תוספת לחלב אם

קורינה3

New member
תוספת לחלב אם

שלום, א. ברצוני לתת לביתי בת 3.5 תוספת סימילק בלילב לפני השינה ,אני לא רגועה בקשר לעליה שלה במשקל ובכלל היא נראת קטנה לעומת תינוקות אחרים בני גילה . קראתי שתחליפי חלב וחלב אם לא מסתדק\ר ביחד וגורם לבעיות מעיים- האם נכון ? במידה ואכן השילוב לא מומלץ - האם עדיף להפסיק להניק ולתת רק תחליף או שבכל זאת עדיף שילוב בין השניים ? הרצון להפיק להניק או להמעיט בכך נובע בעיקר מקושי בשאיבות במהלך היום (9 שעות עבודה ולאחר מכן ההיא כבר לא רוצה ציצי). ב. מהו הקשר בין מה שאני אוכלת לאיכות ויעילות ההנקה ? אם אני לא אוכלת מספיק אוכל בריא האם ביתי ניפגעת כתוצאה מכך או שהגוף יודע להעיר את הדברים החיונים לחלב ? אני חוששת שבגלל הרגלי האכילה שלי וכומויות יחסית לא גדולות של אוכל יפגעו באיכות החלב. תודה

תוספת לחלב אם

שלום, ציינת כי את חזרת לעבודה ובתך לא עולה יפה במשקל, אולם לא ציינת כמה עלתה מאז הלידה. תינוק יונק מכפיל את משקל הלידה בגיל 4-6 חודשים. כאשר נראה שהוא לא יצליח להכפיל ניתן לנסות להוסיף הנקות כאשר את איצתו אחרי הצוהריים בלילה. ציינת שכאשר את מגיעה הביתה היא לא רוצה לינוק. יכול להיות שיש לה בלבול פטמות או שהמטפלת נותנת לה ארוחה לפני שאת מגיעה. כדאי לבקש מהמטפלת שלא תאכיל את הילדה שכעה וחצי לפני שאת מגיעה. כמו כן חשוב לשאוב במשאבה טובה אשר מרוקנת את השד. יש השאובות פעמיים בעבודה ע"מ להגדיל את ייצור החלב (ניתן לשים את המשאבה במקרר בין השאיבות כך שאין צורך לשטוף כל פעם). נמצא כי שימוש בכמוסות חילבה ללא ריח מגדיל לפעמים את ייצור החלב ויעיל כאשר שואבים. כמו כן עוזר להניק בלעדית כאשר את נמצאת אם התינוקת בערבים בלילות ובסופי השבוע. חשוב לזכור כי מומלץ לתת חלב אם עד גיל 6 חודשים ורק אם אין לאמא חלב אז לתת תמ"ל מהווה מזון פחות מתאים לתינוק. ערבוב של תמ"ל אם חלב אם יכול להפחית את ערכו התזונתי של חלב האם ולכן מומלץ לא לעשות כן על בסיס קבוע. לגבי תזונה והנקה, לרוב כאשר האם אוכלת סביר ושותה כך שהשתן שלה אינו כהה, אין סיבה לחשש ל"איכות חלב האם". הגוף שלך מסוגל לייצר חלב מזין וטוב לתינוקך גם בתנאים קשים כאשר תזונת האם מעטה. בהצלחה,

למעלה