תום היום בן 5 חודשים

תבל1

New member
תום היום בן 5 חודשים

סתם לשתף אתכן באיך שהזמן עובר... אני פשוט לא מאמינה. יחד עם זאת תום עדיין לא מתהפך ואני קצת מודאגת וגם לא אוכל ירקות כמו שהמליצו בטיפת חלב. אבל הוא ילד מאוד חברותי וסקרן. זה מדהים לראות שכבר בגיל הזה יש לאדון אופי. דרך אגב היום הוא עבר למיטת תינוק עד עכשיו הוא ישן איתנו בחדר.

מזל טוב - ותשובות

את תראי איך כל יום שעובר הוא עולם ומלואו עם הרבה אושר! ואהבה! בקשר לירקות אז בהתחלה אפילו שהיא ארוכה - זה רק טעימות. אל תתאשי תמשיכי לנסות. אין לי מושג מה ניסית ומה לא ואיך...אבלח תנסי מרוסק מאד וגם לא מרוסק אלא מעוך עם מזלג אז שתגלי מה הוא אוהב - וסבלנות זו מילת המפתח. בקשר להתהפכויות כל ילד בקצב שלו - אבל את בהחלט יכולה לגרום לו להפעיל את עצמו יותר ע"י גירויים וגם תרגילים כשאת מחליפה חיתול: איחזי ברגליםם בעדינות והטי אותן לצד ימין ולצד שמאל - פשוט וקל! וכמובן בשכיבה על הבטן / והגב עם צעצועים או כל גירוי אחר.......

jole

New member
עם איזה ירקות התחלת??../images/Emo97.gif

אני בזמנו התחלתי עם הכתומים שהם מתוקים יותר- דלעת, גזר, בטטה ואח"כ התחלתי להוסיף קישואים ועוד . זה גם הרבה ניסוי וטעיה עד שאת לומדת את הטעם האישי של תום. תנסי שילובים של ירקות. נמנעתי מירקות שעושים גזים- כמו כרוב . לגבי ההתהפכות אז כמו שמאמא כושר ציינה- הרבה גירויים, לשחק איתו כשהוא בלי החיתול (זה יותר קל). בהצלחה

../images/Emo49.gif../images/Emo49.gif וגם קצת אינפורמציה

ממני. שגיא בן 4.5 חודשים והיום הוא התהפך לראשונה. בואי לא נשכח שבנים עצלנים יותר, חורף עכשיו והם לבושים בשכבות (דבר המקשה על התנועתיות), ויש גם את עניין המשקל. לא יודעת כמה תום שוקל, אבל שגיא "מגרד" את ה - 9 ק"ג
וזה בהחלט לא מקל עליו. אל תלחצי, ואל תתני שילחיצו אותך. תאמני אותו על ההתהפכויות (שגיא פחד מה"פוש" האחרון, זו הרגשתי, ולכן הוא לא השלים את ההיפוך), ותהפכו זאת למשחק. בקשר לירקות - גם לנו המליצו להתחיל ירקות בגיל 5 חודשים. לי זה נראה מוקדם והתיעצתי עם הרופא. אמרתי לו שאני רוצה לדחות את העניין בעוד חודש (כלומר, עד גיל 1/2 שנה), כי אני לא רוצה לאבד את ה"תינוקיות" של התינוק שלי. הרופא צחק, ואמר שאין שום בעיה. אז תמשיכו להנהות מה"תינוקיות", והירקות ימתינו. ראיתי גם, בטיפת חלב, שיש מוכנות של התינוק לאכילה מכפית. האחות לא דיברה איתי על זה, וזה הפריע לי. אז הם אומרים לתת ירקות, אבל אם התינוק עוד לא מוכן, בשביל מה? תנסי לתת לתום כפית פלסטיק ושישחק איתה, תושיבי אותו אתכם לאכול (על הבירכים) ותראי אם הוא מסתכל על הפה שלכם. וגם אם לא, והוא יתחיל בעוד חודש, הרווחת חודש נקי
. שיהיה לכם בהצלחה, והעיקר שהוא תינוק מאושר, חברותי וסקרן סיגל אמא של שגיא

על ירקות והתהפכויות...

