תוספי תזונה

תוספי תזונה

מטא-אנליזה חדשה של קוקריין מראה חוסר יעילות של תוספי תזונה (ליתר דיור, נוגדי חמצון) ואפילו עלייה בתמותה בעקבות שימוש בחלק מהם.

alonys

New member
מה לגבי חומצה פולית?

כל אישה בגיל הפיריון שמתכננת היריון סופגת שלל המלצות לקחת תוספים שמכילים חומצה פולית אבל גם לא מעט מהויטמינים שנסקרו במטה אנליזה של קוקריין. כששאלתי את רופאת הנשים שלי האם אפשר במקום התוספים להגביר אכילה של מזון שמכיל חומצה פולית נאמר לי חד-משמעית שלא אוכל לאכול את כמויות האוכל שנדרשות כדי לספק לי את מה שהגוף בעת היריון צריך.

האם גם זה עוד מעט יתגלה כשטות? או שכבר יש מחקרים בכיוון שלא יצא לי לראות?

אשמח אם מי שמעודכן בנושא יענה

אני לא בטוח לגבי מינונים

אבל

א. לעומת נוגדי החימצון שבמחקר, שנמצאו כלא תורמים לבריאות בכלל, לחומצה פולית יש יתרונות מוכחות בהתפתחות העוברית (יש קשר הדוק בין חסר בחומצה פולית ובין מומי סגירת חוט שדרה).

ב. לקיחת תוספי חומצה פולית רק במהלך ההריון (והכניסה להריון, אם מתוכנן) לא שקולה לטיפול לא מבוקר בתוספים.

ג. החסרון העיקרי בעודף חומצה פולית נובע לא מפגיעה כלשהי ישירה אלא ממיסוך של חסר בויטמין B (מאחר וויטמין B מאפשר יצירה של חומצה פולית, בין השאר - העדרו מאופיין באנמיה. כאשר נותנים חומצה פולית, לא נראה אנמיה, ואז הבעיה הראשונית שנתקל בה יכולה להיות כבר בעיה נוירולוגית). מאחר וחסר בויטמין B לא נוצר מהר כל כך (יש מאגרים לא קטנים), ורופאים מודעים לאפשרות של מיסוך, הסיכונים כאן מאוד נמוכים.

Cahill

New member
יש היום כתבה בעיתון ידיעות אחרונות על ההצלחה

של החומצה בהפחתת המומים בילודה.

פולספגן

New member
זה כבר ידוע כמה שנים וטוב שזה עכשיו רישמי

מחקרים הראו שבמקום להוריד, זה מגביר את החמצון.

למעלה