אלא שידה קטנה שמיובאת מהודו/אינדונזיה או משהו כזה. האם תשובתך משנה עקב האמור? תודה מראש

מאגר

New member
../images/Emo91.gif../images/Emo101.gifתולעי עץ

חפשי נא בדפי זהב באיזור מגוריך מדביר מוסמך שמטפל גם בתולעי עץ ומהר כי אם ראיתם נסורת סימן שכבר יצא פרפר והפרפר מפסר ביצים שבוקעות לתולעים ויש צורץ לעשן את כל הבית אחרת הסוף יהיה מר מאוד ןהעישון נעשה לא בעשן כי עם בגז מיוחד ואחרי מספר שעות אפשר לשוב הביתה אבל הוא חייב להעשות ע"י בעל מקצוע עם הסמכה בנושא

link

New member
חומר לטיפול בתולעי עץ

אם יש הרבה חורים הכי טוב זה עישון אם מעט יש תכשיר של יעקובי בשם WOODWORM להזריק לתוך החורים.

ווד וורם יעיל, אבל...

החומר שלינק המליץ הוא מצויין ואני הצלחתי להדביר עמו תולעת שהיתה במקום נוח לטיפול ועיטף בניילון (שלא יתאדה מהר) אבל הבעיה היא שכיש חורים זה עלול להיות כבר מאוחר לתולעת שעשתה את החור.... אם יש בקרבתה עוד תולעים (בעצם זחלים)אז החומר יהרוג אותם. גלגול החרק הוא כדלהלן. פרפר מטיל ביציו בעץ. מן הביצים בוקעים זחלים המכרסמים להם חורי יציאה, ניזונים מהעץ, ומתפתחים. אז הם מתגלתים ויוצא פרפר ושוב חוזר חלילה. במקרה שלי זה היה בספה חדשה אז ממש זיהיתי את הנקודה ואחרי פעמיים טיפול נפטרנו מקולות הכרסום. אבל רהיט שמקורו לא ידוע... אני הייתי ממליצה על עישון (לא ידעתי שזה בעצם גז...) ואני לא חושבת שחובה כבר לרוץ לעשן את כל הבית... בהצלחה

פפושקי

New member
הרגעת אותי בקשר לעישון של ה../images/Emo82.gif

האם לא כדאי להיפטר ממנה וזהו. בינתיים שמתי אותה בחצר של ההורים שלי. האם מסוכן? האם

אם היא יפה , למה להיפטר ממנה?

היי פפושקי חבל להפטר ממשהו שאת אוהבת. זו שידה קטנה וכדאי לתת לבעל מקצוע להדביר אותה. אם בא לך לעשות לבד , אתן לך עצה שנתן לי משפץ ריהו עתיק. הוא איש איטלקי זקן ונתן לי המון עצות נפלאות. קוניפ נפט. וממש מטביעים את העץ ומספיגים אותו בחומר.ע"י "צביעה" עם מברשת נדיבה (זהירות !! דליק
) כמובן שעושים זאת בגינה ולא ליד המקום של המנגל... מבעוד מועד מכינים ניילון בגודל מספיק (יש למכירה כהגנה לריצפה בזמן צביעה...) עוטפים טוב טוב וסוגרים עם מיליון נייר דבק כדי שההתנדפות תהייה איטית ביותר. לא זוכרת כמה זמן להשאיר. אבל חושבת שחודש זה יהיה בסדר. שימי בגינה, רחוק, ובצל שלא יתקלקל לך. אחרי שתוציאי את הניילון, תאווררי עד שלא יהיה ריח. וזהו. הסבא האיטלקי אמר שכך הורגים את הכל!!! בהצלחה

מלי ש מ

New member
../images/Emo51.gif גם ממני

יש לנו כורסא בסגנון עתיק, שמצאנו זרוקה ברחוב. היא יפיפיה, אבל אנחנו כמעט בטוחים שהיא מלאה בתולעים. בינתיים היא בחצר עד שנצא "מדביר" תולעים. עכשיו סוף סוף אני אוכל לטפל בזה לבד ואז נרפד אותה מחדש ואולי עד שהבית יהיה מוכן, תהיה גם כורסא "חדשה"!!! תודה, תודה.

אני רק השליח!!!

היי לכל המודות אני רק העברתי לכם את המסר של משפץ ריהוט איטלקי זקן שגר לו בכפר בהרים בצפון איטליה!!! ולעניין סוג הריהוט, עתיק או הודי, לא משנה למה, החרק אוהב להטיל את ביציו בעץ של הרהיט שלכם. אם לו לא איכפת מה סוג הרהיט, למה שיהיה לו איכפת מה סוג ההדברה!!!! בהצלחה

למעלה