תומר היימן.

e_male

New member
תומר היימן. ../images/Emo101.gif

דרך עיתון ידיעות התאפשרה לי פתאום, ככה סתם ביושבי באוטובוס רעשני, הצצה לחריץ חייו של תומר היימן. מעבר לכך שמדובר באדם מאד ערכי, יפהפה פנים וחוץ, הוא גם הומו. כן, "גם". קראתי את ההתייחסות שלו לכך. את השבר שוודאי עבר תאר קצת פחות. אבל זה הספיק כדי להבין איזה אדם עצום הוא - וכל זה בכתבה על ילדים באזור, שבא לחנוך אותם משום מקום וכנגד כל הסיכויים. נכון, יש עוד כמוהו - איים קטנים של איכפתיות במדינה שהפכה לאוקיינוס של תאבי בצע, כאשר החלש טובע בגלי ענק של פער מעמדות הולך ומתעצם. אני רוצה את תומר היימן כשר החינוך. אני רוצה שיקבל פרס ישראל. אני רוצה שיכתוב ספר. אני רוצה שיהיו עוד תומר היימנים. אדם כמוהו עושה יותר ממאה מצעדי אהבה וגאווה מזוייפים. אני לא אומר שכל אחד יקום ויעשה מעשה, כל אחד יכול להשפיע מעט בתחומו ומהמקום שהחיים מעמידים אותו. איזו מדינה הפכנו להיות. ושוב באוטובוס. מיקרוקוסמוס של מדינה נרקבת. קשישים עם פיליפינים. מאחוריהם יושבים כמה פועלים רומנים. מהצד השני שתי נערות ערביות מפוחדות, לידן יושבת סבתא פולניה שמתאמצת לא לשמוע את הערבית. לידי אמא ובנה, עולים חדשים, עניים למראה, גלותיים למראה, יושבים ושותקים והעיניים מדברות. מאחורי שני נערים, כיפה סרוגה, מתווכחים על משהו. עוד שני קשישים, מדברים משהו כמו רומנית. ומאחורה כמה בנות עם פלאפונים צועקות. וכולם יושבים בוחנים אחד את השני. כמו איזו בדיחה עצובה של אלוהים, כולם מפחדים מכולם. לפחות יש מיזוג. ובעצם אין מיזוג בכלל. שתלנו את עצמנו בארץ הזאת כל כך יפה. השקנו בדם, בזיעה. אבל יצא עשב בר, ואולי הגיע זמן לשתול משהו חדש. תומר היימן, לטיפולך.

troublemaker

New member
איפה הכי כדאי ליהיות הומו- ואפה לא.