נתחיל מההתהפכויות - ראית פעם אדם מבוגר שלא מתהפך? בסוף כולם עושים זאת ולכל אחד הקצב שלו. לי יש שלושה בנים וכל אחד התהפך בגיל אחר: הגדול רק אחרי 8 חודשים, האמצעי כבר בגיל חודשיים וחצי, והקטנצ´יק עכשיו סביב 6 חודשים. להבנתי, בגילו המופלג של תום זה עדיין לא צריך להדאיגך, אך אם בכל זאת את מוטרדת תוכלי להתיעץ עם רופא ילדים או פיזיוטרפיסטית התפתחותית. לגבי הירקות - האם הוא יונק? למיטב ידיעתי ההמלצה ליונקים היא להתחיל עם ירקות בגיל 6 חודשים. לדעתי חשובה יותר מהגיל המוכנות של התינוק (מתעניין במזון ובגדולים שאוכלים, מביא חפצים לפה, מסוגל להעביר המזון לחלקו האחורי של הפה בעזרת הלשון, פותח את הפה כשמקרבים כפית עם אוכל וכו´) אם נראה לך שתום עדיין לא בשל לענין האכילה, עיזבי זאת ונסי עוד מספר שבועות שוב. גם כאן ילדיי היו מאוד שונים: הראשון לא התעניין במזון אחר שהוא לא ציצי עד כמעט 9 חודשים, השני התחיל להראות ענין סביב 7 חודשים והקטנטין כבר מ- 5 חודשים היה מעוניין אך אני דחיתי כי אני לא הייתי ממש מוכנה. אני רוצה להזכיר - מומלץ להתחיל בירק כתום מבושל היטב ומעוך במזלג או בבלנדר. מתחילים מטיפה בקצה הכפית (נסי כפית פלסטיק) ומעלים הכמות בהדרגה במשך הימים. אם אין רגישות כלשהיא אפשר אחרי מספר ימים להוסיף ירק נוסף. כדאי לא לערבב בשלב ראשון כדי שהתינוק יבדיל בטעם ואת תוכלי לראות אם זה טעים לו. דבר נוסף, את ארוחת הירקות כדאי לתת בשעות הבוקר/צהריים כשהמרפאה פתוחה (אם חו"ח תהיה תגובה אלרגית קשה) וכשהילד רעב אך לא מורעב מדי. יש תינוקות שאוהבים לאכול לבד מיד מההתחלה, אם הלכלוך לא מפריע לך שווה לנסות. חשוב לזכור - לא כל התינוקות דומים. לכל אחד הקצב שלו, הטעם המועדף עליו, והרצונות שלו. תפקידינו כהורים ללמוד אותם וללכת בדרכם. אוי, זה יצא ארוך. מקווה שעניתי. אשמח לענות לשאלות נוספות. בהצלחה לתום ולך.

../images/Emo49.gif לתום../images/Emo70.gif ותשובות-../images/Emo71.gif

התהפכות- אין מה לדאוג. תני לו את הזמן לגלות מה הוא יכול לעשות לבד. ואת זה אני אומרת אחרי שאני נלחצתי וכבר דמיינתי את הבת הבלוקית שלי לא מתהפכת עד התיכון... בסוף אגב, היא התהפכה... כל עוד את מקפידה להניח אותו על הבטן כשהוא ער, ואפילו רק כמה דקות ביום- הוא יגלה את הטריק ויתהפך. אוכל- מפנה אותך לתשובות בעניין באתר ה
שלמו- איך מתחילים להאכיל מוצקים ומרוסקים. אנחנו דווקא התחלנו בפירות,
, תפוח ואגס. מעוכים עם חלב אם. התחלנו בגיל חצי שנה, רק אחרי שגלי הבשילה- ז"א, שלחה ידיים לאוכל שלנו, פתחה פה לקראת הכפית והביעה עניין במה שנראה לה כאכיל, שבשלב ההוא היה כל דבר בערך. קחי את הזמן, תני לו לטעום כשנראה לך שהוא מעוניין. עד שזה יהפוך לארוחה של ממש יעברו עוד שבועות וחודשים.

רותי ע

New member
ממש לא נראה שיש מקום לדאגה..

עידן לא התהפך בגיל 5.5 חודשים. האמא המודאגת רצה איתו לרופאה. היא בדקה אותו ואמרה שכדאי לחכות ואם תוך שבועיים שלושה לא יתחיל, לחזור אליה ונראה איך ממשיכים. אחרי יומיים הוא התהפך. המסקנה של אמא : חבל שלא הלכנו לרופאה חודש לפני
אז נראה לי שיש לך זמן להתחיל לדאוג.. לגבי אוכל - אני התחלתי עם ירקות וכלום. לא מוכן לאכול. אז עברתי לפירות והוא התחיל. בסופו של דבר הוא מעולם לא רצה לאכול את הירקות הטחונים או המרק הטחון שלי וגדל על גרבר.. ומזל טוב על המעבר למיטת התינוק

למעלה