תוספי מזון - מה דעתכם?

IndigoChild1

New member
תוספי מזון - מה דעתכם?

אני מאוד מודאג שאני מתאמן לחינם משום שאני לא חושב שמה שאני אוכל במהלך היום מספיק לבניית השריר אני מתחיל את האימון בחד"כ בשעה 9:30 בבוקר ולפני האימון אני אוכל רק עוגיה או משהו קטן כי באמת אני לא מסוגל להכניס שום דבר לבטן על הבוקר (רק אחרי איזה שעה וחצי אני מסוגל לאכול משהו) אחרי האימון אני ישר אוכל פרוסה עם טונה בצהריים אני אוכל מה שיש מכיוון שאין לי מושג בבישול אני אוכל מה שאמא עושה ולרוב היא לא עושה אז או שאני אוכל עוד איזו פרוסה או משהו בחוץ (שווארמה או שניצל בבגט) ערב אני בד"כ אוכל טוסט אז כפי שאתם רואים זה לא הכי מסודר ולכן חשבתי אולי תוספי מזון יכולים לעויל פה מה אתם חושבים ועל מה אתם ממליצים ?

הר ניר29

New member
שתפנה לתזונאי/ת

דרך קופת חולים, זה יתן לך הכוונה ראשונית טובה לאיך צריך לאכול נכון. ובכדי להםוך את התהליך ליותר יעיל, כדאי שתקח את אמך (שמבשלת) איתך. תוספי מזון הם לא פיתרון קסם לתזונה לא נכונה ומאוזנת בהצלחה

IndigoChild1

New member
סיוט דרך קופת חולים

התור הכי קרוב שיש זה רק עוד 3 שבועות :\ עכשיו לקחת את אמא איתי לא יגרום לה לבשל כל יום בכל זאות היא עובדת ולא תמיד יש לה זמן לבשל אני גם כן יש לי ימים די עמוסים אני לא חושב שאני יכול לבשל לעצמי גם אם אני אלמד חשבתי על לקנות אוכל ביתי מוכן אבל זה לא עסק זול כי בכל זאות צריך לאכול בריא כל יום בקיצור אני לא רואה פיתרון חוץ מתוספי מזון שאלה היא האם הם באמת יעילים במצב הנוכי הזה

oridoron77

New member
סיוט דרך קופת החולים 2

אני לא מבין בדיוק למה אתה מצפה מהתגובות שלנו כאן? איש המקצוע שיכול לתת לך תפריט הוא תזונאי. אם אתה רוצה מישהו פרטי, עיין בערך "תזונאי ספורט" (לאנשים שמתאמנים ישנה העדפה לתזונאים כאלה, עקב היכרות מעמיקה יותר עם הדרישות הפיזיולגויות של הגוף בשעת מאמץ). בכל מקרה, תוספים זה אפוציה של ברירית מחדל, מה שגם אינך עדיין יודע את הדרישות התזונתיות שלך בשביל לדעת איזה תוסף לקנות, והאם הוא בכלל הכרחי. אם אתה רוצה לקבל איזה טיפ על הדרך תשקיע יותר בארוחת בוקר שלך, עוגייה זו לא בדיוק הרכב של ארוחה שלמה. בכל מקרה בהצלחה אורי

IndigoChild1

New member
מה כן טוב לאכול בבוקר?

קורנפלקס ודגנים לבוקר זה טוב ? או שגם זה לא מספיק ?

oridoron77

New member
../images/Emo45.gif זה כבר יותר נשמע הגיוני לאדם שמתאמן

קשה לי לאמוד את הכמויות מאחר ואני לא תזונאי, ואין לי את הנתונים שלך. בכל מקרה קערת דגנים עם סיבים מלאים עם חלב, יכולים להיות פתיחה טובה ליום שלך, עד שתקבל הכוונה מקצועית. אורי

Dark Muse

New member
יש תפריטים באינטרנט...

