תוספות למשכורת?

sami.b

New member
תוספות למשכורת?

מרכיב המשכורת שלי בנוי ממשכורת בסיסית בנוסףיש ``בונוס נוכחות 30% מהמשכורת האם הוא ניכלל בפיצויים? לגבי נסיעות משולם לי רק צד אחד (חצי) האם זה מקובל תודה מראש
 

falkor

New member
לא וכן

אם תוספת הנוכחות היא אמיתית כלומר ניתנת רק אם אתה נוכח בקביעות בעבודה הרי שאינה נחשבת כחלק משכר היסוד לצורך חישוב הפיצויים (אלא אם נקבע אחרת במפורש בהסכם העבודה או בהסכם קיבוצי). אין חובה לשלם נסיעות עבור שני צדדים ובלבד שמשלמים את הסכום המינמאלי שנקבע בצו ההרחבה של שר העבודה לענין זה.
 
אני חולק על שני חלקי התשובה.

בענין הבונוס, אם זו ``תוספת`` שמשולמת רק על כך שבאים לעבודה, אז למעשה זו לא תוספת אלא חלק משכר היסוד ולכן זה אמור לבוא בחשבון לצורך הפיצויים. לענין נסיעות - לא נכון שנקבע סכום מינימלי. מה שנקבע זה סכום מקסימלי. צריך לשלם החזר של עלות נסיעה ברכב ציבורי, לפי האפשרות הזולה ביותר שיש (חופשי חודשי אם יש), אבל עד לסכום המקסימלי שנקבע. אם כיוון אחד לא מגיע לסכום המקסימלי - צריך לשלם גם את הכיוון השני (עד למקסימום), בתנאי שאין למעביד סידור הסעה לכיוון השני.
 
אני חולקת רק על חלק אחד של התשובה

של יוסאריאן. לדעתי תמריץ הנוכחות (שלמיטב ידיעתי, הונהג בהרבה מקומות עבודה) הוא כן תוספת שאינה חלק משכר היסוד (ולכן אינה נחשבת בחישוב פיצוי הפיטורים). יש תנאי לקבלת אותה תוספת - הגעת העובד בצורה רציפה לעבודה ללא חיסורים חסרי הצדקה. ברגע שיש תנאי לתוספת והיא אינה משולמת באופן רציף וקבוע אלא בהתקיים התנאי המסויים הזה - זאת תוספת. הרי גם בונוסים נהוג לשלם רק על כך שעובד הצליח למכור מעל לכמות מסוימת, אז מה ההבדל? בשני המקרים יש תנאים שרק בהתקיימם - מקבלים את התוספת.
 
יש הבדל.

יש הבדל בין בונוס שמשתלם על מאמץ מיוחד או הספק מיוחד בעבודה, לבין תשלום שמשולם רק על עצם ההגעה לעבודה. עובד (שאיננו עובד בבית) אמור לבוא לעבודה כתנאי לזכאותו למשכורת. זה לא הגיוני שעל עצם זה שהוא בא לעבודה הוא יקבל ``תוספת``. למעשה, מדובר בשכר ואני מציע לכל עובד כזה שהתוספת בגין הנוכחות לא חושבה בשכרו הקובע - שיילך ויתבע, יש לו (לדעתי) סיכויים טובים שתביעתו תתקבל. גם אם מדובר ב``בונוס`` על מכירות רגילות כשהעובד עוסק במכירות, זה בעצם לא בונוס אלא חלק מהשכר הרגיל.
 

falkor

New member
מחלוקת?

אשר לנסיעות - עדיין מדובר בסכום מינימום לתשלום שכן אם המעביד רוצה בכך הוא תמיד יכול לשלם יותר. סכום המקסימום הקבוע בצו הוא עדין סכום מינמאלי שהמעביד חייב לשלם אם הוצאות הנסיעה של העובד מגיעות אליו. בנוגע לתוספת הנוכחות - על כל תוספת ניתן לומר שהיא פיקטיבית כי בעצם היא חלק מהשכר אבל שאלת הבסיס היא כוונת הצדדים בהסכם העבודה. אם הייתה כוונה אמיתית לתגמל עובדים שאינם נעדרים מהעבודה ומיישמים את המדיניות הזו בפועל, זו אינה לדעתי תוספת פיקטיבית. אמנם ברוח הפסיקות האחרונות חוזים לא צריך לכבד אבל....
 
למעלה