תוספת אבץ

תוספת אבץ

שלום, רציתי לדעת האם יש קשר בין לקיחת אבץ ובין הפחתת גרייה עצמית, אם כן באיזה מינון לקחת ושל איזה חברה? הילד בן 8.5 מודה מאוד

razgalili

New member
אבץ וגרייה עצמית

אצל רוב הילדים בספקטרום יש מחסור באבץ ותיסוף עוזר לכל מיני תופעות לוואי משונות. אחת מהתופעות שחוסר באבץ יכול לגרום הן שינויי תחושה באיזור הפה, ושינוי חוש הטעם. לעיתים קרובות תוספת של אבץ פותרת בעיות של מציצה, בליעה, אכילת חפצים לא אכילים (פיקה) התעסקות רבה בפה ועוד. "גרייה עצמית" - הוא מושג שיש בו שימוש יתר ניכר. שמעתי על ילדים שתוארו כבעלי גרייה עצמית וסבלו מבעיות מבעיות שונות, כולל בעיות שיניים, כאבי אוזניים, ריפלוקס, בעיות עיכול ודלקות מעיים, ועוד ועוד כהנה וכהנה. ולכן שאלה - כאשר את אומרת גרייה עצמית - על איזה תופעות את מדברת? מה ההתנהגות של הילד שאת רוצה לשפר?

בהמשך לנושא תוספת אבץ

שלום , תודה על תשובתך, אני מדברת על תופעות כגון: הכנסת חפצים לפה, לפעמים הצמדה של השיניים לשולחן, יד בתוך המיכנסיים מגרדת את הפין גם כשהוא בסביבה עם אנשים, צריך להזכיר לו כל הזמן "יד בחוץ" (כמובן שחברתית התופעה לא רצויה) ומה לגבי מגנזיום - יש לנו אותו בצורת מלח באיזה אופן כדאי לעשות בו שימוש. ושוב לשאלתי - מה המינון לילד בן 8.5 , האם רופא קונבנציונאלי נותן רצפט? מהם המינונים הנכונים? , ומה הסיכונים, אם יש כאלה תודה רבה על התייחסותך.

razgalili

New member
גריה עצמית (??)

או קיי אז תופעות של הכנסת חפצים לפה והצמדה של שיניים לשולחן יכולות לנבוע באמת משנויים בתחושה של הפה ולזה אבץ יכול לעזור. גרוד של אברי המין בפומבי יכול להיות נגרם מפטריות על אברי המין. קצת טלק בתחתונים כל בוקר יכול מאד לעזור. (טלק סופג לחות, בלי לחות אין פטריות). אבץ - כמעט בלתי אפשרי להגיע למינון יתר. בלתי אפשרי להגיע למינון יתר ממנה אחת או שתיים ביום כי יש יכולת מוגבלת של הגוף לקלוט אבץ. אפשר לתת את המינון המקסימלי שמופיע על הבקבוק שקניתם (או להכפיל וגם לשלש, כאמור אי אפשר להגיע למינון יתר) לגבי מגנזיום. אם יש לכם מלח אפסום כדאי להתרחץ בו, בשום פנים ואופן לא לשתות או לאכול כי זה משלשל.

השימוש במגנזיום

תודה על תשובתך, עזרה לי מאוד, יש לנו מלח גרגירים, האם ניתן למרוח אותו לילד לאחר האמבטיה, אם כן כמה פעמים בשבוע? תודה

razgalili

New member
האם זה מלח אפסום?

אם כן אז הכי טוב בתוך האמבט, להתחיל חצי ספל ולהמשיך עם ספל. תקבלו ילד רך ונעים!! אפשר ואפילו רצוי כל יום. לא ידוע לי על אף תופעת לוואי.

למעלה