תולעים

גילה 4

New member
תולעים

אני לא יודעת אפילו מאיפה להתחיל...כבר כמעט 4 שנים מאז שהמכה הזאת הגיעה אלינו הביתה בהידבקות מילדי הגן, ומאז אין מנוח. כל חצי שנה סיבוב של ורמוקס. אמרו לי שהילדים יגדלו ויעברו לבית ספר והצרה תחלוף, אבל זה ממשיך. ועכשו הקטנה שלי, בת שנה ו 7 חודשים, שאפילו לא הולכת לגן אלא איתי בבית, מארחת אותם ואני לא מצליחה להיפטר מזה. אני יודעת שאין צורך ללכת לגן כדי להידבק, אני יודעת שהביצים עוברות בקלות במגע, ולכן אני גם יודעת שאין דרך לחטא את כל הבית. ראיתי שיש לה תולעים לפני שבועיים. רופא הילדים סרב לתת לי ורמוקס עבורה. זו לא הפעם הראשונה, אלא שבפעם הקודמת היא היתה מתחת לגיל שנה, וחשבתי שהפעם יתן לי. אבל הוא אמר שהתרופה פוגעת בכבד, ואין מחקרים כלל על מתן התרופה מתחת לגיל שנתיים. שמחתי בעצם, כי אני ממש לא מאלה שמרעילים את הילדים שלהם עם תרופות. התחלתי לתת לה תכשיר צמחי שקיבלתי בבית המרקחת "דרקוני תול" של פארמהסין. אחרי שבוע שוב ראיתי תולעים. הוספתי גם שן שום בטוסיק ללילה. אתמול, אחרי שבועיים שוב ראיתי תולעת. רכשתי את הטיפות ההומאופטיות R56 והתחלתי לתת, אבל האמונה שלי בתכשירים האלה מאוד נמוכה. אני כבר לא יודעת מה לעשות. אמנם היא ישנה בלילות ולא צורחת, ואני יודעת שבעיקרון הן לא גורמות לנזק, אבל לא רוצה שהבת שלי תגדל טפילים בגוף שלה, לא חושבת שזו דרישה מוגזמת......אני נדבקתי בזמן ההריון שלה מהאחים שלה, זה סיוט שאין מילים לתאר אותו, אפילו שהן לא גורמות לנזק. כלום לא עזר, ובסוף, אחרי משבר נפשי קשה, לקחתי ורמוקס בזמן ההריון. אני מיואשת ומדוכאת. בינתיים נותנת טיפות גם לאחים שלה, הם לא מתלוננים על גרוד, אבל אני כבר לא יודעת מה עוד לעשות, אפילו לגן השעשועים הפסקתי ללכת איתה, אני נחרדת מכל יד של ילד שמושטת אליה ונוגעת בה, לא יכולה עם זה יותר. כשהם באים מבית הספר, לא מרשה להם לגעת בכלום עד שלא רוחצים ידיים, כשיוצאים מהשרותים צורחת שמיד ירחצו ידיים. מה עוד עושים????? הצילו !!!!!!!

תשובה

תולעים- התולעת הנפוצה היא enterobius vermicularis. היא כן אופיינית בילדים ובדרך כלל נדבקים בה בני משפחה שונים. לגבי הטיפול ב VERMOX- חשוב לטפל במקביל בכל בני המשפחה ולהחליף מצעים ביום הטיפול. כעקרון מקובל פחות לתת את הטיפול לפני גיל שנתיים אבל לא קיים איסור מוחלט. נדיר שהתרפוה גורמת להפרעה חולפת בתפקודי הכבד ונדיר עוד יותר שהיא גורמת פריחה. אם הילדה לא סובלת אינני מבינה למה את כל כך סובלת.חכי עוד כמה חודשים ואם עדיין התולעים יחגגו עשי את הטיפול במקביל לכולם כפי שתארתי. משום מה יש ילדים הנוטים להדבק יותר מאחרים ואכן- לבסוף זה חולף- האמיני לי לגבי שן שום בטוסיק- נשמע לי לא נעים עד מאוד

למעלה