תומרונתם אמרה ששאלתי שאלת מליון דולר וכדאי להקדיש שרשור נפרד

maya833

New member
תומרונתם אמרה ששאלתי שאלת מליון דולר וכדאי להקדיש שרשור נפרד

אז...הנה, שאלה חשובה:
אם אתם לפני שינה ורואים שאתם על היפו..נאמר 40-50..(לא כזה נדיר אצלי..), מה כמות הפחמימות שאתם תאכלו כדי להיות מאוזנים ולא להגיע למצב חלילה של היפו קשה או מצד שני רמות גבוהות של סוכר...
הרי כשיש היפו, הגוף בסטרס ומגיב בעלייה של הסוכר וכך ממצב סוכר נמוך נמצא את עצמנו עם סוכר גבוה בבוקר..
ומה במצב של היפו עם אינסולין פעיל? נאמר נתתי אינסולין שעה לפני שבדקתי וראיתי היפו 40-50...יש לי עוד שעתיים לפחות של פעילות אינסולין..
איך אתם יודעים מהי כמות הפחמימות הדרושה לכם כדי לכסות עוד שעתיים של פעילות אינסולין?

איך אני הייתי מתנהגת

במקרה הראשון הייתי אוכלת 3 טבליות גלוקוז ואחרי 10 דקות חטיף אנרגיה (15 גרם פחמימות).
כמובן אחרי שוידאתי שהתחילה עליה סבירה ץ מינימוום 70.

במקרה השני הייתי מוסיפה עם החטיף שורה שוקולד.

deebeebee

New member
היתה לי תקופה רבת היפויים

בחלק מהם הייתי כל כך מבוהלת, פעם אחת אפילו איבדתי את ההכרה לזמן קצר, שהתנפלתי על כל מה שנקרה בדרכי כדי להעלות את רמת הסוכר. אחר כך גיליתי את טבליות הגלוקוז (תודות לאיריס), וכשאני מתחילה להרגיש תחילתו של היפו, אני מיד מודדת סוכר ואם התוצאה נמוכה מיד כניסה טבליה או שתיים לפי עד שמרגישה שיפור.

maya833

New member
מכירה את הרגשת ההיפו יותר מדי טוב...

כולל כמה ביקורים באמבולנס לבית חולים..
היום אני במצב הרבה יותר טוב..הגרף במד סוכר הראה בעבר קרוב ל 30% היפו מכלל בדיקות הסוכר והיום אני על 6%..
אבל השאלה שלי הייתה על הסמיכות ללילה, על כמות הפחמימות שאתם לוקחים על מנת לא לקום בבוקר עם סוכר גבוה.

deebeebee

New member
בכל פגישה עם הדיאטנית

היא מזכירה ומדגישה לאכול ארוחת לילה קלה לפני שאני הולכת למיטה.

oritta17

New member
ההמלצה שלי,לקנות שפופרות גלוקוז ,בסופרפארם.

אצלי יש בתיק באופן קבוע ,2 שפופרות גלוקוז ,בטעם דבש-לימוני ,
(וגם ערכת מדידה: גלוקומטר, מקלונים, ודוקרן,לשעת חירום וסחרחורות).
בשפופרת אחת ,יש 15 גרם גלוקוז,שזה מספיק לאזן באופן מיידי, מצב של היפו , לאחר שתיית הגלוקוז, מייד הסוכר מתאזן.)
בעבר ,הלא רחוק, כשעוד לא ידעתי להזריק את הכמויות המתאימות של האינסולין,ביחס לרמות הסוכר,
היו לי אז,המון בעיות של היפו,(נפילות סוכר,) בפרט לאחר הליכה ארוכה ,שנהגתי ללכת מידי יום.
כיום המצב כבר הסתדר,תודה לאל,
אבל תמיד טוב שיהיו בתיק שפופרות גלוקוז , ומכשיר המדידה-הגלוקומטר ,ליתר ביטחון.

maya833

New member
בראשית הסכרת אצלי...לפני שנים השתמשתי בשפורפרות גלוקוז

וכדורי גלוקוז..אחרי תקופה התעייפתי מזה..מהטעם,המחיר..היום אני לוקחת תמר מג'הול שאני יודעת שהוא שווה 15 גרם פחמימות ובריא יותר..
או שותה שתייה מתוקה..לא שזה בריא יותר..אבל לוקחת גם מזה..
כמובן שגם לי אמרו לאכול ארוחת לילה שיש בה פחמימות ושומן על מנת שתישמר רמת הסוכר...אבל השאלה שלי הייתה ספציפית על היפו לפני השינה וכמה פחמימות רצוי לאכול עם אינסולין פעיל או ללא על מנת לקום עם ערכי סוכר לא גבוהים.

oritta17

New member
זו בדיוק שאלה שמתאימה לרופא המטפל שלך למצב של חוסר איזון.

maya833

New member
יש לי עוד מה ללמוד בנושא...

FashionKitty

New member
תלוי גם בכמות האינוסלין הפעילה בגוף

אבל בעיקרון אני שותה את הבקבוקי קולה הקטנים (250 מ"ל), כך שזה מדוד ושתי פרוסות לחם לבנות בלי כלום.
וזה אחרי שנים של ניסיונות וכשלונות.
&nbsp

למעלה