תוספות לדיאטה בלי פחמימות

yair_bar

New member
מנהל
תוספות לדיאטה בלי פחמימות

כל מי שמנסה את הדיאטה מבין מהר שנקודת החולשה היא התוספת.

בלי פסטה, בלי אורז, בלי פתוח אדמה - הראש מתרוקן מרעיונות.

הנה כמה רעיונות טעימים לתוספת דלת פחמימות

-כרוב ובצל:

1 ראש כרוב לבן חתוך לרצועות דקות
3 בצלים לבנים חתוכים לקוביות
3 כפות שמן צמחי
1 כף מלח
1 כפית פלפל שחור

במחבת גדולה או ווק מטגנים את הבצלים בשמן.
כשמתחיל להזהיב מוסיפים את הכרוב ומטגנים היטב עד שהכרוב מתחיל להשחים.
מוסיפים את המלח והפלפל.

-פטריות מוקפצות:
1 סלסלת פטריות שמפיניון טריות
2 שיני שום כתושות
1 כף חמאה
מלח
פלפל
1/3 כוס יין לבן (אופציונלי)
125 מ"ל שמנת מתוקה (אופציונלי)

מטגנים את השום עם חמאה במחבת במשך דקה על להבה בינונית.
מנקים את הפטריות ומוסיפים למחבת.
מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
הפטריות מתרככות ומגירות נוזלים. בשלב זה אם מעוניינים ניתן להוסיף את היין ו/או את השמנת המתוקה.
מבשלים 10 דקות.

-כרוב ניצנים
שקית כרוב ניצנים קפואה
2 כפות חמאה
מלח
פלפל שחור

מבשלים את כרוב הניצנים כ-10 דקות במים רותחים ומסננים.
ממיסים במחבת את החמאה ומקפיצים את כרוב הניצנים.
מתבלים במלח ופלפל.

-פירה כרובית
1 כרובית מופרדת לפרחים
1/2 כוס חלב
2 כפות חמאה
אגוז מוסקט
מלח

מבשלים את פרחי הכרובית במים עד לריכוך. מסננים מנוזלים
מחזירים את הכרובית לסיר ומוסיפים את החמאה, חלב, מלח ומעט אגוז מוסקט טרי מגורר.

מועכים עם מזלג ומערבבים.

- פשטידת כרובית
כרובית
3 בצלים
3 כפות שמן צמחי
250 מ"ל שמנת מתוקה
3 ביצים
200 גרם מוצרלה
1 גביע גבינה לבנה 9%
1 כף מלח

מבשלים את הכרובית עד לריכוך וחותכים לקוביות ביד חופשית.
מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה.
מערבבים את הכרובית והבצל עם שאר המרכיבים.
מכניסים לתבנית לתנור שחומן ל-180 מעלות למשך 35 דקות.

- לזנית קישואים

6 קישואים ירוקים (זוקיני)
1 קופסת שימורים עגבניות תמר שלמות
4 כפות רסק עגבניות (ריכוז 28-30)
1/3 כוס מים
3 כפות שמן זית
1 כפית גדושה מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית אורגנו
200 גרם גבינה צהובה מגוררת

פורסים את הקישואים לפרוסות דקות לאורך (עובי 3 מילימטר)
מערבבים את כל חומרי הרוטב (מלבד בגבינה)
מרפדים תבנית אפייה בשכבת קישואים ומעליה יוצקים מעט מהרוטב ומעל הרוטב מעט גבינה.
חוזרים על הפעולה עד שמסיימים את כל הקישואים. חשוב שהשכבה העליונה תהיה מהרוטב.
מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 45 דקות
 

Maldini Girl

New member
בהמשך לדברייך

לא יודעת האם הן מתפקדות כפחמימות או לא
אבל בשנים האחרונות גיליתי את נפלאות הבורגול, קינואה וכוסמת.
שגם אם הן פחמימות או נחשבות לדגנים, הן מלאות בדברים כ"כ טובים לגוף שאני לא רואה שום סיבה לוותר עליהם.
סלטים של קינואה ובורגול זה דבר מעולה, וכוסמת הולכת מעולה לדעתי עם חזה עוף צלוי וירקות בגריל.
&nbsp
מעבר לזה, אחד המועדפים שלי תמיד היה להכין פשוט ירקות מבושלים והמון. מבשלת אותם חתוכים גדול- דלעת, סלרי, לפת, שורש פטרוזיליה, בצל, ברוקולי, כרובית, קישואים, כרישה, כרוב, שומר, דלורית.
פשוט מבשלת אותם כמו למרק ירקות ואוכלת אותם עם עוף מבושל/ חזה עוף צלוי. או לחלופין עם אורז מלא/ אורז לבן (או קינואה/בורגול/כוסמת)
 

נטעליג

New member
שאלות: השינוי הא גם מבחינת כמויות של תוספות?

(2-3 סוגי ירק במקום אורז?)