להרכיב תפריט תזונה זה לא משהו מסובך מדי, בטח שלא לעשות עליו תואר לדעתי. אם אתה מתאמן והמטרה שלך זה לגדול אז תסתכל קצת על תפריטי תזונה באינטרנט ותנסה להצמד לדגשים שלהם (ירקות, חלבונים, פחמימות ושומן בכמות מספקת). לא צריך לשבור את הראש. אם אתה מבין שאתה לא משיג מספיק, אז תקח תוספים (לרוב זה יתבטא בחלבון). ואתה צודק, להתאמן בלי תזונה מספקת זה לשם גז בניוטרל.

oridoron77

New member
...

לרוב אנשים צורכים די והותר מבחינת כמות החלבון היומית לתהליכי היפרטרופיה, וזה דווקא כמות האנרגיה שכל התהליך הנ"ל צורך כמו פחמימות וגם שומנים, שאנשים ממעיטים בו. אורי

Dark Muse

New member
אתה אומר את זה מתוך מה?

אין הרבה מקורות חלבון וזה מאוד לא קל לצרוך כמות מספקת להיפרטרופיה כשמתאמנים חזק, בטח ובטח שאי אפשר להגיד שהרוב צורך די והותר.

oridoron77

New member
מתוך משובים של הרבה מתאמנים

שרק מחפשים את האוזן הקשבת לספר מה הם אוכלים במהלך היום. לרוב הם שמים דגש מיוחד על חלבון (מה שגם בתהליכי בנייה 1.6-1.8 פר משקל גוף, ולא חובה שהכל יורכב מחלבון מלא) ולא על הפחמימות ושומנים, מכיוון ש"חלבון בונה שריר". אני אישית עשיתי תקופות של עלייה במאסה כמה פעמים, ומה שנתן את הטון בסופו של דבר זה המאזן הקלורי החיובי שהייתי צריך להיכנס אליו. כמובן שאת אותו מאזן קלורי חיובי לא הייתי מצריך לגרד ללא פחמימות ושומנים. אורי

Dark Muse

New member
פחמימות ושומנים זה כל כך קל לצרוך...

כל ג'אנק פוד פשוט מספק לך מהם, מה גם שחמאת בוטנים ואגוזים מכילים המון קלוריות ושומן. ממש לא בעיה. חלבון לעומת זאת, קשה למצוא בכמויות גדולות, במיוחד נניח שאתה שוקל 80 קילו, ו 1.6 גרם חלבון? נראה לי יותר בכיון של 2-2.5

מה זה די והותר?

1.2-1.5 גרם חלבון פר ק"ג משקל [הגדרה וינגייטית]? כשאומרים דיי ויותר חלבון מתכוונים לכיוון ה 1.8-3.5 גרם חלבון פר ק"ג (תלוי בסוג הדיאטה, ופאקטורים אחרים). בן אדם שהולך לתזונאית של קופ"ח קוראים הדברים הבאים: 1. הוא לא מתקדם 2. הוא הורס את הבריאות שלו 3. אין להן מושג מה הן עושות, חוץ מלהכין קפה ולאכול עוגיות עבאדי שום דבר טוב לא יוצא מהן. ואת זה אני אגיד על סמך: 1. ראיתי מעל ל100 תפריטים של תזונאיות של קופ"ח מרחבי כל הארץ ולא מצאתי צדיק/ה אחד/ת 2. הן לא יודעות מה זה חלבון, מה החשיבות שלו בביצועים ספורטיבים ולא יודעות בכלל להרכיב תפריט תזונה יעיל לחיטוב ושמירה על מסה רזה, בשבילהן זה תשרוף הכל או כלום. 3. כמויות השומן שהן נותנות בתפריט יכולות להוביל לאימפוטנציה, נשירת שיער, חוסר בספיגת ויטמינים ומינרלים ועוד. 4. הן לרוב יתבססו על דיאטות של 60% פחמימות 20-30% חלבון ו 10-20% שומן, אם בן אדם מקבל תפריט של 1800 קלוריות לדוגמא, הדבר אומר שהוא אוכל במקרה הטוב 90 גרם חלבון, אותו בן אדם דרך אגב שוקל משהו כמו 90 קילו (לעיתים גם 100+ ומקבל אותו תפריט, נשמע הגיוני?). בכל מקרה תזונאי ספורט, הייתי הולך על יאיר להב/שגיא הלוי - לא רואה מישהו ראוי יותר בארצנו הקטנטונת והלא מפותחת, בהצלחה.

