תוסף מזון שעוזר באמת באוטיזם

קיים לא מעט מידע מקצועי בתחום

שלום לך שאזם, טיפול בתוספים תזונתיים אינו נושא שום אופי מאגי! יש לא מעט מידע שנחקר על מנגנונים הקשורים למטבוליזם וספיגת מזון באוטיזם. לי אישית יש תקצירי מאמרים של רופאים עם הכשרה מחקרית, שבאמת מחפשים את המנגנונים ות התשובות. נכון שריפוי של התהליך האוטיסטי הוא הרבה יותר מורכב, אך יש בהחלט מקום לשקול שימוש מבוקר בתוספי מזון. גם אני ממליצה לעשות זאת בהתייעצות עם איש מקצוע. זה גם דורש לא מעט בדיקות דם- דבר שהוא הרבה יותר קשה לעשות באופן קבוע- הרבה יותר קשה מאשר לתת תוסף וזהו. לא ברור לי מה הרקע שלך, אך גם אני לא רצה אחרי כל חוכמולוג, אלא מחפשת מידע מבוסס. יש הרבה סיבות יותר משמעותיות לקשר לוחמני בין הורים לבנים וחוסר סובלנות לאחר היא סיבה אחת מהן. לכן כדאי לך גם לבדוק קצת את עצמך... שנה טובה ומוצלחת לך וליתר הפורום. תלמה.

תוסף מזון שעוזר באמת באוטיזם../images/Emo28.gif

שלום לכם, קיבלתי מידע חשוב ממשפחה נחמדה שיש לה ילד PDD+DYSPRAXIA כמו אצלי. כמוני גם הם משתמשים זמןרב בתוסף מזון של אומגה-3 עם אומגה-6 . אני משתמשת במוצר של סולגאר כבר שנתיים ורואה תוצאות. תזכורת: אומגה עובדת ישירות על המוח ומשפרת את תפקודו ע"י שיפור של תפקוד קרום תאי העצבים במוח. הנושא נחקר לא מעט. החידוש הוא שהמשפחה מצאה את efamol-efalex שהוא המוצר שעליו נערך המחקר. דר' סטורדי מצאה כי התוסף עוזר בבעיות רבות של קשב וריכוז ועוד. אח"כ התגלה מידע גם לגבי דיכאון קליני ומצבי אוטיזם (כל אחד מהם נבדק בנפרד) שגם במקרים אלו יש הצלחות מרשימות. למרות שהוגשה תלונה כנגד היצרן על פרסום שאסור לפרסם על תוספי מזון- המכירה נמשכת ושווה להשיג את המוצר המקורי. אני מצרפת כאן את המידע.
שנה טובה ונהדרת

סליחה נפל המאמר שלהם.

