תוספת ברזל

לילו29

New member
תוספת ברזל

דר´ וסרמן שלום! בני בן חמישה חודשים, בגיל ארבעה חודשים התחלתי לתת טיפות ברזל לפי עצת אחות טיפת חלב. שמתי לב שהיציאות שלו לא כמו לפני מתן הטיפות במקום פעם בשבוע יש לו פעם בעשרה ימים. במשך ארבעת הימים האחרונים הפסקתי עם הטיפות בניסיון לבדוק האם יש לו עצירות, ביום הרביעי היו לו שתי יציאות בהפרש של חמש שעות! שזה ממש לא רגיל. והשאלות שלי הן: 1. האם יש לתת טיפות ברזל באופן גורף או כל מקרה לגופו. (בדיקה האם יש חוסר בברזל) 2. איך אפשר לדעת אם יש לילד עצירות אם גם ככה היציאות שלו הן פעם בשבוע עשרה ימים.

נעמי21

New member
ועוד שאלה לגבי ברזל

בני(חולה קרוהן בן 16)נוטל 2 כפסולות של ג´נטל אירון של סולגאר. האם אתה ממליץ על דרך אחרת לקבלת ברזל?

ברזל ומחלת קרון

נעמי מאוד תלוי מיקום המחלה ויכולת ספיגת הברזל מהמעי אם הספיגה טובה ורמות הברזל בסרום תקינות ואין לו אי נוחות במערכת העיכול- הייתי ממשיך יש אפשרות לתת ברזל אפילו דרך הוריד אני בטוח שאתם בידיים טובות בכל מקרה בהצלחה

נעמי21

New member
תודה והבהרה

הקרוהן אובחן במעי הגס. רמות הברזל היו נמוכות, והייתה תקופה שהוא עלה בזכות הג´נט אירון. אחר כך ירד פלאים והוא קבל ברזל בערוי. שוב, עלה , אבל לתקופה קצרה, שבמהלכה חלה הלקחות וטופל שוב בסטירואידים (שנה לאחר האבחון). עכשיו, כחודש וחצי לאחר הפסקת הסטירואידם המצב הכללי נראה לא רע (בינתיים רק עם ראפאסאל), אבל איננו יודעים מה מצב הברזל. התחושה שלי שהוא עדיין נמוך. בשבוע הבא הוא מבצע בדיקות דם, ואז כאשר נדע, בכ"ז אבקש את ייעוצך, כי אכן אנחנו מטופלים אצל רופא מצויין, אבל התחום של התוספים לא ממש מוכר לו. גם את הג´נטל אירון אנחנו בחרנו, ואני לא בטוחה שהוא מספיק יעיל. אז, מכיוון שבחרת לא להמליץ על ברזל אחר דרך הפה אחכה, כאמור, לבדיקות הדם, ואז, ברשותך, אשאל שוב.

חשוב לדעת מה הבן שלך אוכל

כי תוספות ברזל ניתנות בילדים בגילו- בעיקר אם הם ניזונים מפורמולה שאינה מועשרת בברזל לגבי העצירות- תכשירי ברזל יכולים לגרום לעצירות- צואה של פעם בשבוע בילד יונק אם היא רכה ולא מלווה בכל בעייה אחרת- הנה עדיין בתחום הנורמה אישית הייתי פונה לרופא הילדים להתייעץ לגבי היציאה בכתבה המצורפת לקהילה על עצירות בילדים תארתי מהן יציאות נורמאליות לפי קבוצות הגיל השונות בהצלחה

למעלה