תומר כועס על אבא....

תומר כועס על אבא....../images/Emo104.gif

כידוע (או לא) בעלי גויס ביום שישי, ולמרות שנראה היה שתומר לוקח את העניין בקלות, מסתבר שזה לא בדיוק כך. אני כל הזמן מזכירה לו את אבא, ומראה תמונות, ונראה שהוא מחפש אותו, אבל כשאני נותנת להם לדבר בטלפון - הוא שומע את הקול שלו, ופשוט בורח מהטלפון בצרחות, או זורק אותו ממנו. בעלי נעלב, אבל מבין את המצב. צריך לזכור שעברו על תומר יותר מדי טלטלות בימים האחרונים: לאחר דלקת אוזניים ארוכה, הוא חזר לגן ליומיים, ויצא לחופשת פסח. ואז אבא יצא למילואים, ואנחנו עברנו באופן זמני להורי, אז הוא גם לא הולך לגן, גם "עבר דירה" וגם אבא נעלם לו. אז למרות שסה"כ המצב-רוח טוב, הוא מאוד מתקשה להירדם בלילה, ואני צריכה להסתובב איתו על הידיים. אתמול הוא נרדם רק ב 23:30! בדר"כ ב 21:00 הוא כבר ישן במיטה! דווקא בלילה הוא לא מתעורר יותר מכרגיל, אבל הוא מרגיש שזה לא הבית שלו, ולא המיטה שלו - ומנצל את זה. הוא בוחן אותי כל הזמן, ומנסה לראות מה אני אתן לו לעשות ומה לא... בדר"כ הייתי נותנת לו קצת לילל במיטה, אבל להירדם לבד, ועכשיו אני לא יכולה לעשות את זה, כי ההורים שלי ישר רצים אליו, וגם אני לא רוצה שירגיש בודד, גם ככה אבא נעלם לו.. אבל כשנחזור הביתה - נראה לי שנצטרך ללמד אותו מחדש איך הולכים לישון לבד. גם בשאר הדברים הוא בוחן אותי, לראות עד כמה אני אאפשר לו להשתולל, לפתוח את התנור, את הארונות, המגירות... סה"כ הבית של ההורים שלי הוא לא Child proof. בינתיים אני מצליחה פחות או יותר לשמור על גבולות סבירים. בנוסף לכל הצרות, בעלי היה אמור להישאר עם תומר בחג (אין גן) ומכיוון שהוא במילואים, גיסתי שומרת עליו. והיא נחמדה ומטפלת בו יפה, אבל תומר לא רגיל לזה, והיום בבוקר כשהלכתי לעבודה, הוא בכה מאוד. נרגע די מהר אחרי שהלכתי, אבל זה בכ"ז קשה לי - ולו. החלטתי שמחר אני אקח חופש ואשאר איתו. שיהיה לו קצת שמח בכל הבלגן. אני מקווה שבעלי יחזור מהר והכל יסתדר במהרה, כי העסק מתחיל להיות לי קשה, ואני נורא מתגעגעת אליו. מזל שההורים שלי כ"כ עוזרים לי. הייתי מאוד מתקשה בלעדיהם. וגם כל החברים מתקשרים ומציעים עזרה. שיעברו עלינו ימים טובים יותר.

ציפי ג

New member
קשה לו ../images/Emo104.gif

האבא במילואים, הוא לא בבית, האם לחוצה, המטפלות אחרות. הוא מבולבל. הענין הוא שגם את מבולבלת וכך גם כל העולם מסביב. ילדים מרגישים את זה, והם חושבים שאם הכל השתנה, למה לא לשנות עוד קצת. אולי תנסי לבנות שגרת יום קבועה לתקופה זו, שתהיה שונה מהשגרה עם אבא? וגם ענין התמונות, לא נראה לי עוזר, אלא רק מבלבל. אם אבא נמצא, אז למה אני לא יכול לראות אותו? אם אבא נשמע אז למה אני לא יכול לחבק אותו? מילואים קצרים מועדים לשמחה.

כל כך בא לי לכתוב למה לא לצאת

איתו ולבלות.... אבל המצב עכשיו ממש ממש קשה, שלצאת לבלות כבר אי אפשר
מצד שני אולי אפשר גם לשחק בבית, לחפש כל מיני "אוצרות" להיות במטבח (אם אפשר..) ולהכין עוגה ממצות ועוד.. בהצלחה

בעלי "אסר" עלי לצאת...../images/Emo104.gif

המצב ממש מפחיד, ולקפוץ לקניון ממש מסוכן, בעלי ביקש שלא נצא ליציאות מיותרות. אבל היום בכ"ז נצא לקניות. אנחנו משתדלים לשעשע אותו כמה שיותר בבית, אבל הוא אוהב להיות בחוץ. לעשות איתו עוגות עוד קצת מוקדם - הוא רק בן שנה... אבל תודה!