והם מטפלים עם שמן ולא כמוסה. טעות שלי.הורה יקר, אנחנו ההורים של ילד בן 5 שאובחן כסובל מתסמונת הידועה בשם דיספרקסיה, שהיא בעיה בתכנון המוטורי, המתבטאת בסרבול בתנועות הגוף ובפיגור שפתי. הילד גם אובחן כבעל סימנים קליניים של PDD. אנחנו מבקשים להשאר בעילום שם. ברצונינו להביא לידיעתכם מידע אודות מחקר שנעשה בשנים האחרונות על ההשפעות חיוביות של תוסף מזון שניתנו לילדים בעל תסמונות דומות. תוסף המזון מבוסס על תרכובת של חומצות שומן בלתי רוויות LCP (long chain polyunsaturated fatty acids), והינו פרי מחקר של רופאה אנגליה בשם Dr. J. Stordy. ראה באתר האינטרנט שלה http://www.drstordy.com . באופן כללי, מדובר בחומר, בעיקר שמן דגים, שעל פי הנטען משפר את הפעילות העצבית במוח. המוצר בו השתמשו במחקר המצוטט בספר הינו Efamol Efalex Liquid, נוזל בטעם לימון. ד"ר גורדי טוענת בספרה להשפעות חיוביות לילדים הסובלים מ ADD, ADHD, דיסלקציה ודיספרקציה. באשר ל – PDD, נאמר כי אין מחקרים המבססים שיפור בתפקוד עקב נטילת התוסף, אולם היא מצטטת מספר דיווחים קליניים של רופאי משפחה אשר מדווחים כי בקבוצה מסוימת של ילדי PDD אכן נצפה שיפור. ראוי לציין כי המחקר המדעי באשר להשפעות התוסף אינו קונקלוסיבי. גילינו בגלישה באינטרנט כי רשות התרופות האמריקני (ה- FDA) הגישה לפני כשנתיים תביעה משפטית כנגד יצרנית התוסף דאז, חברת Efamol, בטענה שמסע הפרסום של החברה טען להצלחות שטרם הוכחו בצורה מדעית בסטנדרטיים המקובלים. לאחר מכן, הגיעו הצדדים להסדר פשרה כלשהי באשר לאופן הפרסום. מכאן לנסיונינו האישי: לאחר שקראנו את הספר, חיפשנו בארץ את התוסף המומלץ בספר ולא מצאנו. בחודש ינואר השנה, גילינו כי חברת Solgar מייצרת מוצר עם תרכובת דומה לזו שהומלצה בספר, שנקרא "maxEPA-GLA" במחיר של 118 ש"ח לבקבוק (אגב, לאחרונה היה מחסור במלאי). התיעצנו עם רופא המשפחה שלנו שאמר שאין כל מניעה לקחת את התוסף במינונים המומלצים על ידי היצרן. תוך זמן קצר יחסית (כשבוע ימים) לאחר שהבן שלנו החל ליטול את התוסף, היה שיפור משמעותי בתיפקודו. לדוגמא, לפני שהתחלנו עם התוסף, הבן דיבר בעיקר במילים בודדות. לאחר מכן, החלו לצאת מפיו צירופי מילים וחצאי משפטים. השיפור ניכר גם בתחומים אחרים בתפקודו. גם הגננת וקלינאית התקשורת שלו דיווחו באותה תקופה על שיפור משמעותי, מבלי שידעו כי התחלנו לתת לו את התוסף. הבעיה עם הכמוסות הללו הינה שמדובר בכמוסה שהילד לא היה מסוגל לבלוע. היינו צריכים לחתוך את הכמוסה, לשפוך את החומר לכפית ולערבב עם דבש כדי שיבלע את זה. מדובר בחומר די דוחה, הן מבחינת הטעם והן מבחינת הריח. (הוא היה ממש גיבור שהסכים לקחת את זה!) בתור שומרי כשרות, גילינו כעבור זמן כי העטיפה של כמוסה של Solgar אינו כשר (Gelatin), מה שיצר עבורנו