הסבר ל-revivo20 או איך להוריד שומן
סיפורנו מתחיל באמריקה... מה ההמלצה של רוב רשויות הבריאות והדיאטה האמריקאיים ? לאכול פחמימות ,הרבה, מעט חלבונים ובכלל לא שומנים ... בעיני האמריקאים השומן הוא האויב הגדול ביותר! מה העם השמן ביותר בעולם? כמובן , האמריקאיים. העם הזה עולה משנה לשנה במשקל על אף כל ה"דיאטות" החדשות ושאר תוספי מזון ל"הרזיה"... נו? אז איך יכול להיות שפחמימות מעלות את אחוז השומן בגוף? ובכן, הפחמימות בעלות האינדקס הגליקמי הגבוה (מה שגורם להפרשה מהירה של האינסולין) גורמות להשמנה יותר מכל סוג אחר של מזון ביניהם ניתן גם למצוא מאכלי "בריאות" כמו פסטה,לחם,פריכיות אורז ועוד הרבה... אז מה עושים? לאחר מאות רבות של ניסויים הוכח שפחמימות פשוטות ופחמימות כביכול מורכבות גורמות להשמנה הרבה יותר משומן טהור! מה שהביא לפיתוח של דיאטת "שיא הכושר" זו דיאטה שמבוססת על מחקרים שזכו בפרסי נובל ובתור אחד שמשתמש בה קרוב לשנה וירד 15 ק"ג של שומן ועלה יותר מ-5 ק"ג של שריר אני יכול לומר לך בוודאות - כולם טועים!!! האמריקאים,הישראלים הרופאים כולם טועים! אם הם לא היו טועים איך אפשר להסביר שהמגפה של המאה העשרים ואחת היא לא איידס ולא סרטן אלא השמנה שגורמת לתחלואי לב (הרוצח השקט)??? מה שניתן לעשות זה לחלק את הדיאטה ל-40% פחמימות 30% חלבון ו-30% שומן. הפחמימות חייבות להיות :ירקות,פירות (לא בננה!!!), שיבולת שועל ועוד... החלבונים:עוף,קוטג´ חצי אחוז,דגים ועוד... והשומן חייב להיות מהצומח (אבוקדו,זיתים,שמן דגים, שמן זרעי פשתה) את אלה אפשר לקנות בזול מאוד בבתי מרקחת... בכל אופן צריך לאכול כל 4 שעות פחות או יותר והכי חשוב שהמינונים יהיו מדויקים אחרת האינסולין יעלה ואיתו גם השומן! נחזור לשומן הטוב - השומן הטוב גורם לירידה במשקל (כמובן של במינונים גבוהים מאוד), הוא עובר תהליך כימי (שאין לי הרבה מקום לפרט אותו כאן), אשר בסופו של דבר גורם לירידה בשומן הגוף. יש לי מישהי מהעבודה בת חמישים אשר הרופאים איבחנו אצלה רמת שומנים גבוהה בדם (ואחוז שומן גבוהה בגוף אף על פי שהיא לא שמנה), נתתי לה כמה מהעצות של "שיא הכושר" + כמוסות של שמן דגים ונחש מה? תוך חודשיים ללא דיאטה חריפה היא ירדה 7 ק"ג של שומן , רמת השומנים והכולסטרול ירדה באופן משמעותי!!! הספר של "שיא הכושר" הוא של דוקטור בארי סירס ואפשר לקנות אותו בתרגום עברי (דרך אגב אני לא יחצ"ן של סטימצקי אם אתה לא רוצה אל תקנה אני יעזור לך) הוא מומלץ לכל אדם גם אם איננו ספורטאי. מקווה שעזרתי