תוסף כורכומין, איך כדאי לצרוך?

תוסף כורכומין, איך כדאי לצרוך?

בעקבות דלקת שיש לי באיזור המפשעות/ירכיים, רופא המשפחה המליץ לי ליטול תוסף כורכומין פעמיים ביום אך שכחתי לשאול אותו אם מומלץ לצרוך אותו על קיבה ריקה או אחרי אוכל?
באיזה אופן הספיגה שלו תהיה יעילה יותר?
 

0 אור 0

New member
שאלה מעניינת

ככלל אני משתדלת לא להשתמש בתוספים , מאחר שמוצרים שבאים מהתזונה עדיף לצרוך בתזונה עצמה, ולדלקות אני בדרך כלל נעזרת בטינקטורות צמחי מרפא, כך שאני מודה שאין לי נסיון אישי עם התוסף הזה
ההגיון אומר לצרוך אותו דוקא עם מזון כי זה אופן העבודה הטבעי שלו, אבל ראיתי שחלק מיצרני התוספים ממליצים על צריכה שלו על קיבה ריקה וחלק עם המזון
מה שאני מציעה זה לנהוג לפי הוראות השימוש של התוסף הספציפי שקנית ואם גורם לך לתחושה לא נוחה אפשר גם להתקשר לשירות הלקוחות של היצרן ולשאול - כולם מחזיקים מחלקת תמיכה נרחבת.
אם את מדברת אתם , באמת תשאלי למה בתוסף שלהם ככה ותוסף אחר אחרת, ומענין לשמוע את התשובה
&nbsp
 
תודה

על התוסף עצמו כתוב לצרוך לפני או אחרי אוכל כך שזה לא ברור, אולי זה בעצם לא משנה. בכל אופן שלחתי שאלה גם לרופא שהמליץ לי על התוסף, מחכה לתשובה שלו.
 

0 אור 0

New member
לאור העובדה שיצרני תוספים מסויימים רושמים בהוראות

לצרוך על קיבה ריקה,
אז כדאי שתגובה כל כך פסקנית תבוא עם איזושהי הנמקה.
מדוע רק אחרי?
 

יעל ND

New member
לפי העיקרון "לא להזיק" - קודם כל

אמנם, יתכן והספיגה על קיבה ריקה טובה יותר (אם כי גם זה לדעתי בספק, כי מדובר בתבלין שמטבע הדברים נצרך יחד ם הכול ולא כשלעצמו...), אך בלקיחה על קיבה ריקה ישנו גירוד של רירית הקיבה (אל תשכחי שזה צמח, זה לא הומאופתיה!), במיוחד שמדובר במינון כה גבוהה שנמצא בקפסולה. הרי לא סתם רופא המליץ על כפסולה ולא על שימוש בתבלין, כנראה מדובר בצורך במינון גבוהה. כך שלקיחה על קיבה ריקה תעלה את הסיכויים לתופעות לוואי וגם תעלה את הסיכויים לתופעות בלתי רצויות הנובעות מגירוי הזה, כמו בחילות/צרבות/הרגשת אי-נוחות... זה לא סוף העולם, אבל למה לגרום לאדם לסבול כשניתן לא לסבול? מה גם, זה יכול לגרום לכך שפונה יפסיק לקחת את התוסף שיתכן ויעזור לו.
בנוסף, איננו יודעים מה מצבו הבריאותי של הפונה. ואיננו יודעים עד כמה הרופא שהמליץ על התוסף מבין בפיטותרפיה. יתכן שרק מתבסס על המלצות שקיבל מחברת התוספים, ולכן לא מתחשב בבעיות שקיימות אצל החולה.
לקיחה אחרי האוכל הרבה יותר בטוחה, לכן אם שואל פונה בפורום, לדעתי - חד-משמעית אחרי האוכל.
לגבי הנמקה. אם את שואלת - אני עו, אך אין צורך להנמקה לפונה. הפונה זקוק לתשובה ברורה לשאלתו. אם יהיו לו עוד שאלות - הוא ישאל.
 
תודה על התשובה

רק לצורך ההבהרה, לרופא המשפחה שלי יש הכשרה גם בנטורופתיה והוא בהחלט משלב גם עבודה עם תוספי תזונה, צמחי מרפא והמלצות תזונתיות על רקע זה. הוא ממש לא מסתמך רק על המלצות של חברות תוספים כאלה או אחרות אלא לחלוטין על ידע אישי.
כאמור הוא דווקא המליץ לקחת על קיבה ריקה. אני אנסה זאת אבל אם יגרום לי לתחושת אי נוחות אחזור לקחת אחרי אוכל כפי שעשיתי בימים האחרונים.
 

יעל ND

New member
מעולה

תמיד הכי טוב זה לשאול את כל השאלות את מי שהמליץ על הטיפול, כי הוא מכיר אותך ויודע מדוע ולמה המליץ את מה שהמליץ. ולפעמים המלצה לקחת בצורה זו או אחרת משנה לא מעט ויש לזה חשיבות מיוחדת. לפנות לפורום - זה רק למקרה חירום, כי עם כל הרצון הטוב אנחנו מאד מוגבלים ביכולתינו לייעץ משהו, כי איננו מכירים את הפונים.
לכן תמיד הכי טוב - זה לשאול את מי שמטפל בך.
 

0 אור 0

New member
העקרון של לא להזיק פועל בשני הכיוונים

ספציפית לגבי כורכומין היתה לי מחשבה שאולי כתבלין במהותו הוא זקוק למרכיבים במזון , בועקר שומן כדי לאפשר לספוג אותו,
אבל בדרך כלל לגבי צמחים בטינקטורה ובחלק מהכמוסות ההנחיה היא דוקא בקיבה ריקה כדי לאפשר לצמח להגיע לאן שהוא צריך להגיע ולא לדלל אותו בקיבה, או גרוע מזה שיתקע בקיבה אחרי מזון רב שיש לו עיכול איטי.
הגירוי לקיבה לא צפוי כי מתכננים את הכמוסה כך שהתוכן יגיע למעיים שם הוא נספג. לכן הדגשתי לשאול את היצרן שיודע מה הוא ייצר ומה ההמלצה.
לגבי הומאופתיה עדיף שאני לא אתייחס
&nbsp
&nbsp
 
הרופא ממליץ על קיבה ריקה

עכשיו קיבלתי את התשובה שלו וזאת המלצתו. אני חושבת שאתחיל לפעול כהמלצתו ואם יהיו תופעות כלשהן או אי נוחות אתחיל לצרוך על קיבה מלאה.
 
למעלה