תומא שי"ק נפטר

• פותח הנושא עב
  • פורסם בתאריך

עב

New member
תומא שי"ק נפטר

אני מצרפת קישור לכתבה שפורסמה עליו ב"הארץ". הכרתי את תומא שי"ק היטב, איש נאיבי או תמים שחי בהתאם לאידיאולוגיה שלו. לא הסכמנו על הכל, אבל אי אפשר היה שלא להעריך אותו על אומץ ליבו. הוא חלם על עולם יפה ושוויוני, שמירה על איכות סביבה וכבוד האדם באשר הוא, בלי הבדל דת, גיל, מין. בסוף הוא חזר להונגריה כפי שחלם, אינני יודעת מדוע רצה כל כך לשוב. מתאים היה לו לרכוש חווה ובוודאי הוא גידל ירקות אורגניים. מעניין שלמרות הכל, הוא המשיך את הקשר עם ישראל. התכוונתי לבקר אותו בנסיעה הקרובה להונגריה, אבל הוא הקדים אותי ונסע לבלי שוב. תומא שי"ק היה אדם מיוחד במינו, שימתקו לו רגבי עפרו.

vera2

New member
לעב תודה על הקישור לכתבה על תומא

שי"ק לא ידעתי עליו קודם. ראוי להערצה על היותו נוןקומפורמיסט שחי לפי עקרונותיו. יהי זכרו ברוך. כן אהבתי את הסיום שלך "שימתקו לו רגבי עפרו".

ברק 188

New member
אמת גם לי חור בהשכלה,לא שמעתי עליו

אדם ראוי להערכה, ..."באלוהים אמא,אני שונא את המלחמה".

דרדרית

New member
קראתי לראשונה על האיש ועל מפעל

חייו וקשה לי לומר שהוא ראוי להערצה (רואה את חיצי התרעלה מופנים אלי...) ולמרות שאחרי מות מישהו כולם מהללים ומשבחים ואין לי לומר רעה על איש שלא הכרתי ושחי לפי דרכו- תוקפת רק את אמונתו: קשה לי לקבל את אמונת מישהו שמסרב ללכת לצבא בעיקר כאן במדינה שהצבא מגן עלינו. ואינני בעד מלחמות - נהפוך הוא - כמו כולנו פני נשואות לשלום. אבל הצבא הוא צורך קיומי להגנת התושבים וזה נראה לי מאד לא הוגן לגור פה ולחיות פה עם הזכויות ללא החובמוסרית המינימאלית הזו לשרת בצבא! קשה לי לקבל מישהו שמוחק את הלאום מתעודה הזהות שלו ו/או מסרב להקרא יהודי. הרי בגלל הדת שלנו נרצחו בני משפחותינו לאורך כל השנים. קשה לי לקבל מישהו שעושה הכל כדי לא לשלם מס הכנסה כי הכסף הולך לא רק לצבא אלא למדינה שנותנת לי את האפשרות (לעיתים מינימאלית) לחיות פה עם תנאים אלה או אחרים (ואין לי כל רצון להפוך זאת לדיון פוליטי. צר לי על כל אדם שמת טרם עת. מאחלת שינוח על משכבו בשלום.

vera2

New member
הבהרה: הדגש על הנונקונפורמיסט ולא

על דיעותיו שגם אני לא מקבלת אותם.

ברק 188

New member
אני בעד שלום,אבל לא בכול מחיר וכש..

כשיגדו שריון ויתכוונו לצב. כשיגדו גיזרה יתכוונו לדיאטה. כשיגדו מגב יתכוונו לספונג'ה כש..שלום יבוא , יגיע גם המשייח ומצידי גם על חמור הונגרי רק שיבוא.

עב

New member
אנרכיזם

תומא היה אנרכיסט במלוא מובן המילה והתנגד לקיומה של המדינה כארגון. לא רק מדינת ישראל, אלא מדינות בכלל. הוא חשב שהמדינה והדת הם שורש כל רע, מפרידים בין אדם לאדם, גורמים למלחמות וקיפוח. אנשים מבלבלים לפעמים את המילה אנרכיזם עם אי סדר אבל תומא היה מסודר עם משנה ברורה. הוא עזר לבדואים והם השתאו תמיד על כך שהוא מעולם לא אחז באקדח או כלי משחית אחר. כשנכנס לתוקף חוק בריאות ממלכתי הוא היה ממש במצוקה, כיון שלא האמין ברפואה קונבנציונלית אלא רק במרפאים טבעוניים. בקיצור, טיפוס מיוחד ומי שהכיר אותו, לא ישכח!

למעלה