בעיה נוספת. לאחר חיפושים רבים באינטרנט, הצלחנו למצוא חברות המשווקות את חומר המומלץ בספר, Efamol Efalex Liquid. יצוין כי Efamol גם מייצרת את החומר בכמוסות (תחת השם Efamol), לכן חשוב להזמין תחת השם המלא - Efamol Efalex Liquid. לאחר שבן שלנו החל לקבל Efamol Efalex Liquid (בחודש אוגוסט 2003) חל שיפור משמעותי נוסף בתפקודו כעבור פרק זמן של כ- 10 ימים. שוב, כמו בפעם הקודמת, נצפתה השינוי על ידי קלינאית התקשורת מבלי שידעה מראש על השינוי בתוסף שמקבל. הדבר שהדהים אותנו במיוחד היה במיומנות של הילד במחשב. לפני שהחל ב Efamol Efalex Liquid , הוא לא הצליח להתמודד עם תוכנות משחק פשוטות (כמו תוכנת "גורדי", למי שמכיר). כל שידע לעשות היה להקיש על מקש ה Enter וקצת עם מקשי החיצים (רמה אחת או שתיים באותו משחק). עם העכבר לא הצליח לעשות דבר. כעת, יש לו מיומנות מדהימה עם העכבר. בגורדי, הוא כבר משחק ברמות 4-5 וגם יודע לעבור לבד בין שלבי המשחק. הוא גם משחק במשחקי מחשב אחרים שבעבר לא הצליח לעשות בהם דבר. איך מזמינים את החומר: Efamol Efalex Liquid נמכר על ידי מספר חברות לתרופות או לתוספי מזון באינטרנט. המוצר המקורי (מאנגליה) מגיע בבקבוק של 150 מ"ל ומחירו כ – 7 לירות סטרלינג. דמי המשלוח (בדואר אוויר – Swift Air), עבור שני בקבוקים היה 14.50 לירות סטרלינג . משתי החברות שמהן הזמנו, קיבלנו שירות טוב מאחד מהם, והחבילה הגיעה אלינו בחמישה ימים. מדובר באתר healthreaction.com.uk טל. 441614464887 אפשר להזמין ישירות מהיצרן באותו מחיר (6.99 לירות סטרלינג), אולם ליצרן אין אתר באינטרנט. גילינו כי החומר נמכר במחיר זול יותר על ידי חברת בת של היצרן באוסטרליה. לאחרונה, הזמינו בקבוק של 460 מ"ל במחיר של 26.87 דולר אוסטרלי ( 1 דולר אוסטלרי = כ- 3 ש"ח). דמי המשלוח עבור שני בקבוקים היה 38 דולר אוסטרלי . גם המשלוח הזה הגיע אחרי כשבוע. שם האתר – naturalcity.com.au טל. 61733760003 (שמונה שעות לפנינו, למי שרוצה להתקשר). יצוין כי אין זהות מוחלטת ברשימת החומרים בין החומר המשווק באנגליה לבין החומר המשווק באוסטרליה. אולם שוחחנו בטלפון עם מדענית בחברה האנגלית אשר אישרה כי מדובר באותו חומר, והשוני בתווית נובע משיקולי פרסום ורישוי מקומיים. הערה אחרונה: היה לנו ממש קשה להשיג את הטלפון של היצרן. התברר כי חברת Efamol נמכרה לבעלים אחרים, ועכשיו החברה נקראת Nutricia טל. 441204702157 או 441225711677. בשיחה האחרונה שלנו עם החברה התברר לנו כי ככל הנראה, החברה עומדת להמכר בקרוב פעם נוספת. ברצוננו להדגיש כי אין לנו כל קשר ליצרני התוסף או כל רצון כלכלי או עסקי בדבר. אין אנו ערבים להצלחתו או לנכונות כל המידע שפורסם. אנחנו רק מקווים שאם תחליטו להשתמש במוצר, הוא יעזור לילדכם כפי שככל הנראה עזר לבננו.

