תומר שלום ,הבטחתי מקיים

תומר שלום ,הבטחתי מקיים

שלום לך ידידי הצעיר כן הבטחתי וקייםתי כתבתי לך פחות או יותר מה עבר עלי וקצת תמצית האיסטוריה שלי זה ללא תיקום כך זה יצא מהלב אפילו לא חזרתי לקרוא איתכן שיש הרבה שגעיות כתיב או משהוא לא ברור לך אבל אני סומך עליך כי אתה ילד נבון וחכם מאוד כך שמתי לב לפי איך כתבת את המסר . אני מאחל לך הטוב שבעולם סבא אריה

skito

New member
היי סבא אריה סיפור מרגש

קראתי למרות שיש פה ושם שגיאות כתיב הסיפור ערוך טוב מסופר בצורה ברורה. אריה, אותי בכל אופן הצלחת לרגש אני בטוח שתומר יעשה בזה שימוש נכון ויהיה לו לעזר. תודה שבת שלום לכולם (מעניין שהשבת כל הזמן והשלום?)

ידידיS KITO גם אותי

שלום לך ידידי תאמין לי כן או לא גם אותי בזמן הכתיבה התרגשתי איך אני מסוגל לכתוב אני שמח שלמרות"שגיעות כתיב " הנושא הוא ברור אני מודה לך לביקורת קבל הטוב שבעלם אוס סבא אריה

סבא אריה איזה סיפור מרגש באמת!

איזה מיקריות! אמא שלי ילידת אורוגואי אבא שלי ישראלי והם התחתנו בקיבוץ גליל ים. אני מודה לך ששיתפתה אותי וכנראה אשוב עליך עם שאלות. תודה - תומר

שלום סבא

קראתי בענין רב את דבריך. אכן, לכל ניצול "סיפור" משלו והאחד מצמרר יותר מרעהו. עם זאת, שאלה לי אליך: נעים לקרוא שבסביבתכם לא היתה כמעט אנטישמיות והיו גם פקידים שסרבו להשלים עם ההוראות. עם זאת, קראתי ושמעתי שהיה יחס שונה בבלגיה כלפי היהודים. האם היה שונה, עד כמה שידוע לך, בין האיזור הפלמי לאיזור הוולוני [ייתכן ואני טועה במינוח] ? בין הקתולים לבין הפרוטנטנטים [שכחתי לרגע את דת ההולנדים]. אשמח אם תוכל להבהיר. תודה ושבת שלום. גרשון.

גרשון שלום ידידי

הנושא הוא קצת בעיתי תן לי קצת זמן מבטיח לך תשובה . למה ? היפו ראית ארץ עם שלוש ממשלות ???? מוזר נכון קבל הטוב שבעולם אוס סבא אריה

אל תטרח ואל תמהר

אני מניח שקשה להכליל. אך שמעתי דברים מרים מאד ומכאן שאלתי.

רצוי שתכתוב לי מה שמעת

תוכל לעזור לי הם אתה תכתוב מה שמעת כאדם שהיה שם יכול להברין בין אמת ולא אמת . אוס סבא אריה

אינני יכל לחזור על הדברים

מה שזכור לי ששוחחתי עם אדם על האנטישמינות ואני מכיר אותה ממזרח אירופה. לא היה לי כל ידע על בלגיה. הוא "האיר את עייני" כשאמר לי שהיתה שם אנטישמיות חזקה שתרמה לכך שחלק קטן מיהודי בלגיה נותר בחיים. אגב, בינתיים קראתי ספר מוזר על מעון ילדים יהודיים, שכאילו התכוונו שלא לגעת בו וכאשר נודע שעומדים לחסלו, הצליחו להבריח אותם. גם בספר זה - שאיני זוכר את שמו - יש התיחסויות לאנטישמיות.

viko222

New member
סבא אריה,יש לך עיברית ברמה מעולה

סגנון הכתיבה והמילים יש לך ממש ממש מעט שגאיות כתיב תוך 6 חודשים למדת לכתוב בצורה כזו זה מעולה!!!אני לא הייתי מצליח למשל תוך 6 חודשים ללמוד שפה חדשה+לכתוב ולקרוא

ויקו 222 שלום לך

ידידי VIKO שלום רב אינני כול כך מסכים איתך אבל מודה לך להידוד זה באמת מרגש אותי מה לומדים באולפן את הבסיס של השפה קראו או כתוב "" כימו אומר פולי הגשש - אני יודע כתוב או כתוב - מערכון המכונית המגויסת . הביע שלי זה הדיגדוג , גם שלמדתי בבית ספר לא אהבתי גם הדיגדוג הצרפתי , נוסף הביע לדוברי צרפתית זה האות R לא מצליחים לבטא את האות ח , בכתיבה צרפתית לפי מיטב ידיעתי אין מילים שגומרים בA לכן" א" או " ה " ע " זה אותה הדבר נוסף לזה הוצר המילים שלי בעברית לא כול כך מפותח למרות שאני קורא ספרים עיתונים , הזיכרון כאן פועל לרעתי . למרות הכול אינני מפחד לכתוב כי תמיד יש משהוא שאתקן אותי קבל הטוב שבעולם אוס סבא אריה

deebeebee

New member
סבא אריה---

לדעתי אתה כותב עברית במבטא צרפתי..................................

למעלה