oridoron77

New member
מה אתה ענית, ומה אני אמרתי?

1. הגדרה וינגייטית? לא בא לא לך להתגבר כבר על הגישה הזאת. אולי תוכל להראות לי מחקרים שאצל אנשים שצרכו מעל ל1.7-1.8 חלבון פר משקל גוף התרחשו תהליכי היפרטרופיה לא באותה רמה משמעותית כמו כאלה שצרכו מעל לכמות הנ"ל. התהליך שאותו בחור מבקש הוא היפרטרופיה, ככה שלהיכנס פה לדיאטות קטוג'ניות ושאר הירקות של לייל (כאלה שדורשות כמעט רק שומן איכותי וחלבון במהלך היום) זה ללא הקשר. 2. אני שמח שראית עשרות תפריטים מתזונאיות, ואילו גם אני אנוכי ראיתי את אותן תפריטים. בנושא השומן, כן ראיתי התייחסות לשומנים בריאים כמו שמן זית, אבוקדו, אגוזים ושקדים, טחינה גולמית וכו' וכו'... זה אולי לא ברמה שאתה מחפש, אבל זה גם לא כמו שהצגת (אני מדבר על תזונאיות ממרפאות מכבי וכללית אגב). 3. אני המלצתי על תזונאי ספורט, מה שהעדפה היחידה ליאיר בלבד די מגוכחת מבחינתי, מאחר ותפריט הוא גם ככה לא כ"כ קשה לבנייה לטענותיך בעבר (מה שגם אני לא יודע איך אתה מפזר הצהרות על עשרות תזונאי ספורט שבכלל אתה לא מכיר ואולי הם באמת ברמה איכותית). אורי

עניתי בכלליות לכל הנושא לא רק אליך

בקשר למה שרשמת 1. תקנה את ה PROTEIN BOOK יש לך שם 500 רפרנסים, אני לא מתכוון להעתיק משם עכשיו כמו מסכן. בנוסף, אין לי שום גישה, לא מאמין באף מוסד לימודי בארץ בנושא זה הכל, ורואים את העובדות בשטח על המדריכים עצמם. 2. אין דבר כזה שומנים בריאים ולא בריאים (חוץ מטראנס), שומן רווי הוא שומן חיוני ולא פחות חשוב משמן זית (אומגה 9) וכדומה. לא צריך להזכיר מה כולסטרול עושה ואילו ביצועים ספורטיבים אפשר להשיג ע"י צריכה של כולסטרול, אם צריך להזכיר אז כנראה שהגיע המזן לקרוא קצת מחקרים. 3. אין שום תזונאי ספורט מוערך חוץ מ ה-2 שהזכרתי, וזו עובדה. אני "קצת" מכיר את רוב התזונאים בארץ, וראיתי את העובדה של רובם. לתזונאים שהזכרתי היה את הכי פחות פאשלות, הם היו דיי עדכניים וידעו מה הם עושים. כמו כן אי אפשר בכלל ללכת נגד המיכשור שיש ליאיר להב שהוא ה BOD POD ואם משלמים טוב מכניסים אותך גם לאוהל BMR.