dan52

New member
לא באמת עוזר

אנחנו נותנים לבננו כבר מיספר חודשים אומגה 3 ו6 ללא שום תוצאות ניראות לעין, ברור שבמהלך מיספר חודשים יהיה איזה שהוא שינוי אבל לזקוף את זה לתוסף מזון ניראה לי לא רציני. אנחנו ניסינו את כל התוספים (את אלו שהופיע דיווח מהימן) ללא שיפור כלשהוא. למרות שאנו ממשיכים לתת את התוספים לדעתי הם אינם משנים דבר. קל להיאחז בדברים מעין אלה ועובדה שאפילו שאני לא מאמין שזה עוזר אני ממשיך לתת לבני את התוספים ,לפחות עד שיגמר הבקבוק.

יתכן שהבעייה היא מינון קטן מדי או

לדן שלום ושנה טובה, אצלנו, ביום שהבן שלי לא מקבל את התוסף, יש לו הרבה פחות קשר עין ויכולת דיבור והתקשורת יורדת. ישר אפשר לראות את ההבדל. אומגה 3 הוא שמן דגים וצריך להיות בו לפחות 180 יח' של EPA ו-120 יח' של DHA . אומגה 6 מגיע ממקור צמחי ואסור שהצמח יהיה פשתה, כי יש בפשתה טוקסין (רעלן) שמסוכן באוטיזם. המקור הצמחי המוצלח הוא primrose או זיפן. היות ואומגה 6 קצת מנטרל את פעילות אומגה 3 צריך לבדוק את המינונים. יש ילדים עם בעייה של ספיגה ואז צריך לתת מינון גבוה יותר או פעמיים ביום. שווה לך לנסות. אגב, מינון גבוה מדי, גורם לילד להיות רגיש מאד גם באספקט הרגשי ואז הוא יכול פתאום לבכות מכל הערה או ליצור התפרצויות רגשיות. מה לעשות שהמוח הוא 95% כימיה ונוירו טרנסמיטורים מושפעים ממזון... בהצלחה.

dan52

New member
אבדוק מינון

אני לא זוכר את המינונים שאנו נותנים לבננו אבל אני אבדוק ואחזור אחרי החג עם פרטים יותר מפורטים של סוגי התוספים שאנו נותנים (אני כותב מהעבודה כעת) והמינונים. אני משוכנע שרבים ניסו ומנסים תוספים שונים.כנראה שלחלק מהילדים התוספים עוזרים ולחלק לא. אני אדם שלא מאמין לחלוטין ברפואה הבילתי קונבנציונאלית, אבל מנסה כמעט כל תוסף שיש לו איזה שהוא בסיס הגיוני. שנה טובה. שנת תיקשורת טובה ביננו ובין ילדנו

nick hornby

New member
אפמול אפלקס מנסיון אישי

תלמה שלום גם אנחנו מצאנו את המידע הזה כבר לפני שנה ובתי היתה מספיק אמיצה לקחת את האפלקס אפמול 4 כמוסות בבוקר וארבע בערב במשך שלושה חודשים. גם לנו היו בעיות אספקה והזמנו גם מאנגליה וגם מניו זילנד, והיתה תקופה שייבאו את החומר בבית מרקחת בירושלים. לצערינו לא ראינו שום שינוי אפילו לא קל. מעיון נוסף במאמרים ראינו שיש קשר בין חומצות השומן הללו לבין חלב אם. כלומר החומצות הללו נמצאות במינון גבוה בחלב אם, אך לא בפורמולות למינהן, ולכן מי שינק (כמו בתי), בינקותו לא צפוי להשתפר. האם אצל מי שהיה שיפור כמו אצלכם היתה הנקה מלאה? ולמי שלא ינק לא היה שיפור? מעניין אותי לדעת בתור שפן ניסיון שלא הצליח אריאלה

yankale

New member
אומגה ותוספי מזון

עד כמה שידוע אין כל הוכחה כי תוסף כל שהוא עוזר לאוטיזים או PDD. בכל מיקרה כדאי להתייעץ בפורום המתאים לכך. מצורף קישור

גלסטאר

New member
תוספי מזון

בני בן ה-3.5 לוקח תוסף מזון שנקרא DMG (גם TMG) המכיל חומצה פולית וויטמין B12. (כבר יותר משלושה חודשים). מאז תחילת השימוש הילד התקדם בצורה מטאורית. קשה לדעת אומנם אם זה פועל יוצא של התוסף או כתוצאה מטיפולים אחרים, אך סוס מנצח לא מחליפים, וכל עוד יש התקדמות לא משנים את הנוסחה. לא ניתן להשיג תוסף זה בארץ בצורתו הנוזלית ולכן הזמנו אותו מארה"ב בעלות גבוהה מאוד. אם יש עוד הורים בפורום שמשתמשים בתוסף זה שרוצים להזמין במרוכז וע"י כך להוזיל את העלות, צרו איתי קשר. כמו כן שאלה לתלמה, רצתי וקניתי אומגה 3 בעלות של 190 ש"ח לבקבוק. איך את מוסיפה לו את זה לאוכל? זה ממש טעם מגעיל ... האם בשתיה ?

אכן לתת תוספי מזון זה לא קל..

