תוסף דלק K44

eranmr22

New member
תוסף דלק K44

שלוםשלום,
ברשותי יונדאי I35 מודל 2012 עם 40K
לאחרונה שמתי לב כאשר הרכב כבר חם ואני נותן לחיצת גז לשנייה המנוע קצת משמיע צליל של צלצלול מנוע.
בנסיעה רצופה הכל בסדר.
המליצו לי לסים תוסף דלק K44 של GB
למישהו יש ניסיון עם התוסף הזה והאם זה יכול להעלים את הצלצול הזה.
תודה לעונים.

enigo

New member
הצלצול יכול לנבוע מכמה סיבות. אחת מהן קשורה להצטברות

פיח בתא הבעירה ואחרת לסתימה חלקית של מזרקי הדלק שגורמת לתערובת לא מדויקת. בשני המקרים, יכול להיות שתכשיר מסוגו של ה-k44 (יש עוד, אם כי הוא אכן אחד המוכרים יותר) יעזור. אבל מה שנקרא "בלי נדר". מצד שני, העלות שלו לא כזו גבוהה, ואין כמעט סיכונים בשימוש בו, אז שווה לנסות.

eranmr22

New member
תודה,אשמח לעוד תגובות

הוספתי את התוסף על מיכל מלא כפי שאומרות ההוראות יצרן, תוך כמה זמן צריך להיות שינוי כל שהו...?

חן 1111

Active member
תשתדל לנסוע כמה שיותר על המיכל הזה.

מכיוון שאם תתדלק באמצע המיכל, תדלל את החומר. תצטרך להרגיש את השינוי במהלך השימוש בחומר, אולי אחרי חצי מיכל, אולי קצת יותר.
אם אחרי שהמיכל יתרוקן ותתדלק שוב לא יהיה שינוי, הבעיה היא לא כאן. כנראה.

xfwind

New member
יש סיכון של שינוי לרעה באטימת השסתומים עקב המסת הפיח

הנ"ל די אגרסיבי.
יתכן ושימוש במשהו יותר עדין בהתחלה יועיל.

מנחם231

New member
התוסף הזה מתאים בכלל לחתונה יוונית.

עכשיו ברצינות.אחרי שהוספת את התוסף סע איתו עד לריקון הטנק .אתה תרגיש לאט שינוי .בכמה אי אפשר לקבוע.
לפעם הבאה אתן לך טיפ לנושא אבל בפרטי
מומלץ לשים תוסף כל 10K-15K במוסכים מורשים ממליצים להוסיף בטיפולים .

אם אתה לא מתדלק בתחנה קבועה

הייתי מנסה קודם לתדלק עד מילוי המיכל בתחנה שאתה מכיר.
מילאתי פעם לפני שנים בתחנה באיזה חור וכל המנוע צלצל במאמץ. כשהגעתי הביתה נשאר חצי מיכל ותדלקתי בתחנה הקבועה שלי ליד הבית והצלצולים פסקו. כנראה שמו לי דלק מהול.
אני בדרך כלל לא משתמש בתוספים האלה. אם אתה מתדלק בתחנות אמינות אני לא רואה סיבה אמיתית. בטויוטה זה בשגרת הטיפולים אז אני מאשר להם להוסיף בטיפול התקופתי אבל אני בכלל לא בטוח שזה נחוץ.

enigo

New member
זה לא בשגרת הטיפולים של טויוטה. זה בשגרת הטיפולים של היבואן,

אולי. רוב הסיכויים שזה בשגרת הטיפולים של המוסך - פשוט כי זה עוד רווח קל.

