תוספות...מה אתם הכי אוהבים לצד המנה הבשרית

תוספות...מה אתם הכי אוהבים לצד המנה הבשרית../images/Emo35.gif

אורז ? פסטה ? פולנטה ? קוסקוס ? תפ"א ? ירקות ? או סתם כך ... בלי כלום ?
 
מיוקי מתפ"א

החומרים הדרושים: 3 תפוחי אדמה גדולים וישנים {תפ"א חדש סופג יותר קמח}. .1.5 כוסות קמח רגיל 2 חלמונים 2 כפות שמן זית כ-50 גרם גבינת פרמז`ן מגוררת מלח, מעט פלפל שחור ואגוז מוסקט אופן ההכנה: מבשלים את תפ"א בקליפתם {או במים רותחים ומומלחים, או בתנור}. מסננים, מצננים קולפים את התפ"א. מועכים בעזרת מועך תפ"א {לא במעבד מזון !!!} , לפירה חלק. מוסיפים לתערובת: 2 כפות שמן זית, 2 חלמונים, קמח, תבלינים ואת גרידת הפרמז`ן. לשים לבצק, אך יש להקפיד לא ללוש יותר מדי, אלא כמה שפחות! אם יש צורך מוסיפים מעט קמח, לייצוב הבצק. {רצוי לא להגזים בכמויות הקמח, וישנם מקרים שלא צריך את כל כמות הקמח.תלוי בתפ"א}. משהים את הבצק במקר לשעה לערך, {רצוי, לא חייב} מחלקים את הבצק לכ- 5 כדורים. מקמחים את משטח העבודה. מגלגלים כל בצק לצורת נחש ארוך , ולרוחב של אצבע, לערך. חותכים את הבצק המגולגל לחתיכות של כ-2 ס"מ , וזורים עליהן עוד קמח. לוקחים מזלג, ומגלגלים כל חתיכת בצק על גב המזלג,ושוב למשטח המקומח. מרתיחים סיר עם מלח. מכניסים מנות קטנות של ניוקי במים הרותחים ומבשלים עד שהם צפים. מעבירים את הניוקי המבושלים למסננת {בעזרת כף מחוררת}, ומייבשים את הניוקי מהמים. מגישים בלווי רוטב , או חמאה.
 

מליאל

New member
ה"מיוקי" שלך נראה טעים טעים עם איזה

רוטב הכנת אותו...רוטב אדום כמו של פסטה?
 
אני מעדיף את הניוקי כמו שהם

עם רוטב בסיסי של חמאה ומרווה או טימין. אחרת יש להם טעם של פיצה או פסטה.. ניוקי טוב הוא כזה שאפשר להרגיש את הטעם הטבעי והפשוט שלו, ולא להעפיל עליו עם רטבים כבדים ודומיננטים
 

bigjack

New member
אחלה ניוקי ../images/Emo3.gif

אני אוהב להוסיף ניוקי לתבשילים בחצי שעה האחרונה של הבישול והם סופגים את הרוטב.
 