אנסה לתת כמה תשובות. אוטיזם בא בוואריאציות שונות ולכן ילדים שונים ומגיבים באופן שונה לתוספי מזון. אינני חושבת שתוסף מזון הוא הפיתרון העיקרי באוטיזם. גם לי יש צוות העובד בביתי בשיטות טיפול (ABA+ DIR ) ואיני מוותרת גם על טיפולים נוספים. כיום יש הרבה מרכזים החוקרים אוטיזם ומגיעים למסקנות שונות לגבי התסמונת. מעורבות של מערכת חיסון, תת ספיגה מהמזון עקב מחלה בדרכי העיכול, נזק מוחי הקשור גם לרגישות מולדת או הרעלת כספית, מום או רגישות מולדת ועוד תיאוריות. מכל המידע המצטבר נראה כי להסתפק בטיפול התנהגותי כזה או אחר, מבלי לטפל בבעיות הפיזיולוגיות , זה כמעט כמו לתת אקמול לחולה סרטן. (וסליחה אם ההשוואה קצת בוטה). רצוי יותר גם לטפל במרכיבים הראשוניים, אם זה ע"י דיאטה, הרחקה של מרכיבי מזון בעייתיים או תוספים. הבעייה שלא כל תוסף או דיאטה עובדת אצל כולם. לפעמים צריך פשוט לנסות. הבן שלי לא מוכן לקחת תוסף מזון יקר שהזמנתי עבורו כי טעמו ומרקמו לא נראה לו. בקרוב אנסה שוב. באתר של קירקמן יש מגוון עצום של תוספים וה"להיטים" שלהם. שווה לנסות אחד ששמעתם שהוא עזר לאחרים, עם תופעות דומות לשלכם. באתר של ARI ו- DAN אפשר למצוא מידע על DAN ושאלון איבחוני של הילד. באתר של קירקמן יש רעיונות איך לעזור לילדים לבלוע את התוסף. אנחנו נותנים אותו בכפית לפה בבוקר ואח"כ הוא מקבל "צ'ופר" את הדובי יומי מולטי ויטמין. השבוע, מבלי שראיתי הוא אכל חצי קופסא של דובוני יומי בבוקר... והפלא ופלא, באותו היום הוא דיבר לעניין, ענה במשפטים והיה קשוב לסביבה באופן מרשים ביותר. גם בערב בתוכנית הABA הוא היה מדהים.. כך אמרה תרפיסטית וותיקה שמכירה אותו היטב. למחרת עוד נשמרו חלק מהיכולות אך הן נעלמו בתוך יומיים... אז מה היה שם בתוך דובוני היומי שהקפיץ אותו פתאום?? אני נוטה לחשוב שזה קשור למינון של B6 הנמצא שם אך אני חייבת לבדוק זאת שוב. B6 + מגנזיום כבר נמצא יעיל ביותר לטווח רחב של ילדים מהספקטרום האוטיסטי. NUTERA הוא המוצר המוכר ביותר אחרי הDMG. אגב בני קיבל מטרנה צמחית מגיל 7 חודשים וחלב אם מלא חצי שנה. עד גיל 9 חודשים הוא עוד קיבל השלמות של חלב אם. בגיל 9 חודשים, ללא גיבוי של חלב אם קיבל חיסון, ואז נראה כבר הנזק הראשון. ברכיבי חלב האם יש אומגה אך מה שחשוב יותר- יש רכיבים פעילים של מערכת החיסון. היום הוא מקבל עדיין מטרנה כאבקה בכפית.. כי הוא אוהב את זה . בכל מקרה הרגלתי אותו לטעמים של האומגה בהדרגה. מקווה שעניתי על השאלות. אשמח לשמוע מכם באילו תוספי מזון אתם משתמשים. תודה.

