על ירקות והתהפכויות...
נתחיל מההתהפכויות - ראית פעם אדם מבוגר שלא מתהפך? בסוף כולם עושים זאת ולכל אחד הקצב שלו. לי יש שלושה בנים וכל אחד התהפך בגיל אחר: הגדול רק אחרי 8 חודשים, האמצעי כבר בגיל חודשיים וחצי, והקטנצ´יק עכשיו סביב 6 חודשים. להבנתי, בגילו המופלג של תום זה עדיין לא צריך להדאיגך, אך אם בכל זאת את מוטרדת תוכלי להתיעץ עם רופא ילדים או פיזיוטרפיסטית התפתחותית. לגבי הירקות - האם הוא יונק? למיטב ידיעתי ההמלצה ליונקים היא להתחיל עם ירקות בגיל 6 חודשים. לדעתי חשובה יותר מהגיל המוכנות של התינוק (מתעניין במזון ובגדולים שאוכלים, מביא חפצים לפה, מסוגל להעביר המזון לחלקו האחורי של הפה בעזרת הלשון, פותח את הפה כשמקרבים כפית עם אוכל וכו´) אם נראה לך שתום עדיין לא בשל לענין האכילה, עיזבי זאת ונסי עוד מספר שבועות שוב. גם כאן ילדיי היו מאוד שונים: הראשון לא התעניין במזון אחר שהוא לא ציצי עד כמעט 9 חודשים, השני התחיל להראות ענין סביב 7 חודשים והקטנטין כבר מ- 5 חודשים היה מעוניין אך אני דחיתי כי אני לא הייתי ממש מוכנה. אני רוצה להזכיר - מומלץ להתחיל בירק כתום מבושל היטב ומעוך במזלג או בבלנדר. מתחילים מטיפה בקצה הכפית (נסי כפית פלסטיק) ומעלים הכמות בהדרגה במשך הימים. אם אין רגישות כלשהיא אפשר אחרי מספר ימים להוסיף ירק נוסף. כדאי לא לערבב בשלב ראשון כדי שהתינוק יבדיל בטעם ואת תוכלי לראות אם זה טעים לו. דבר נוסף, את ארוחת הירקות כדאי לתת בשעות הבוקר/צהריים כשהמרפאה פתוחה (אם חו"ח תהיה תגובה אלרגית קשה) וכשהילד רעב אך לא מורעב מדי. יש תינוקות שאוהבים לאכול לבד מיד מההתחלה, אם הלכלוך לא מפריע לך שווה לנסות. חשוב לזכור - לא כל התינוקות דומים. לכל אחד הקצב שלו, הטעם המועדף עליו, והרצונות שלו. תפקידינו כהורים ללמוד אותם וללכת בדרכם. אוי, זה יצא ארוך. מקווה שעניתי. אשמח לענות לשאלות נוספות. בהצלחה לתום ולך.