לקוח מ"ביפ". בעוד שבחלק נרחב ממדינות המערב יש נטייה בעשור האחרון לחוקק חוקים נגד אפליה על רקע נטייה מינית, לאפשר נישואין או רישום חוקי של זוגיות חד מינית וכו’, ברוב מדינות אפריקה, אסיה, מדינות ערב ומזרח אירופה עדיין קיימים חוקים נוקשים נגד הומואים ולסביות. ולא רק חוקים. החברה מוקיעה הומוסקסואליות, והומואים סובלים מיחס מפלה ואף אלים. בדקנו באילו מדינות הכי קשה להיות הומו, ומהן המדינות הכי מתקדמות ביחסן להומואים ולסביות: המדינות הכי נוראיות (הפתעה! הפתעה!): אפגניסטן - מקום שהחיים בו קשים לכולם, וכמובן להומואים. הומוסקסואליות אינה חוקית במדינה האיסלאמית הזו. העונש למי שביצע "מעשים הומוסקסואליים" הוא מוות בהשלכה מבניין גבוה או גבעה. לחילופין, נקברים "חוטאים" ליד קיר, שאותו דואגים המענישים למוטט על מפירי החוק. ערב הסעודית - מעשים הומוסקסואליים אינם חוקיים, והעונש החמור ביותר עליהם הוא עונש מוות. האישור לכך שאדם ביצע מעשים שכאלה יתקבל רק אחרי שהוא עצמו יודה ארבע פעמים שהוא אכן עשה אותם, או בעקבות עדות של ארבעה גברים מוסלמים אמינים. אם אחד מהגברים יתגלה כשקרן, הם יולקו 80 פעם. סודן - פעילות הומוסקסואלית אינה חוקית והעונש עליה נע מ-100 מלקות ועד מוות. איראן - הומוסקסואליות אינה חוקית, ומי שנאשמים בה יכולים לבחור בין ארבעה סוגים שונים של עונש מוות: תלייה, סקילה, השלכה מבניין גבוה או דקירת חרב. מגעים מיניים הומוסקסואליים שאינם כוללים חדירה, מזכים את החוטאים ב-100 מלקות בלבד. תימן - הומוסקסואליות אינה חוקית והעונש עליה הוא עונש מוות. פרט למדינות אלה, יש עוד מדינות רבות עם חקיקה אנטי-הומואית בעייתית מאוד. עונשם של מי שנאשמים בפקיסטן, מלזיה, בהוטן, הודו ונפאל במין הומוסקסואלי יכול להגיע גם למאסר עולם. ברוב מדינות האיסלאם, אפריקה ומזרח אירופה, כמו גם בג’מייקה ואיים כמו טרינידד, טובאגו ומרשל - יש עונשי מאסר, כשמספר השנים משתנה. לא תמיד האנשים זוכים שם בכלל למשפט, במקרים רבים החברה סביבם, השכנים ובני המשפחה דואגים "לטפל" בהם לפני שהם מגיעים לידי המשטרה. המדינות הכי מתקדמות: הולנד - הגיל החוקי המינימלי לקיום יחסי מין בהסכמה הוא 16 (לכולם, ללא הבדל מין או נטייה מינית). במדינה האירופית המתקדמת הזו יש חוקים נגד אפליה על רקע נטייה מינית, הומואים יכולים להתגייס לצבא, ובחיל האוויר ההולנדי עורכים סדנאות להגברת הרגישות כלפי הומואים בחיל. בני אותו מין יכולים להתחתן חוקית, וזוגות הומוסקסואליים זכאים לאותן זכויות כמו זוגות סטרייטיים, ובהן היכולת לאמץ ילדים. דנמרק - הגיל החוקי המינימלי לקיום יחסי מין בהסכמה הוא 15, לכולם, ללא הבדל מין או נטייה מינית. גם בדנמרק יש חוקים נגד אפליה על רקע נטייה מינית, והומואים יכולים להתגייס לצבא. בנוסף, זוגות הומוסקסואליים יכולים להירשם חוקית כבני זוג, וזוכים לאותן זכויות וחובות כמו סטרייטים. עם זאת, לסביות לא יכולות להשתמש בהפרייה מלאכותית, ובני זוג רשומים יכולים לאמץ את ילדו של בן/בת הזוג שלהם, אבל לא ילדים אחרים. בלגיה - הגיל החוקי המינימלי לקיום יחסי מין בהסכמה הוא 16, לכולם, ללא הבדל מין או נטייה מינית. יש חוקים נגד אפליה, והומואים יכולים להתגייס לצבא. זוגות יכולים לחתום על הסכם זוגיות בעירייה, כמו זוגות הטרוסקסואלים, והם נהנים מאותן זכויות. גרמניה - הגיל החוקי המינימלי לקיום יחסי מין בהסכמה הוא 14, לכולם, ללא הבדל מין או נטייה מינית. יש חוקים נגד אפליה על רקע נטייה מינית. הומואים יכולים להתגייס לצבא. החל מתחילת אוגוסט זוגות חד מיניים יכולים להירשם באופן רשמי, ולקבל באופן חלקי זכויות וחובות כמו זוגות סטרייטיים. לסביות לא זכאיות להפריה מלאכותית. שוודיה - הגיל החוקי המינימלי לקיום יחסי מין בהסכמה הוא 15, לכולם, ללא הבדל מין או נטייה מינית. יש חוקים נגד אפליה על רקע נטייה מינית, הומואים יכולים להתגייס לצבא, וזוגות יכולים להירשם באופן רשמי וזכאים לזכויות וחובות כמו זוגות נשואים סטרייטיים, פרט לאימוץ, עריכת טקס בכנסייה, או ילדים מהפרייה מלאכותית. גם במדינות כמו צרפת, ספרד, איטליה, הונגריה, נורווגיה, אוסטרליה, חלק ממדינות ארה"ב וחלק ממדינות דרום אמריקה, קיימים חוקים מתקדמים בנושא. ומה עם ישראל? "ישראל נמצאת במקום טוב בין עשר המדינות המובילות מבחינת זכויות", אומר מנחם שיזף, עורך עיתון "הקשת" של הקהילה ההומו-לסבית בישראל. "אני מעדיף לקרוא לזה קיפוח, כי זה לא זכויות שניתנות לנו אלא זכויות שאנחנו זכאים להן ולא מקבלים. ישראל נמצאת מתחת למדינות כמו הולנד, גרמניה ודנמרק, אבל מעל ארה"ב". למרות שאנחנו נוטים לראות תמיד את אמריקה כמדינה הכי נאורה ומתקדמת בכל הנוגע לדמוקרטיה וזכויות מיעוטים, מדינות רבות בארה"ב עדיין רואות בפעילות מינית הומוסקסואלית דבר אסור, וגיוס הומואים לצבא נעשה תחת גישת ה"אל תספר, לא נשאל". גם הגיל החוקי לקיום יחסי מין בהסכמה משתנה בהתאם לנטייה מינית. "בישראל הגיל החוקי המינימלי לקיום יחסי מין בהסכמה הוא 16 ללא הבדל מין או נטייה מינית", אומר שיזף, "וזה חשוב שאין אפליה בין גברים, נשים, הומואים וסטרייטים. הומואים מתגייסים לצבא, ויש חוקים נגד אפליה על רקע נטייה מינית. החברה נעשית פתוחה יותר ומקבלת יותר". ועדיין, אפשר להיתקל פה בגילויי הומופוביה רבים. "הביטוי הבסיסי לזה הוא הקללות במשחקי כדורגל, כשמקללים שחקנים ’הומואים’", אומר שיזף, "נכון שיש איזשהו קול נגד מצד הדתיים, אבל הציבור הדתי לא ממש נלחם במלוא כוחו נגד חוקים. הם לא מאיימים על עזיבה של הממשלה כמו שהם עושים נגד חוקים אחרים. אני אופטימי ומאמין שהמצב רק ילך וישתפר".