pirge

New member
אצלינו בעיקר תפוחי אדמה והנה מתכון לצלי תפו"א

צלי תפוחי אדמה – ברוטב אדום - בתמונה: הצלי באמצע הבישול...... בסוף נשאר מעט רוטב. שיטת בישול שבסיומה תפוחי האדמה רכים רכים ונמסים בפה-המלצה מקור: פירגה. לטגן ב- 4 כפות שמן זית ----בצל אחד חצוי ופרוס להוסיף 2 שיני שום פרוסים ---- ולהזהיב. להוסיף: 3 כפות גדושות רסק עגבניות כף קטשופ כפית סוכר כף כורכום כף פפריקה מתוקה כף אבקת מרק עוף פלפל שחור חופן פטרוזיליה טרייה לערבב את כל הטעמים-- אפשר בשלב הזה לטעום את התיבול ולשפר. להוסיף את תפוחי האדמה החתוכים לרבעים לערבב שייספגו היטב בטעמים. לצקת כוס וחצי מים ר ו ת ח י ם מ ה פ י נ ה --בלי לגעת בתפוחי האדמה--- ישר לתחתית הסיר. לכסות את הסיר ולהרתיח פעם אחת. מיד להנמיך להבה להכי קטנה ולבשל עד לריכוך מלא של התפוחים.מכוסה כל הזמן. אין לגעת\\ ואין לערבב תוך כדי הבישול. אפשר לנער קלות את הסיר. אפשר להוסיף מים ר ו ת ח י ם רק מהצד במידה והתפוחים עדיין קשים להפוך לתוך קערה ולהגיש חם מאד. אפשר להוסיף לתיבול כף סילאן\\דבש\\סוכר חום למתיקות פיקנטית. ניתן להוסיף פטריות חצויות ולטגנם עם הבצל מי שירצה להכין את צלי תפוחי האדמה הנימוח והטעים הנה כמה הערות הארות: רצוי סיר רחב כ- 5 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות (כל תפוח לחתוך לרבעים ומהרבעים לחתוך לקוביות) להוסיף כמו שרשום רק 2\1 1 כוס מים רותחים להרתיח פעם אחת ומיד מיד לשים על הלהבה הכי הכי קטנה לבשל עד שהתפוחים רכים אפילו שעה או כמה שצריך עד שיתרככו. המים לא אמורים להצטצמם בלהבה קטנה ואין להוסיף מים במהלך הבישול יש לנער קלות את הסיר ולא לפתוח מכסה כמובן שניתן להציץ לרגע לראות שיש מים ולא מתייבש-עדיף מכסה שקוף במידה ואין נוזלים יש להוסיף מהצד בלי לצקת על התפוחים עוד טיפונת מים ר ו ת ח י ם. זה בסדר. בבקשה ותהנו
 

אחשל

New member
כמעט תמיד תפ"א ../images/Emo13.gif

תלוי באופי המנה הבשרית. עוף או בקר צלוי, או בקדירה - בד"כ פירה. על האש - תפ"א אפויים בעדיפות שניה - אורז. בד"כ יהיו גם ירקות מבושלים/צלויים יחד עם הבשר - ירקות שורש, בצלים, קישואים, חצילים וכו'.
 

מליאל

New member
אצלינו בעיקר....

אורז בכל המינים, הסוגים הצבעים, ירוק ,לבן , אדום ,צהוב, עם קיטניות עם ירקות עם הכל. ואני בעיקר ליד מנב בשרית אוהבת פירה, סתם פירה עם סלט ומנה בשרית, פשוט וטעים את הדגש נותנת המנה הבשרית....כר יש לי חשק לאכול. בוקר נפלא!
 
מלי, את יודעת שיש לאחותי חמות הודית

וכשיש להם שמחות ואירועים מיוחדים הם עושים אורז צבעוני, עם צבעי מאכל {בריאים וטבעיים כמובן} וזה האורז שאני הכי אוהבת... גם חתיך וגם טעים...
 

מליאל

New member
נשמע מעניין אני לא מכירה....אין לי שום

צד הודי, אבל גם לפרסים (משפחה של בעלי) וגם לעירקים (אימי) לא חסר גיוונים של אורז....
 

bigjack

New member
מה לא ../images/Emo35.gif ../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

אצלי הולך הכי הרבה אורז ופסטה אני מכין את זה נטורל כי הבן הצעיר אוכל לא מתובל ומסיף לעצמו קטשופ. הבן הגדול מקפיץ לו את זה במחבת עם תבלינים שהוא אוהב ולפעמים גם עם רצועות בשר או עוף. גם תפוחי אדמה הולך לא רע אצלי
וקוסקוס הכי אהוב עלי עם תבשילי קדירה והרוטב שלהם. גם ירקות בכל צורה שהיא זה MUST
 

sjarjar

New member
לחם. שיהיה מה לטבול ברוטב.

אם מדובר בתבשיל מכובד ואציל אז פולנטה של תירס או סולת. לבשר על האש ירקות על האש, קצת חריף, ואולי איזו טאבולה, סלט עלי תבלין.
 
תפוחי אדמה של סבתא שלי, שאני לעולם לא

עושה כי זה משמין בטירוף. פורסים תפוחי אדמה דק על מנדולינה (פרוסות בעובי 3-4 מ"מ), מטגנים בשמן רדוד (לא שמן עמוק, זה לא צ'יפס) עד שיש שכבה קריספית פריכה מלמטה, מערבבים וממשיכים לטגן עד שתפוחי האדמה מוכנים (צריך להוסיף שמן מדי פעם). תפוחי האדמה צריכים להיות חלקם קריספיים וחלקם רכים, וטעימים בטירוף.
 
למעלה