נראה לי של היבואן

לפני שקניתי את הרכב עברתי על היסטוריית טיפולים של כמה רכבים ובכולם ראיתי את התוסף לניקוי פיח. כך או כך לפחות הוא לא שוחט במחיר והתוסף עולה בטיפול כמו ה K77 או פחות.
עלה לי 70 שקלים בטיפול.

enigo

New member
יודע מה, מעניין. אני אנסה לברר אם זו יוזמה של המוסכים, או של

היבואן.
נתקלתי בהוספת תוסף כזה במוסך מורשה של סובארו פעם - וכשדרשתי לראות איפה בדיוק כתוב שבטיפול צריך להוסיף תוסף כזה, הם פשוט זיכו אותי. המסקנה שלי? זה כנראה לא כתוב. ושם גבו על זה מעל מאה שקלים, לפני כמה שנים.

מנחם231

New member
ברווז לשבוע

זה לא של היצרן ולא יכול להיות. ביפן טיב הדלק ברמה אחרת מאשר כאן.
היה מקרה של שנים בנושא נוזל קרור בפולקסואגן.
בספר רכב היה מתכון של 40% תרכיז +60% מי ברז. 2006 היה לי פאסאט ואף פעם לא הוספתי מי ברז.תמיד היה לי עם בעיה.הסברתי להם שטיב המים שונה פה מאשר בגרמניה. אף אחד לא הקשיב. עכשיו זה שונה וכתוב למהול במים מזוקקים.

enigo

New member
זה דווקא לא נושא שאפשר להתלונן עליו בארץ

בהרבה מאוד מדינות העובדה שאפשר לשתות בבטחה את המים מכל ברז היא ממש לא דבר מובן מאליו. ואני לא מדבר רק על מדינות עולם שלישי או מתפתחות. גם באירופה ובארה"ב יצא לי להיות במקומות שבהם לא ממליצים לשתות את המים מהברז.

אתה מרשה לי תיקון בניסוח?

אף פעם בספר הרכב לא היה רשום לשים תוספת מי ברז.
אם כבר הוספה של נוזל שאינו מי קירור אז מדובר בהוספה של מים מזוקקים.
אתה לא רוצה לדחוף למכוניתך יונים שעלולים להוות בסיס למלחים קשי תמס... ובוודאי שלא ליכלוך וכו'.

מנחם231

New member
אתה יכול לתקן את הניסוח כמה שאתה רוצה.

אבל לא את העובדות. בספר רכב של פולקסוואגן 06 היה בפרוש מי ברז.
בספר רכב של סקודה סופרב 09 בפרוש מי ברז. בספר הנוכחי זה מים מזוקקים.
אבל שיהיה

חן 1111

Active member
פולקסווגן צודקים. אין שום בעיה למלא מי ברז.

זה לא כמו קומקום, שאתה כל הזמן ממלא מים חדשים והמשקעים מצטברים. במערכת קירור אתה ממלא פעם אחת, וכמות האבנית והמלחים זניחה, ומטופלת על ידי התוספים שקיימים בתרכיז. כך שמים מזוקקים לא מועילים. שמעתי פעם אפילו תיאוריה שהם יכולים להזיק.

מנחם231

New member
כתבתי ברור.

פולקסוואגן היום מוסיפים מים מזוקקים ! מה שהיה היה .זה עדיין לא ברור. מי צריך פרשנות להוראה מפורשת.

חן 1111

Active member
ולמה נראה לך שהם שינו? המנוע השתנה? המים השתנו?

קראתי עכשיו בספר של סקודה סופרב. אם אני מבין נכון אתה אמור להשתמש בנוזל קירור מוכן לשימוש. הם מציינים שהנוזל הזה מורכב מ-40% תוסף ו-60% מים, בלי להזכיר את סוג המים. הם גם כותבים שבמקרה חירום שאין לך נוזל מתאים מותר להוסיף מים (שוב לא כתוב איזה) ובהקדם האפשרי להחליף לנוזל קירור.
אולי מה שקראת זה מהספר המתורגם לעברית ומישהו שם היה יצירתי.

selalerer

New member
אם הטענה שלו שרק המים בארץ בעייתיים אז זה יופיע רק בעברית

למעלה