i love u

New member
אחרי השיחה הנהדרת שלנו היום בצ´אט |ימין

אני חושבת שאני

טל קר

New member
אתה כותב יפה, אבל התפלקו לך

שני מסרים שלא אהבתי. הראשון הוא: "אדם כמוהו עושה יותר ממאה מצעדי אהבה וגאווה מזוייפים" . למה מזויפים למה? השני הוא "איזו מדינה הפכנו להיות. ושוב באוטובוס. מיקרוקוסמוס של מדינה נרקבת. קשישים עם פיליפינים. מאחוריהם יושבים כמה פועלים רומנים. מהצד השני שתי נערות ערביות מפוחדות, לידן יושבת סבתא פולניה שמתאמצת לא לשמוע את הערבית. לידי אמא ובנה, עולים חדשים, עניים למראה, גלותיים למראה, יושבים ושותקים והעיניים מדברות. מאחורי שני נערים, כיפה סרוגה, מתווכחים על משהו. עוד שני קשישים, מדברים משהו כמו רומנית. ומאחורה כמה בנות עם פלאפונים צועקות. וכולם יושבים בוחנים אחד את השני. כמו איזו בדיחה עצובה של אלוהים" קראתי את התיאור שלך, ולא הבנתי איך הגעת לנרקבת. לקשישים יש פיליפינים, אז מה? יש פועלים רומניים אז מה? זה ששתי הנערות הערביות מפוחדות זה באמת לא בסדר. סבתא פולניה שלדעתך מתאמצת לא לשמוע את הערבית, גם לא ממש בסדר, אבל מצד שני זו ההרגשה שלך לא שלה. אמא ובנה עולים חדשים, גלותיים למראה, מה הבעיה? שני נערים עם כיפה סרוגה מתווכחים על משהו, אז מה? שני קשישים שמדברים ברומנית, איפה כאן הבעיה? בנות עם פלאפונים צועקות, SO? בקיצור, תיארת משהו מסויים, איך הגעת מזה לבדיחה עצובה של אלוהים או למדינה נרקבת? נשמע לי כמו הווי חיים נורמלי ורגיל. לא ראיתי בזה שום דבר רקוב. אתה נשמע פסימי מאוד שלא לצדק גם בשאר ההודעות שלך. וזה לא חייב להיות כך.

