תולעת הפארק

תולעת הפארק

כלבת בורדר קולי מעורבת. הפתרון מזה כמה שנים-שימוש באדווקט כברירת מחדל במקום הזריקה. הכלבה מתגרדת קצת מעל לממוצע בהשוואה לכלב נוסף בבית שיש לו קולר סרסטו ולא מתגרד כלל.

שמעתי שקיים כדור שניתן לכלבים שעשוייה להיות להם בעיה עם החיסון- באיזה כדור מדובר? מומלץ?
או להמשיך עם האדווקט ולהוסיף גם קולר סרסטו? זה מרגיש לי יותר מדי חומרי הדברה על כלב בודד?

מה לעשות?

תודה רבה למשיבים.

תולעת הפארק

שלום ,
האם הכלבה נבדקה ל MDR1 ובעקבות כך אתם לא מחסנים ?
או בגלל הגזע החלטתם לא לקחת סיכון ??

אין בעיה לחזק את קולר הסרסטו באמופלת אדווקט. ( /שהרי תפקידה הוא רק נגד ת. הפארק במקרה שלכם )

מבחינת כדורים , קיימים כמה סוגים בשוק - וזה נורא תלוי על איזה סוג מדובר אף אחד מהם !!! עדין , לא הוכח כפועל נגד תולעת הפארק .

תודה רבה ושאלה נוספת באותו הקשר.

אחת מגינות הכלבים בעיר היא גינה שברובה דשא. לאור העובדה שרבים מהכלבים אוכלים לעיתים דשא(השלמת סיבים, גירוי להקאה וכו') האם יהיה נכון להמליץ לעירייה להפוך את משטח הדשא למשטח חול על מנת לצמצם תחלואה?

תשובה באותו הנושא

חיפושיות יש בכל מקום , חול , משטחים קשים ודשא .

דשא הרבה יותר פרקטי לכלבים מבחינת משחק ומרבץ , הייתי מבקש מהעירייה לרסס נגד מזיקים לעיתים תכופות יותר וככה לצמצם את התחלואה .

אני מבין, אבל הבעיה היא שהכלבים אוכלים את הדשא בגינת הכלבים

אז גם במקרה של ריסוס, המצב לא נראה לי אופטימלי.
ספציפית לגינה הזו, בערך 50% מהדשא כבר נעלם בגלל פעילות הכלבים.(כמו חפירה למשל...)

יש עוד חיסרון בולט בדשא בגינת כלבים. במקרה של שלשול, קשה מאוד להרים את הצואה...(עוד פוטנציאל למחלות...)

גינת כלבים

אם הגינה מוזנחת ולא מטופלת ( פעם בתקופה צריכים ליישר את החול בגינות כלבים ) אז עדיף שתעשו משהו בנושא .
אל תשכח שגם אם בעניך הגינה נראת לא טוב ( בורות , דשא לא מלא ) בעניי הכלבים זה יכול להיות גן עדן .

כלבים צריכים שתהיה להם את האפשרות לאכול דשא, אם הכלבים מחוסנים נגד תולעת הפארק לא הייתי לוקח מהם את ההנאה הזו , רק בגלל המחשבה שזה יכול להיות מצע לתחלואות .
( אנשים לוקחים את כלביהם לים , וחוף הים הוא אולי המקום הכי מסוכן לכלבים מבחינת גופים זרים , מחטים , מזון וכו ) אבל עדין בים הכלבים מוציאים אנרגיה , נהנים , שוחים .
אז אומנם יש סיכון , אבל כשמסתכלים על טובת הכלב אז אולי שווה לקחת אותו ופשוט להשגיח .

אם כלבך מחוסן מתולע ומטופל נגד פרעושים הייתי מניח לו להמשיך להנות ולהיות כלב .

למעלה