oridoron77

New member
אז בנימה כללית

1. לכולנו יש גישה, וגם גישת: "אין לי גישה" מהווה גישה ואג'נדה כשלעצמה. עוד דבר, שאתה אומר גישה אתה לא מתכוון לככה שאתה מאמין שדרך ספציפית היא הכי טובה, אלא בגישה מסויימת לכל סוג מטרה (למשל גישה אחת--> להתעניין וללמוד מאגר שיטות לימוד ואז לבחור מה הכי מתאים לX, מאשר גישה אחרת----> כדי לדעת מה הכי טוב לX פונים לבעל מקצוע שיכין תוכנית מתאימה). *אני לא מבין מה אני צריך להבין בהקשר לחלבון בקניית Protein Book, ואולי פשוט תסביר. אגב זה אחד מהספרים של לייל? (השם פשוט מאוד אופיני). 2. יש דבר כזה ואני אסביר. שומן רווי נוטה להיצמד לדפנות העורק מה שעלול לגרום לשלל השלכות בריאותיות מסוכנות. אני יודע שאתה עכשיו תבוא ותגיד שהוא עדיין חיוני לגוף, וזה נכון הוא עדיין חיוני לגוף - אם זאת אם היית בוחר בעודף מקור שומן מסויים, לא היית בוחר בו. על כן בהשוואה לשני סוגי השומן האחרים, הוא בפונטציאל יותר להזיק. לגבי עניין הכולסטרול - לא הבנתי בדיוק מה אתה בא לטעון? א. שאיננו מבינים את חשיבות הכולסטרול בתהליכים חשובים שמתקשרים באופן ישיר לכל בן אדם (ולבן אדם שמתאמן בפרט)? ב. שאתה ממליץ לתסף בכולסטרול לאנשים שמתאמנים? האם אתה מודע לנזקים של עודף כולסטרול, ובמיוחד לעובדה שכולסטרול הוא לא מרכיב חיוני בניגוד? 3. הייתי שמח לדעת על "קצת" התזונאים שהכרת ומאיפה הידע הזה מגיע.נראה לי מוזר שיש לך בקרה על מגוון התזונאים שיצאו מתל חי והאוניברסיטה העברית בירושלים (אולי יש עוד מקומות לא שידוע לי) כדי להבין שהם טועים. אגב, בהמשך לשאלה, אפשר לדעת מה הרקע שלך בתחום התזונה (תוציא בחוץ פורומים מחו"ל שבראשם אני מניח עומד לייל) ? **אין שום ויכוח לגבי % הדיוק של מר יאיר להב, רק שהמכשיר לבדו אינו "קנה" לו את המעמד שהוא הגיע אליו (הוא נקנה לאחר "קניית" המעמד). אורי

../images/Emo121.gif

1. כן זה אחד הספרים שלו, אין פה מה להסביר זה עובדות בשטח. מי שמתאמן כוח צריך כמויות חלבון של 2.5 גרם/ק"ג מי שעושה תפריט דל פחמימה צריך 2.5-3.5 גרם/ק"ג מי שמתעסק בקאקי צריך 1.8-2.2 גרם/ק"ג. התעסקות בקקי = שיטות האימון של וינגייט וכל מה שקשור בכך, כל אות של ABCDEFGH וכל הדומים לכך (בבקשה אל תאלץ אותי לפתוח את הדיון הזה, אתה רוצה אתה מוזמן להיכנס לפורום שלנו, פורום אימונים, יש לך נעוץ עם 100 ומשהו תגובות למה יהיה יותר יעיל לעשות אימון FBW או AB שלוש פעמים בשבוע עם תרגילים מורכבים בלבד למתאמן מתחיל (גם לא בהגדרה הויגנייטית). 2. שומן רווי לא נוטה להידבר לדפנות אלא שומן טראנס, אני מוכן לקבל מחקרים על מתאמנים ששומן רווי עשה להם רע, מנגד יש עשרות מחקרים על אנשים מתאמנים שצרכו כולסטרול כמויות יחסית גבוהות (פי 500-1000% מה RDA) וקרו הדברים הבאים: א. התחזקו יותר מאנשים שלא עשו זאת (בהתאם לאותה תוכנית האימונים ואותה הבקרה הקלורית עם אותה כמות החלבון רק יחס ה שומן/פחמימות היה שונה) ב. לא עלה להם ערכי הכולסטרול הכללי בדם ואף ה HDL עלה (הכולסטרול הטוב, וה LDL ירד) ג. יש לך מגוון רחב של מידע על כך בספר Metabolic/Anabolic Diet עם רפרנסים כמו שאתה אוהב ד. אתה מודע שכולסטרול לא מזיק אלא רק מועיל לאנשים מתאמנים? ואין קשר בין תיסוף של כולסטרול מהתזונה לבין הערכים בדם לאנשים שאין להם נטיות גנטיות ולאנשים שאינם יושבים על הכורסא כל יום בבית במקום להרים קצת את התחת? תקרא: http://www.jpands.org/vol10no3/colpo.pdf 3. אין לי שום ידע אני סתם אהבל שאוהב לזיין את המוח ובמקרה נכנסתי לכאן.