~Gal~

New member
אני לעומת זאת

דוקא מאד מבינה את אי-מייל. יש המון אמת קשה בדבריו. כנראה שצריך קצת יותר להסתובב בארץ ולעלות על אוטובוסים כדי להבין למה הכוונה. לא יודעת אם ההגדרה "מדינה נרקבת" היא ההגדרה הנכונה, אבל בהחלט יש בעייתיות מאד בולטת בעיני.

טל קר

New member
כנטולת רכב, אני נוסעת הרבה

באוטובוסים. למעשה זו דרך הניידות הכמעט היחידה שלי. וגם אני רואה מראות של קשישים עם פיליפינים, פועלים רומנים, ונערות צועקות בפלאפון. שום דבר שהוא תיאר לא היה חדש לי. אבל אני לא רואה בעייתיות ו/או ריקבון ו/או בדיחה עצובה. את יכולה לשים את האצבע על מה בעייתי בעיניך?

~Gal~

New member
קצת קשה אבל אני אנסה

יש תחושה של חוסר כבוד בסיסי לבני-אדם. העובדה שנערה פיליפינית צריכה לטפל באשה קשישה, בעיני די מרגיזה. אני מאד מעריכה את העובדים הזרים על אנושיותם ויכולות הנתינה שלהם. אבל חבל לי שפעם אולי הקשישה היתה מטופלת ע"י משפחתה, והיום - פשוט כי זה כל-כך זול - אפשר לנצל איזו פיליפינית לצרכים אלה. זה גם מראה משהו על העם שלנו לדעתי. פעם היו אולי יותר אנשים נוסעים באוטובוסים. היום בעיקר אנשים קשי-יום, שלא יכולים לקנות רכב, או בכלל לנהוג. וזה חבל כי אולי מצב הכבישים והתנועה בארץ היה יכול להיות יותר טוב... וגם... אולי אם היה יותר מגע יומיומי בין האנשים שמשוייכים לשכבות היותר-אמידות של האוכלוסיה, השכבות שלמעשה שולטות כאן לצערנו, לבין האוכלוסיה היותר חלשה - המצב היה שונה כאן. אבל הבידוד הזה מאד נוח. למה צריך לראות את הזקנה שאין לה כמעט מה לאכול בבית, כשאפשר לא לראות? עדיף לנסוע באוטו שלי, המבודד, הסטרילי... לגבי הנערות הצועקות בפלאפון - טוב אולי זה ענין באמת אישי שלי, יש לי משהו נגד סלולארים... בפרט כשכמה בני-נוער חצופים חייבים לנהל שיחות צווחניות במיוחד באוטובוס, שממש לא אמורות לעניין את שאר הנוסעים. בכלל - אני לא מבינה למה ילדים צריכים סלולארים?????? התופעה לא ברורה לי בכלל. מצטערת. אני אישית רואה בזה משהו שלילי ביותר. מצטערת. אולי קשה לי להסביר את זה, אבל זאת תחושתי. ואולי אני מגזימה. אבל זאת התחושה שלי... ולכן אני מאד מבינה את מה שאי-מייל כתב.

~Gal~

New member
../images/Emo32.gif אמממ.....

מישהו יודע לאן גיא נעלם?!?!?!?!?

~Gal~

New member
אני לעומת זאת

דוקא מאד מבינה את אי-מייל. יש המון אמת קשה בדבריו. כנראה שצריך קצת יותר להסתובב בארץ ולעלות על אוטובוסים כדי להבין למה הכוונה. לא יודעת אם ההגדרה "מדינה נרקבת" היא ההגדרה הנכונה, אבל בהחלט יש בעייתיות מאד בולטת בעיני.

