תוספות לדיאטה בלי פחמימות
כל מי שמנסה את הדיאטה מבין מהר שנקודת החולשה היא התוספת.
בלי פסטה, בלי אורז, בלי פתוח אדמה - הראש מתרוקן מרעיונות.
הנה כמה רעיונות טעימים לתוספת דלת פחמימות
-כרוב ובצל:
1 ראש כרוב לבן חתוך לרצועות דקות
3 בצלים לבנים חתוכים לקוביות
3 כפות שמן צמחי
1 כף מלח
1 כפית פלפל שחור
במחבת גדולה או ווק מטגנים את הבצלים בשמן.
כשמתחיל להזהיב מוסיפים את הכרוב ומטגנים היטב עד שהכרוב מתחיל להשחים.
מוסיפים את המלח והפלפל.
-פטריות מוקפצות:
1 סלסלת פטריות שמפיניון טריות
2 שיני שום כתושות
1 כף חמאה
מלח
פלפל
1/3 כוס יין לבן (אופציונלי)
125 מ"ל שמנת מתוקה (אופציונלי)
מטגנים את השום עם חמאה במחבת במשך דקה על להבה בינונית.
מנקים את הפטריות ומוסיפים למחבת.
מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
הפטריות מתרככות ומגירות נוזלים. בשלב זה אם מעוניינים ניתן להוסיף את היין ו/או את השמנת המתוקה.
מבשלים 10 דקות.
-כרוב ניצנים
שקית כרוב ניצנים קפואה
2 כפות חמאה
מלח
פלפל שחור
מבשלים את כרוב הניצנים כ-10 דקות במים רותחים ומסננים.
ממיסים במחבת את החמאה ומקפיצים את כרוב הניצנים.
מתבלים במלח ופלפל.
-פירה כרובית
1 כרובית מופרדת לפרחים
1/2 כוס חלב
2 כפות חמאה
אגוז מוסקט
מלח
מבשלים את פרחי הכרובית במים עד לריכוך. מסננים מנוזלים
מחזירים את הכרובית לסיר ומוסיפים את החמאה, חלב, מלח ומעט אגוז מוסקט טרי מגורר.
מועכים עם מזלג ומערבבים.
- פשטידת כרובית
כרובית
3 בצלים
3 כפות שמן צמחי
250 מ"ל שמנת מתוקה
3 ביצים
200 גרם מוצרלה
1 גביע גבינה לבנה 9%
1 כף מלח
מבשלים את הכרובית עד לריכוך וחותכים לקוביות ביד חופשית.
מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה.
מערבבים את הכרובית והבצל עם שאר המרכיבים.
מכניסים לתבנית לתנור שחומן ל-180 מעלות למשך 35 דקות.
- לזנית קישואים
6 קישואים ירוקים (זוקיני)
1 קופסת שימורים עגבניות תמר שלמות
4 כפות רסק עגבניות (ריכוז 28-30)
1/3 כוס מים
3 כפות שמן זית
1 כפית גדושה מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית אורגנו
200 גרם גבינה צהובה מגוררת
פורסים את הקישואים לפרוסות דקות לאורך (עובי 3 מילימטר)
מערבבים את כל חומרי הרוטב (מלבד בגבינה)
מרפדים תבנית אפייה בשכבת קישואים ומעליה יוצקים מעט מהרוטב ומעל הרוטב מעט גבינה.
חוזרים על הפעולה עד שמסיימים את כל הקישואים. חשוב שהשכבה העליונה תהיה מהרוטב.
מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 45 דקות
כל מי שמנסה את הדיאטה מבין מהר שנקודת החולשה היא התוספת.
בלי פסטה, בלי אורז, בלי פתוח אדמה - הראש מתרוקן מרעיונות.
הנה כמה רעיונות טעימים לתוספת דלת פחמימות
-כרוב ובצל:
1 ראש כרוב לבן חתוך לרצועות דקות
3 בצלים לבנים חתוכים לקוביות
3 כפות שמן צמחי
1 כף מלח
1 כפית פלפל שחור
במחבת גדולה או ווק מטגנים את הבצלים בשמן.
כשמתחיל להזהיב מוסיפים את הכרוב ומטגנים היטב עד שהכרוב מתחיל להשחים.
מוסיפים את המלח והפלפל.
-פטריות מוקפצות:
1 סלסלת פטריות שמפיניון טריות
2 שיני שום כתושות
1 כף חמאה
מלח
פלפל
1/3 כוס יין לבן (אופציונלי)
125 מ"ל שמנת מתוקה (אופציונלי)
מטגנים את השום עם חמאה במחבת במשך דקה על להבה בינונית.
מנקים את הפטריות ומוסיפים למחבת.
מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
הפטריות מתרככות ומגירות נוזלים. בשלב זה אם מעוניינים ניתן להוסיף את היין ו/או את השמנת המתוקה.
מבשלים 10 דקות.
-כרוב ניצנים
שקית כרוב ניצנים קפואה
2 כפות חמאה
מלח
פלפל שחור
מבשלים את כרוב הניצנים כ-10 דקות במים רותחים ומסננים.
ממיסים במחבת את החמאה ומקפיצים את כרוב הניצנים.
מתבלים במלח ופלפל.
-פירה כרובית
1 כרובית מופרדת לפרחים
1/2 כוס חלב
2 כפות חמאה
אגוז מוסקט
מלח
מבשלים את פרחי הכרובית במים עד לריכוך. מסננים מנוזלים
מחזירים את הכרובית לסיר ומוסיפים את החמאה, חלב, מלח ומעט אגוז מוסקט טרי מגורר.
מועכים עם מזלג ומערבבים.
- פשטידת כרובית
כרובית
3 בצלים
3 כפות שמן צמחי
250 מ"ל שמנת מתוקה
3 ביצים
200 גרם מוצרלה
1 גביע גבינה לבנה 9%
1 כף מלח
מבשלים את הכרובית עד לריכוך וחותכים לקוביות ביד חופשית.
מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה.
מערבבים את הכרובית והבצל עם שאר המרכיבים.
מכניסים לתבנית לתנור שחומן ל-180 מעלות למשך 35 דקות.
- לזנית קישואים
6 קישואים ירוקים (זוקיני)
1 קופסת שימורים עגבניות תמר שלמות
4 כפות רסק עגבניות (ריכוז 28-30)
1/3 כוס מים
3 כפות שמן זית
1 כפית גדושה מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית אורגנו
200 גרם גבינה צהובה מגוררת
פורסים את הקישואים לפרוסות דקות לאורך (עובי 3 מילימטר)
מערבבים את כל חומרי הרוטב (מלבד בגבינה)
מרפדים תבנית אפייה בשכבת קישואים ומעליה יוצקים מעט מהרוטב ומעל הרוטב מעט גבינה.
חוזרים על הפעולה עד שמסיימים את כל הקישואים. חשוב שהשכבה העליונה תהיה מהרוטב.
מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 45 דקות