oridoron77

New member
כמה דברים אליך

**ציפיתי לקבל את הניהול מחר, מה שצורת ההתנסחות שלך לא לעניין, נקודה. אתה יכול להנות, עד שאני ינסח פה רענון לחוקי הפורום, למרות שאני מצפה שתענה בצורה רגילה (ואתה מספיק אִינְטֶלִיגֶנְט כדי להבין למה אני בדיוק מתכוון). 1. בפעם המי יודע מה - צורת החילוק שאתה תומך בה מבחינת אימונים יכולה להיות נכונה ספיציפי למטרות בסיס שאתה מציב (כוח ועלייה במאסה), אבל ישנם עוד רכיבים שדורשים זמני התאוששות משתנים בהתאם לכל אדם. מה זה אומר? שלא שוללים, ויוצאים נגד דברים גם אם אתה מרגיש הכי בטוח בעולם. 2. לפי מה שזכור לי שומן רווי כן נדבק לדפנות, ואני מוכן לבדוק את זה. זה יפה שישנם מחקרים שהראו יעילות בתיסוף בכולסטרול. באמת שאני לא מבין איך אתה לוקח אחריות בלהמליץ על דבר כזה, בייחוד שאתה לא תזונאי או מקור מקצועי אחר בנושא. קובץ הPDF שצירפת די מעניין, ואני מקווה לקרוא אותו מאוחר יותר, רק ששים לב שמשנת 2005 לא השתנה יותר מידי בהמלצות ארגוני הבריאות בנוגע לכולסטרול. אם הסכמת אגב ("אני מוכן לקבל מחקרים על מתאמנים ששומן רווי עשה להם רע"), תדע לדעת שישנם אנשים עם נטייה לכולסטרול גבוה מה שגם אני בטוח שזה לא האימונים שיצילו אותם (אלא תזונה דלה משומן רווי וכולסטרול, ואף כדורים). 3. שמור על השפה דבר ראשון, עם כל הכבוד למה שעומד מאחוריך, שים לב לחוקי הפורום. אם אתה רוצה להיכנס לעמדת הצדיק המעונה שחוטף פיוז מהר בבקשה, אבל לא כאן. אני מצידי אשמח שתכתוב כאן בצורה נורמלית. אורי

Y a n i B

New member
אפשר לראות את המחקרים של [2]?

לגבי סעיף ב' - יש אנשים שהם HYPER-RESPONDERS ושתוספת של שומן רווי (שבא בד"כ עם כולסטרול) מסוכן להם, והם לא תמיד מודעים לזה, ככה שאם אתה נותן את זה כהמלצה כללית אתה מסכן אנשים. גם לא ברורה לי הקביעה שלך ש"שומן רווי לא נוטה להידבר לדפנות אלא שומן טראנס". ההנחה היא שהמקרופאג'ים בולעים בעיקר כולסטרול וכולסטרול אסטר.

למעלה