מיוקי מתפ"א
החומרים הדרושים: 3 תפוחי אדמה גדולים וישנים {תפ"א חדש סופג יותר קמח}. .1.5 כוסות קמח רגיל 2 חלמונים 2 כפות שמן זית כ-50 גרם גבינת פרמז`ן מגוררת מלח, מעט פלפל שחור ואגוז מוסקט אופן ההכנה: מבשלים את תפ"א בקליפתם {או במים רותחים ומומלחים, או בתנור}. מסננים, מצננים קולפים את התפ"א. מועכים בעזרת מועך תפ"א {לא במעבד מזון !!!} , לפירה חלק. מוסיפים לתערובת: 2 כפות שמן זית, 2 חלמונים, קמח, תבלינים ואת גרידת הפרמז`ן. לשים לבצק, אך יש להקפיד לא ללוש יותר מדי, אלא כמה שפחות! אם יש צורך מוסיפים מעט קמח, לייצוב הבצק. {רצוי לא להגזים בכמויות הקמח, וישנם מקרים שלא צריך את כל כמות הקמח.תלוי בתפ"א}. משהים את הבצק במקר לשעה לערך, {רצוי, לא חייב} מחלקים את הבצק לכ- 5 כדורים. מקמחים את משטח העבודה. מגלגלים כל בצק לצורת נחש ארוך , ולרוחב של אצבע, לערך. חותכים את הבצק המגולגל לחתיכות של כ-2 ס"מ , וזורים עליהן עוד קמח. לוקחים מזלג, ומגלגלים כל חתיכת בצק על גב המזלג,ושוב למשטח המקומח. מרתיחים סיר עם מלח. מכניסים מנות קטנות של ניוקי במים הרותחים ומבשלים עד שהם צפים. מעבירים את הניוקי המבושלים למסננת {בעזרת כף מחוררת}, ומייבשים את הניוקי מהמים. מגישים בלווי רוטב , או חמאה.