אתיש

New member
אני עוברת את אותו הדבר בדיוק

ואני יודעת שזה מאוד מאוד קשה - אתמול בעלי חזר ל - 12 שעות בלבד והקטנטונת שלנו ראה אותו רק היום בבוקר וסירבה להתייחס אליו ואחרי שהוא הלך היא לא הפסיקה לבכות. לצערינו המצב לא משתפר נאחל להם רק שיחזרו כולם הבייתה בשלום

גם אנחנו באותו ענין...../images/Emo104.gif

אבא גוייס ביום שישי.. עמית לוקח את הספר "את זה".. מסתובב בבית ואומר אור אור..(בעברית סחה סיפור) זה סיפור שאבא מקריא.. כואב ה-
. כמה שהוא מבין..

כואב הלב.

זה פשוט קורע אותי. הלואי שבעלי היה חוזר קצת, הוא אמר לי בטלפון שבטח כשהוא יחזור, תומר יתנפל עליו, אז הכנתי אותו לזה שזה כנראה לא יהיה בדיוק ככה. מבחינת לשעשע אותו, ההורים שלי מאוד עוזרים לי בזה, לכן הוא יחסית במצב רוח טוב. אבל אני מתחילה כבר להישבר, ביחוד כשאני שומעת באילו תנאים בעלי נמצא שם... אני משתגעת. אני בטוחה שגם תומר מבחין בזה, ומנצל את זה... הממזר הקטן. אני פשוט מתה עליו. אתמול בלילה כשהתקשיתי להרדים אותו, שמתי אותו בלול, ונדנדתי, פתאום הקטנצ´יק הזה מתיישב, ומתחיל לצחוק אלי ולעשות לי חנדלעך. הוא ממש מחזק אותי.

../images/Emo104.gif בראש ובראשונה שולחת לכם ../images/Emo24.gif

ע"מ להקל, ולו במעט את הקושי הנפשי והפיזי. אפשר להבין את תומר: כ"כ הרבה שינויים והפרות של סדר היום הקבוע שלו - שברגע שחאד מה"דברים הקבועים" (קרי, אבא) יוצר איתו קשר - הוא מוציא עליו את כל התיסכולים והכעסים. אולי כדאי לקנות לו מתנות קטנות, כביכול מאבא, לכל יום? פעם עפרון קטן, או משרוקית, או ספרון, או כדור (דברים קטנים בשקלים בודדים). ככה אולי הכעס יפחת. גם אני מקווה שאבא יחזור במהרה הביתה ואז השיגרה תחזור לחייכם. ואם בא לך לקשקש, יש לך את ה
שלי. סיגל של שגיא

odeia

New member
../images/Emo104.gif תומר לא כועס על אבא, תומר

מתגעגע לאבא. אולי כדאי שתנסי לתת לו חפץ של אבא שאפשר גם לישון איתו, להגיד לתומר לשמור על החפץ עד שאבא יבוא וכשאבא מתקשר להגיד לתומר: ספר לאבא שאתה שומר לו על ה....., אולי זה יעזור, משהו כזה כמו חפץ מעבר. שתדעו ימים יותר קלים וכייפיים

../images/Emo51.gif לכולם!../images/Emo104.gif

תודה על התמיכה והעצות, אולם נראה לי שהעצות לא כ"כ רלוונטיות - הוא קטן מדי להבין שהמתנה מאבא, או שהוא שומר חפץ של אבא - הוא רק בן שנה. הוא רק מבין שאת הקול הזה שהוא שומע בטלפון, הוא לא רוצה כרגע לשמוע... שיהיו ימים טובים יותר, אני הולכת הביתה לפנק את הקטנצ´יק שלי.

אני די "מתעלמת" כלפי גלי

מהעובדה שאבא איננו,ומשתדלת להפגין שלוות נפש לגבי העובדה שהוא איננו ואנחנו אצל סבתא עם בוני. היא גם לא אוהבת את הטלפון, אז לא הצעתי לה לדבר איתו, ואולי נחסכו משתינו דמעות שוברות לב. אני משתדלת לכייף איתה כמה שיותר, כאילו אנחנו בחופשה מגניבה. יאללה, שיחזרו הביתה כבר!!!!!!!!!!!!!!!!!!

חן123

New member
שירלי, רק עכשיו ירד לי האסימון

שהאנשים "האלה" שגוייסו הם אבות ויש להם ילדים ונשים שעולמם הזדעזע! אין לי עצות או נחות רק מקווה שבעלך יחזור מהר והתקופה הזאת תעבור בקלות

גם לנו זה קרה, אם כי בנסיבות אחרות../images/Emo104.gif

כשבעלי התחיל ליסוע לחו"ל ונעלם כל פעם לעשרה ימים, יובל מאוד כעסה עליו, סירבה לדבר איתו בטלפון וכל יתר הדברים שאת מתארת. אני רק יכולה לעודד אותך שזה עובר ברגע שאבא נכנס הביתה. מיד שוכחים את כל הכעס וקופצים עליו בשמחה. שיעבור מהר ובקלות

../images/Emo51.gif../images/Emo104.gif

אני באמת מקווה שהוא יחזור מהר (ובכלל באופן כללי מקווה שהוא יחזור) כי כבר מתחיל להיות לי ממש קשה בלעדיו, לא מבחינת תפקוד יומיומי, כי יש לי עזרה,אבל מבחינה נפשית, זה מתחיל להיות קשה. תודה לכולם.

למעלה