תוספת לשרשור למטה בנושא ספריות מול אינטרנט:

kolhazman

New member
תוספת לשרשור למטה בנושא ספריות מול אינטרנט:

האינטרנט הוא דבר נפלא, אני מסכימה. אני משתמשת בו המון כדי למצוא תווים, הקלטות ובכלל מכל טוב. אני גם אוהבת ספריות מאז ומתמיד (אולי כי אני מספיק מבוגרת לזכור איך היה ללמוד בלי אינטרנט...) אם מעוניינים בהוצאות מדעיות אחראיות (ויקרות), הסיכוי למצוא אותן באינטרנט הוא קלוש ואז אין תחליף לספריות. הנגישות לא מושלמת, אבל יש ספריות בכמה מקומות בארץ (הלא גדולה שלנו) ויש חברים בערים אחרות (וכבר ניצלתי שלל חברויות בינלאומיות כדי שישלחו לי עותקים מתווים שלא מצאתי בשום מקום בארץ). ספריות אוניברסיטאיות פתוחות בדרך כלל (אם לא רשמית אז באופן מעשי) לכל אחד. גם הספריות המצויינות בפליציה בלומנטל ובאקדמיה בירושלים נגישות (בתשלום מסויים, אבל שווה, ביחס לעבודה המצויינת שעושים שם). את החיפוש שלי אני תמיד מתחילה במלמ"ד, הקטלוג המאוחד של ספריות בישראל. נדמה לי שספריית האקדמיה בירושלים לא כלולה ברשימה הזו משום מה. את אמרילי של קצ'יני, למשל, אפשר למצוא בין השאר בספריית פליציה בלומנטל בהוצאת A&R המצויינת. (אגב, כדאי בכל זאת להתרגל לקרוא פקסימיליות... המון חומר יפיפה לא יוצא לאור בהוצאה מודרנית בגלל העלות ובגלל שהרבה מוסיקאים כבר מעדיפים להשתמש בהוצאות המקוריות. חבל לפספס אותו).

הספריה בפיליציה בלומנטל מעולה

אמנם אני עדיין לא מוסיקולוגית. מתכוונת השנה לעשות מנויי לשם. היא ספריה ממש טובה!

למעלה