פ א ב י

New member
תוסף מזון

לכל באי הפורום שנה טובה לנו ולילדנו המתוקים. יש לי ילד בן ארבע וחצי שאובחן לפני שנתיים כPDD אך יותר מזה כלום בעבודת מחקר אמיתית שעשיתי הגעתי כמו כולם לשיטת הABA לשיטת ורדי לטיפול בסוסים בבריכה ומה לא . איך אני יכולה לדעת עם תוספי מזון מהסוג שציינתם יכול להתאים לבני? ובכלל מי קובע איזה סוג של ליקוי PDD יש לבני ובאיזה גיל עם בכלל ? תודה ושנה טובה

מוסיפה קצת מידע ממאמרים בנושא

הנושא של השפעת תוספי המזון קשור לסוג הנזק הקשור באוטיזם. כאשר יש ילד עם רגישויות רבות למזון, שלשולים או עצירויות- שווה לבדוק את התזונה הכללית ולהוסיף מה שחסר. שווה להתייעץ עם תזונאית ולבצע בדיקות דם מתאימות. אני מצרפת מאמר הדן בבעייה של חומצות השומן באוטיזם- אלה הן האומגות למיניהן. Fatty acid metabolism in neurodevelopmental disorder: A new perspective on associations between attention-deficit/hyperactivity disorder, dyslexia, dyspraxia and the autistic spectrum. Author Richardson A.J.; Ross M.A. Organization Dr. A.J. Richardson, University Laboratory of Physiology, Parks Road, Oxford OX1 3PT, United Kingdom. [email protected] Publication Source Prostaglandins Leukotrienes and Essential Fatty Acids, (2000) 63/1-2 (1 Abstract There is increasing evidence that abnormalities of fatty acid and membrane phospholipid metabolism play a part in a wide range of neurodevelopmental and psychiatric disorders. This proposal is discussed here in relation to attention-deficit/hyperactivity disorder (ADHD), dyslexia, developmental coordination disorder (dyspraxia) and the autistic spectrum. These are among the most common neurodevelopmental disorders of childhood, with significant implications for society as well as for those directly affected. However, controversy still surrounds both the identification and management of these conditions, and while their aetiology is recognized as being complex and multifactorial, little progress has yet been made in elucidating predisposing factors at the biological level. An overview is provided here of the contents of this Special Issue, which contains a selection of reports from a unique multi-disciplinary workshop involving both researchers and clinicians. Its purpose was to explore the possibility that ADHD, dyslexia, dyspraxia and autism fall within a phospholipid spectrum of disorders. This proposal could explain the high degree of co-morbidity between these conditions, their aggregation within families and relation to other psychiatric disorders, and a range of associated features that are already well known at a clinical level. The existing evidence for fatty acid abnormalities in these disorders is summarized, and new approaches are outlined that have the potential to improve both the identification and the management of these and related neurodevelopmental and psychiatric conditions. (C) 2000 Harcourt Publishers Ltd. ומאמר נוסף נמחזק את הקשר בין אוטיזם לבין פעילות מוחית וחומצות שומן חיוניות הוא Plasma fatty acid levels in autistic children. Author Vancassel S; Durand G; Barthelemy C; Lejeune B; Martineau J; Guilloteau D; Andres C; Chalon S Organization Laboratoire de Nutrition et Securite Alimentaire, INRA, domaine de Vilvert, 78352 Jouy-en-Josas cedex, France.. [email protected] Publication Source PROSTAGLANDINS LEUKOTRIENES AND ESSENTIAL FATTY ACIDS, (2001 Jul) 65 (1) 1-7. Abstract Phospholipid fatty acids are major structural components of neuronal cell membranes, which modulate membrane fluidity and hence function. Evidence from clinical and biochemical sources have indicated changes in the metabolism of fatty acids in several psychiatric disorders. We examined the phospholipid fatty acids in the plasma of a population of autistic subjects compared to mentally retarded controls. Our results showed a marked reduction in the levels of 22: 6n-3 (23%) in the autistic subjects, resulting in significantly lower levels of total (n-3) polyunsaturated fatty acids (PUFA) (20%), without significant reduction in the (n-6) PUFA series, and consequently a significant increase in the (n-6)/(n-3) ratio (25%). These variations are discussed in terms of potential differences in PUFA dietary intake, metabolism, or incorporation into cellular membranes between the two groups of subjects. These results open up interesting perspectives for the investigation of new biological indices in autism. Moreover, this might have new therapeutic implications in terms of child nutrition. Copyright 2001 Harcourt Publishers Ltd. גם ויטמין A יכול לעזור בנזק המוחי הנגרם ע"י וירוסים מהחיסונים: מדובר על נזק של חוסר יכולת התא המוחי ליצור תקשורת עם תאים אחרים כי חלבון G האחראי על העברת המסר לתא, אינו מתקשר לרצפטור שעל פני התא ואז התא לא מקבל שום מידע מתאי עצב אחרים. כך איזורים במוח מנותקים מהאחרים ולא יכולים לתקשר. Title Is autism a G-alpha protein defect reversible with natural vitamin A. Author Megson, M. N. (1) Organization (1) Pediatric and Adolescent Ability Center, Medical College of Virginia Hospitals/Virginia Commonwealth University, 7229 Forest Avenue, Suite 211, Richmond, VA, 23226 USA Publication Source Medical Hypotheses, (June, 2000) Vol. 54, No. 6, pp. 979-983. . Abstract Autism may be a disorder linked to the disruption of the G-alpha protein, affecting retinoid receptors in the brain. A study of 60 autistic children suggests that autism may be caused by inserting a G-alpha protein defect, the pertussis toxin found in the DPT vaccine, into genetically at-risk children. This toxin separates the G-alpha protein from retinoid receptors. Those most at risk report a family history of at least one parent with a pre-existing G-alpha protein defect, including night blindness, pseudohypoparathyroidism or adenoma of the thyroid or pituitary gland. Natural vitamin A may reconnect the retinoid receptors critical for vision, sensory perception, language processing and attention. Autism spectrum disorders have increased from 1 in 10 000 in 1978 to 1 in 300 in some US communities in 1999. Recent evidence indicates that autism is a disorder of the nervous system and the immune system, affecting multiple metabolic pathways. יש לי עוד כמה מאמרים אך הרעיון הוא לטפל בפגיעה מהשורש- ותזונה היא חלק מהבסיס הטיפולי.