e_male

New member
הסבר קצר על מה שכתבתי

1) כל קבוצה באוכלוסיה מנותקת מהשנייה 2) אין טיפת נימוס, צעקות בפלאפון, דחיפות, אחד רומס את השני 3) יהודים שונאים ערבית, וההיפך. למרות שהשפות כל כך דומות. 4) מי שנוסע באוטובוס זה איזה עולם שמנותק מעולם המכוניות, שכבות עשירות ומבוססות. 5) אנחנו צריכים רומנים ופיליפינים שידאגו לנו וישטפו אותנו. ויבנו לנו. כי אנחנו כבר יותר מדי עצלים לעשות זאת בעצמינו. וכי זה נוח לנצל "כח עבודה זול". 6) אנחנו מתנכרים לעולים חדשים, יוצאים בסיסמאות ש30 אחוז מהם בכלל נוצרים. הם יוצרים לעצמם גטו תרבותי, מסקווה הקטנה, ועוד 50 שנה נשמע איזה טעויות נעשו... 7) אנחנו בוחרים להסתגר במגזרים הקטנים שיצרנו לעצמנו: מגזר כיפות סרוגות מגזר אשכנזים חילונים עשירים (שכבה שלטת) מגזר חילונים מעמד ביניים ועניים מגזר ערביי הגליל (עשירים) מגזר ערביי המרכז מגזר ערבים נוצרים מגזר בדואים מגזר עולי רוסיה מגזר אתיופים מגזר דרוזים מגזר חרדים אשכנזים מגזר חרדים מזרחיים וכך, שייכו את עצמכם בתוך המגזר שלכם (לא קשה במיוחד) ותחשבו כמה פעמים דיברתם, או האם יש לכם בכלל חבר אחד טוב, מהמגזרים האחרים?

~Gal~

New member
אי-מייל יקירי ../images/Emo39.gif

טוב אני אולי לא דוגמה כי לי דוקא יש חברים ממגזרים אחרים. אבל מה שכתבת כאן - זה ניסוח מצוין של מה שניסיתי להסביר קודם. צודק. מסכימה עם כל מילה שלך. ואוהבת לקרוא כמעט כל מה שאתה כותב כאן... המשך כך...

girman

New member
גם אני הרגשתי דומה כלפיו

הרגשתי הרגשת גאווה קטנה, כאלו הוא הוא עושה צעד גדול. והוא עושה את זה בדיוק כמו שצריך. הוא יצא מאוד חכם, מאוד מחושב- מאוד דואג. זה מסוג האנשים שבאמת עושים יותר מ1000 מצעדי גאווה. ובכלל, ידיעות אחרונות מייחס לנושא ההומולסבי בזמן האחרון, הרבה כותרות מרכזיות- כמעט כל שבוע כתבה, בו מוצגת דמות הומולסבית כחיובית, במוסף סוף שבוע

MARMELAD

New member
קצת פסימי מדי, אימייל....

זה נכון שיש למדינה שלנו עוד הרבה לאן ללכת.. ונכון שלנסוע באוטובוס זו חוויה מאוד מאוד לא נעימה - וזאת הסיבה שאני לא עליתי על אוטובוס כבר יותר משנה.. וכן, אנחנו באמת מפולגים למליון תת קבוצות וחלקיקי עם.. אבל, כשאחד הילדים המרעישים עם הסלולארי קם ומפנה מקום לגברת הזקנה עם הפיליפינית הצמודה.. אז אתה נזכר שגם אם זה טוב וגם אם לא, זה איירץ ישרואל וכמה טוב שהיא קיימת.. לגבי תומר היימן - כן, בחור שעשה המון לקבוצת הנוער ההיא. אני מעריך אותו על זה, והלוואי שהיו עוד מליונים כמוהו. אבל. מצעד הגאווה, עם המסחרה ועם הפרסומות המחרידות ועם המוני הסטרייטים שצועדים בו כאילו היו נושכי כריות מהשורה.. עוד לא מיותר ומזויף בעיני אלא חשוב חשוב חשוב - אחרת איך נקבל את הלגיטימציה שבזכותה יש כתבות בידיעות אחרונות שבהן מסופר על מישהו שהוא הומו, ולא, זה לא האישיו המרכזי. אם לא היה מצעד גאווה... היינו נשארים בשנות השמונים שבהם כתבה על כל הומו שלא יהיה תמיד תהיה מלווה בפחד מהשונה והערות גזעניות. אז תודה לאל על מצעד הגאווה תודה לאל על תומר היימן ו.. תודה לאל על אימייל

למעלה