בנוסף לירקות המבושלים, באותה ארוחה אתה אוכל סלט או ירק חי,טחינה וכד'?
(אם כן איך אפשר בלי לחם?)
 

yair_bar

New member
מנהל
בכלליות, העקרון של הדיאטה אומר

שאפשר לאכול בלי הגבלה ממאכלים שאין בהם פחמימות.
&nbsp
מה שנוח זה שאת יכולה לאכול בשר, עוף, דגים, ביצים, גבינות שמנות, שמנים (כולל שמנת מתוקה) בלי הגבלה ובכל צורת הכנה (כולל טיגון).
&nbsp
לכן הבעיה העיקרית של הדיאטה היא דווקא התוספת שליד.
&nbsp
מהתוספת את יכולה לאכול גם כמה שאת רוצה ובאילו שילובים שאת רוצה.
&nbsp
אכן, לא קל בלי לחם. משתדלים לפצות עם דברים אחרים שאוהבים כמו כמות גדולה של קבבים, סטייקים, פריטטה עם ירקות ונקניקים וכו'
&nbsp
&nbsp
 

נטעליג

New member
תודה, אני מכירה את "אורז" הכרובית שאפשר להכין באידוי

עם חמאה, או נקי. לא ברור לי כמה זה סופג רטבים כמו המקור.
מה אתה אוכל חוץ מכרובים ופטריות?
ארטישוק ירושלמי עמילני מדי? סלק, גזר?
 

yair_bar

New member
מנהל
עוד ירקות

מלפפון
עגבניה
בצל
שעועית ירוקה
במיה
כרוב ניצנים
כרובית
ברוקולי
תרד
פלפלים
חסה
עשבי תיבול
אבוקדו
סלרי
קולורבי
גזר (יש מעט פחמימות לכן לא להגזים איתו)
סלק (יש מעט פחמימות לכן לא להגזים איתו)
דלעת
שום
צנון
 

שרון 337

New member
עוד ירקות דלי פחמימות,,

ירקות נוספים דלי -פחמימות:
חצילים
אספרגוס
שורשי -פטרוזיליה
שומר (אניס.)
לפת
דלורית
*****************************
את פקעת -השומר מומלץ לשטוף היטב,לחתוך לרצועות דקות ,
ולתבל במיץ -לימון ,מלח ,ושמן זית.
לפת :ירק עשיר במינרלים, יותר מכול הירקות,לכן תמיד כדאי להוסיף אותה לסלט.
&nbsp
ירקות דלי-קלוריות פחמימות שמתאימים לאפייה בתנור :
2 שורשי -פטרוזיליה,לפרוס לפרוסות דקות
קולרבי-לחתוך ל-קוביות
כרובית ,מפורקת לפרחים .
3 פלפלים אדום,צהוב ,כתום, לחתוך לרצועות עבות.
דלורית- לחתוך לקוביות .
(לפני ההכנה בתנור: את פרחי -הכרובית צריך לבשל 10 דקות במים רותחים,ולסנן.)
ורק אז לצרף לשאר הירקות שבתבנית.
&nbsp
להבריש את כול הירקות החתוכים שבתבנית, במעט שמן ,מלח ומעט כורכום ,
להניח מעליהם 2-3 ענפי- תימין ,לכסות בניר אפיה ,או ניר כסף,
ולאפות חום בינוני (175 מעלות),במשך כשעה בתנור.
מתקבלת תוספת עשירה וטעימה ,שמתאימה ליד המנה -עיקרית.
&nbsp
 

ido214

New member
תוספת פשוטה שאני אוהב לצד בשר היא שעועית ירוקה אסייתית

מעדיף שעועית ירוקה עדינה של סאנפרוסט
מוצאים כמה שרוצים מהפריזר ומאדים 7-10 דקות
אחכ מערבבים\מקפיצים עם שום, שומשום ורוטב אסייתי שאוהבים (אני מערבב סויה, שמן שומשום, סרירצ'ה וקצת טריאקי).
 

נטעליג

New member
בודקת שהבנתי: אתה מחמם ווק , מטגן שום

ומקפיץ את השעועית עם הרטבים?
 

ido214

New member
כן אבל אם משתמשים בשעועית קפואה אז לאדות קודם

ואחכ טיגון מהיר של שום ומיד אחריו מוסיפים את השעועית הרטבים ובסוף מפזרים שומשום ומוציאים מהווק.
 

חנהפ

Active member
סלטים טריים מה שיותר צבע יותר טוב

מכינה הרבה תבשילי קישואים, על בצל מטוגן עם או בלי עגבניות קצוצות
רטטוי למינהו
מוקפצי ירקות
כבר שנים שאין אצלנו בארוחות אמצע השבוע פחמימות, גם דיאטה וגם מרדים
אין לי בעיה לקחת איזה בשר וכמה מלפפונים חמוצים כתוספת -זה יופי!
 

נטעליג

New member
פאשלה עם ספגטי קישואים

לא קראתי את ההוראות (אמורים לאכול אותם נאים עם רוטב נא או מבושל) ובישלתי אותם כמו פסטה,כך שהמרקם "נבול" במקצת. מה אפשר לעשות עם המסולסלים האלה, חוץ מטיגון והכנת סלט קישואים נוסח "כבד צמחוני"?
 

ליאת59

New member
כרוב ניצנים + סרירצ׳ה

אם יורשה לי להוסיף להמלצות: אני חותכת את הכרוב ניצנים לחצאים, מטגנת בשמן קוקוס ומוסיפה סרירצ׳ה (רוטב צ׳ילי אדום חריף). זה יוצא ממש מעדן, ממליצה בחום.
 
למעלה