פ א ב י

New member
שאלה

יש לי ילד בן ארבע וחצי פרט לאבחון PDD לא נעמר לי שום דבר , כמו כל ההורים אחרי מחקרים ויעוץ הגעתי לטיפול בABA לסוסים לבריכה להילינג לשיטת ורדי ומה לא . היום בני מטופל בשיטת הABA בבית כשמונה שעות בשבוע לשאלתי איך אני יכולה לדעת איזה תוסף מזון בני צריך ואם בכלל? ואם כן האם צריך אבחון ושל מי ? תודה ושנה טובה לנו ולילדנו המקסימים

כדי להכיר את נושא תוספי המזון צריך

לקרוא עליהם ולשאול את עצמך, אילו מהסימנים הם רלוונטיים עבור ילדך ואיך אפשר לעזור לו? DMG ו- SUPERNUTERA גורמים לעיתים להיפר אקטיביות ולכן צריך לבדוק האם לילדך נטייה להיפר. מגנזיום קיים בצורות שונות שחלקן גורם לשלשול. תוספת עודפת של אומגה 3 גורמת לרגישות יתר. פחות מדי לא משפיעה. יש הרבה מידע כללי ברשת אך הוא לא מתאים לכל הילדים. בארץ דר' וילנסקי מירושלים עוסק בנושא, אך נותן המלצות כלליות בלבד. גם דר' אביגייל גלבוע קשורה לנושא התזונתי ויש שמות נוספים ברשימה של בית לורן. שווה להתייעץ עם איש מקצוע ולקרוא מידע לפני שמזמינים. אני חוששת שבכל זאת צריך לנסות באופן ישיר על הילד לפני שמתייאשים מהנושא. אם כמה משפחות תעשינה הזמנה משותפת אפשר להתחלק בכמות לנסיון, אך יש לזכור שעל הזמנה של 100$ יש כבר תוספת נכבדת של מכס.

למעלה